Fibra alimentara
Substanta reziduala de origine vegetala nedigerata de catre enzimele tubului digestiv. Fibrele alimentare contin celuloza, hemiceluloze, gume, mucilagii, pectina si lignina. Principalele alimente bogate in fibre sunt cerealele si produsele cerealiere (tarate de grau, faina integrala de grau etc.), unele fructe (nuci, caise, smochine, prune) si legume (fasole uscata, mazare, linte). Fibrele alimentare au un efect regulator asupra tranzitului intestinal: ele cresc volumul si hidratarea scaunelor si diminueaza presiunea din interiorul colonului. In plus, ele modifica absorbtia glucidelor, lipidelor, proteinelor si sarurilor minerale.
-
28 Nov
Bun venit RAiEPwOYIGOeo pe Webclinic.
-
27 Nov
Bun venit PQZBfJdMyagvTdF pe Webclinic.
-
27 Nov
Bun venit UyVgaOQlkHif pe Webclinic.
- doctor medicina interna constanta
- laborator analize medicale iasi
- cabinete ginecologie constanta
- diabet bucuresti
- optica medicala oradea
- cabinet medical arad
- cabinet neurologie arad
- computer tomograf constanta
- cabinete cardiologie constanta
- optica arad
- medicina hiperbara romania
- doctor ginecolog bucuresti
- ecografie bucuresti
- cabinet medical oradea