Branza
Produs lactat obtinut prin coagularea laptelui sub actiunea cheagului si/sau a fermentilor lactici si care a fost scurs de zer. Branzeturile sunt alimente de o mare diversitate, dar toate au comuna bogatia lor in proteine si in calciu. Ele au un continut variabil de lipide si de sodiu. Continutul lor in apa variaza intre 35 si 80%. Procentajul de materii grase indicat pe ambalaj este calculat pe reziduul uscat al produsului. Branzeturile cu pasta fiarta sunt cele mai grase, dar si cele mai bogate in calciu. O parte din vitaminele hidrosolubile dispar in timpul scurgerii branzei, dar se produce o imbogatire in vitaminele B2, B3, B6 si B9 sub actiunea mucegaiurilor. Vitamina A se gaseste din abundenta in branzeturile grase. In regimurile de slabire, este recomandat sa se limiteze consumul de branzeturi (din cauza continutului bogat in lipide, si deci in calorii). Branzeturile cu pasta moale sunt contraindicate la subiectii care fac tratament cu inhibitori de monoaminoxidaza (I.M.A.O).
-
11 Apr
Bun venit RerduagZUj pe Webclinic.
-
11 Apr
Bun venit RrKfNYmNMWCkFLm pe Webclinic.
-
11 Apr
Bun venit HsKYzZLLnAGl pe Webclinic.
- optician arad
- cabinet medicina interna iasi
- doctor cardiolog bucuresti
- ginecologie bucuresti
- medic pneumolog constanta
- cabinet fizioterapie oradea
- cabinet reumatologie iasi
- centre medicale imagistica constanta
- chirurgie constanta
- ecografie 4d arad
- medic stomatolog constanta
- medic ginecolog arad
- medicina interna constanta
- medic pediatru iasi