Fibra alimentara
Substanta reziduala de origine vegetala nedigerata de catre enzimele tubului digestiv. Fibrele alimentare contin celuloza, hemiceluloze, gume, mucilagii, pectina si lignina. Principalele alimente bogate in fibre sunt cerealele si produsele cerealiere (tarate de grau, faina integrala de grau etc.), unele fructe (nuci, caise, smochine, prune) si legume (fasole uscata, mazare, linte). Fibrele alimentare au un efect regulator asupra tranzitului intestinal: ele cresc volumul si hidratarea scaunelor si diminueaza presiunea din interiorul colonului. In plus, ele modifica absorbtia glucidelor, lipidelor, proteinelor si sarurilor minerale.
-
15 Apr
Bun venit TuJxnOCWerFHyL pe Webclinic.
-
15 Apr
Bun venit QknFEsopOfAff pe Webclinic.
-
15 Apr
Bun venit ProvEPrbae pe Webclinic.
- chirurgie bucuresti
- optica medicala oradea
- operatii chirurgicale constanta
- analize medicale constanta
- centru medical bucuresti
- neurologie iasi
- medicina hiperbara romania
- ecografie bucuresti
- terapie laser oradea
- cabinet neurologie arad
- clinica oradea
- ginecolog arad
- doctor neurolog bucuresti
- traumatologie constanta
- dermatologie constanta
- doctor ginecolog bucuresti
- ginecolog oradea