Fruct
Produs comestibil al unor vegetale, de savoare in general dulce. Fructele sunt bogate in apa, in glucide (fructoza, mai ales), in fibre vegetale (celuloza si pectina, prezente mai ales in coaja lor), in vitamine (vitamina C in citrice mai ales, vitaminele B1, B2 si B6 in fructele uscate, precursorii de vitamina A in fructele cu sambure si in fructele baca) si in saruri minerale. Continutul lor in glucide variaza intre 5 si 19% pentru fructele proaspete, pana la 40%, chiar 60% pentru fructele uscate (curmale, smochine, stafide). Fructele uscate au o valoare calorica mult mai ridicala decat fructele proaspete si sunt foarte bogate in glucide simple, in sodiu, potasiu si calciu. Fructele oleaginoase (migdale, nuci, alune) sunt bogate in fibre, in proteine si mai ales in lipide; ele sunt mult mai calorice decat fructele proaspete: 400 calorii pentru 100 grame. Consumate in cantitati rezonabile, fructele proaspete constituie un bun aport de fibre si de vitamine. Pregatirea lor termica le face mai digestibile datorita modificarilor din compozitia lor in fibre si in glucide, dar, in schimb, apare inconvenientul de a fi suferit o pierdere importanta de vitamine.
-
17 Apr
Bun venit YujqBitEyPQETL pe Webclinic.
-
17 Apr
Bun venit FPOPRrUzPoBK pe Webclinic.
-
17 Apr
Bun venit QAFcfpGZOTI pe Webclinic.
- cabinete medicina interna constanta
- balneologie constanta
- doctor medicina muncii constanta
- cabinet neurologie iasi
- medic homeopat iasi
- medic stomatolog constanta
- clinica obstetrica ginecologie oradea
- reumatologie iasi
- cabinete orl constanta
- oftalmologie iasi, cabinet oftalmologie iasi
- rmn constanta
- clinica oradea
- doctor medicina interna iasi
- terapie laser oradea
- maternitate constanta