Fruct
Produs comestibil al unor vegetale, de savoare in general dulce. Fructele sunt bogate in apa, in glucide (fructoza, mai ales), in fibre vegetale (celuloza si pectina, prezente mai ales in coaja lor), in vitamine (vitamina C in citrice mai ales, vitaminele B1, B2 si B6 in fructele uscate, precursorii de vitamina A in fructele cu sambure si in fructele baca) si in saruri minerale. Continutul lor in glucide variaza intre 5 si 19% pentru fructele proaspete, pana la 40%, chiar 60% pentru fructele uscate (curmale, smochine, stafide). Fructele uscate au o valoare calorica mult mai ridicala decat fructele proaspete si sunt foarte bogate in glucide simple, in sodiu, potasiu si calciu. Fructele oleaginoase (migdale, nuci, alune) sunt bogate in fibre, in proteine si mai ales in lipide; ele sunt mult mai calorice decat fructele proaspete: 400 calorii pentru 100 grame. Consumate in cantitati rezonabile, fructele proaspete constituie un bun aport de fibre si de vitamine. Pregatirea lor termica le face mai digestibile datorita modificarilor din compozitia lor in fibre si in glucide, dar, in schimb, apare inconvenientul de a fi suferit o pierdere importanta de vitamine.
-
28 Nov
Bun venit QAImXYlRV pe Webclinic.
-
28 Nov
Bun venit GTYOsTIOkHafVhJ pe Webclinic.
-
28 Nov
Bun venit HZQWPNBCacQFi pe Webclinic.
- optica oradea
- doctor orl constanta
- centru medical iasi
- cabinet neurologie iasi
- imagistica medicala constanta
- doctor genetica medicala constanta
- centre medicale arad
- cabinete medicina interna constanta
- medic neurolog constanta
- doctor ginecolog bucuresti
- oftalmologie arad, ochelari arad
- doctor cardiologie constanta
- medic orl bucuresti
- dermatologie constanta
- reumatologie iasi
- cabinet dermatologie bucuresti
- medic pediatru bucuresti
- doctor cardiolog bucuresti