21
Jan2013 Schimba ti obiceiurile rele nu curele de slabire
Bulboaca Alexandra Dietetician nutritionist , 2013 Schimba ti obiceiurile rele nu curele de slabire
Să slăbesc câteva kilograme, să renunţ la dulciuri, să îmi fac abonament la sală sunt câteva din dorinţele multor români, acum la început de an. E foarte bine că apar pe listă, dar trebuie să şi facem ceva ca să nu rămână doar nişte rânduri. Cum? Stabileşte-ţi nişte obiective simple, realizabile, dar cu bătaie lungă.
Te îndemn să nu începi să răsfoieşti revistele sau netul în căutare de variante de diete, cu multe proteine, fără pâine, disociată, cu grefruit sau cu varză, ci să te hotărăşti să îţi schimbi stilul de viaţă. Iată mai jos câteva obiective la care poţi să ţinteşti:
1. Ţine un jurnal în care să scrii tot ce ai consumat. E un truc simplu, dar foarte util pentru a-ţi da singur seama unde e problema şi ce trebuie să schimbi. Cu siguranţă vei uita ce ai consumat săptămâna trecută, dar cântarul tău nu.
2. Renunţă la băuturile pline de calorii, de la sucurile carbogazoase, la cele de fructe îndulcite şi până la alcool. Dacă le vei scoate de tot sau le vei consuma doar mai rar, cu siguranţă se va vedea o îmbunătăţire.
3. Creşte consumul de fructe şi de legume. Nu-ţi mai bate capul cu numărul de porţii, cât reprezintă o porţie sau culoarea fructelor şi a legumelor, ci alege să consumi zilnic, într-o cantitate cât mai mare şi la fiecare masă dacă se poate. Ideal ar fi să le consumi cât mai proaspete şi crude, pentru a beneficia de maximul de nutrienţi din ele.
4. Nu mânca în faţa unui ecran, fie că e cel al TV-ului, calculatorului, tabletei sau telefonului. Închide-le. Altfel te vei trezi că vei mânca mult mai mult decât ai nevoie. Cei de la Clinica Mayo din SUA, vin cu o propunere mai bună, şi anume, cât timp obişnuieşti să petreci zilnic în faţa TV-ului, atâta timp să petreci şi făcând sport în ziua respectivă.
5. Fii atent la sursa de unde îţi procuri hrana. Nu în ultimul rând, încearcă să acorzi atenţie şi acestui aspect şi anul acesta să alegi alimentele naturale în detrimentul alimentelor procesate.