Prospect Ibuprofen, comprimate
Compozitie - Ibuprofen, comprimate
1 comprimat contine: Ibuprofen 200 mg. Excipienti q.s.
Actiune terapeutica - Ibuprofen, comprimate
Ibuprofen este un derivat al acidului fenilacetic si ca atare actioneaza ca antiinflamator, analgezic si antipiretic cu eficacitate asemanatoare acidului acetilsalicilic. Antiinflamator nesteroidian asemanator cu aspirina. Analgezic si antipiretic. Antiagregant plachetar.
Indicatii - Ibuprofen, comprimate
Artropatii inflamatorii cronice (artrita reumatoida, spondilartrita anchilozanta, artrita psoriazica); stari inflamatorii severe in ORL, stomatologie, patologia respiratorie, in ginecologie, in oncologie, dureri dentare, dismenoree. Reumatism degenerativ si inflamator, suferinte discovertebrale, reumatism extraarticular.
Contraindicatii - Ibuprofen, comprimate
Bolnavilor cu ulcer digestiv activ sau cu antecedente de ulcer digestiv sau alte boli ale aparatului digestiv, antecedente de hemoragii digestive acutizate. La astmatici si la cei cu teren alergic la derivatii acidului fenilacetic. Nu este indicat in timpul sarcinii si la copii, la pacientii carora li se administreaza alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sau aspirina; la pacientii cu boli hematologice sau insuficienta hepatica sau renala grava; la gravide in primele 3 luni si ultimele 3 luni de sarcina.
Reactii adverse - Ibuprofen, comprimate
Digestive: inapetenta, greata, dureri epigastrice, diaree, varsaturi, crampe intestinale, flatulenta; Nervoase: cefalee, hiperexcitabilitate; Cutanate: rash, prurit; Acustice: vertij; Metabolice: retentie hidrosalina reversibila. Greata, vome, epigastralgii, diaree, eruptii, prurit, cefalee, ameteli, eruptii, anxietate.
Mod de administrare - Ibuprofen, comprimate
La adulti:" 2 comprimate (400 mg) de 3-4 ori pe zi (dupa mese) cel mult 6 zile, apoi intretinere cu un comprimat de 3-4 ori pe zi. La copii:" 20 mg/kilocorp/zi, fractionat. in artrita reumatoida juvenila; pana la 40 mg/kilocorp/zi, fara a depasi 500 mg la copii sub 30 kg
-
12 Iul
Transpiratia excesiva Hiperhidroza este o consecinta a hiperactivitatii a glandelor sudor...
-
29 Iun
Tratamentul dentar adresat pac... In zilele noastre diagnosticul de cancer a devenit un diagnostic ex...
-
22 Oct
Dezvoltare personala pentru co... Ce îți dorești au Adevărat de la copilul tău?Fără scuze...
-
12 Feb
Cand trebuie sa mergem la endo... Cand sa mergi la medicul endocrinolog? Sistemul endocrin are un rol...
-
07 Apr
Alimente folositoare ochilor Corpul nostru nu produce toti nutrientii de care are nevoie. Stia...