Cateterism cardiac
Consta in introducerea in cavitatea unui vas sangvin a unui cateter, care este facut sa alunece pana in cavitatile inimii pentru a-i explora functionarea. Cateterismul cardiac permite diagnosticarea unei boli cardiace, evaluarea gravitatii sale si aprecierea rasunetului ei, daca este vorba de o boala congenitala sau dobandita.
Tehnica - Cateterism cardiac
- Cateterismul cardiac este realizat sub control radioscopic si necesita o spitalizare de 48 pana la 72 de ore. Se practica o anestezie locala si o mica incizie la punctul de introducere a cateterului, in general la plica inghinala. Cateterul este introdus intr-o vena pentru explorarea cavitatilor drepte ale inimii, si intr-o artera pentru cea a cavitatilor stangi; apoi cateterul este impins pana in inima prin vas. Examenul dureaza intre 30 de minute si o ora si 30 de minute.
Complicatii - Cateterism cardiac
- Sunt rare si pot fi mecanice: hemoragia la punctul de punctionare sau, exceptional, tromboza vasculara; ele pot fi si infectioase sau chiar sa antreneze tulburari ale ritmului: declansarea de extrasistole izolate sau in salve, adesea tranzitorii si fara consecinte grave, in timpul trecerii sondei in cavitatile cardiace. Riscul de accident fatal, extrem de mic, nu este legat, in general, de examenul in sine, ci de gravitatea bolii care a motivat practicarea cateterismului cardiac.
-
19 Apr
Bun venit HCAogsSEoKgil pe Webclinic.
-
19 Apr
Bun venit NKxSROhz pe Webclinic.
-
19 Apr
Bun venit FBKUPhPGZNs pe Webclinic.
- doctor ginecolog bucuresti
- cabinet medical dermatologie oradea
- doctor orl constanta
- centre medicale chirurgie constanta
- cardiologie bucuresti
- cabinet ginecologie oradea
- ginecologie constanta
- oftalmologie arad, ochelari arad
- fizioterapie constanta
- medic pneumolog constanta
- doctor chirurgie estetica constanta
- analize medicale constanta
- medic orl iasi
- neurologie constanta
- pediatrie iasi
- endocrinologie iasi