Intoleranta alimentara
Reactia patologica ce se produce in cursul consumului anumitor alimente. Sub termenul generic de intoleranta alimentara sunt grupate un anumit numar de reactii patologice ca diferitele alergii alimentare sau de intolerante la anumite nutrimente din cauza unui deficit enzimatic al aparatului digestiv sau unor tulburari metabolice. - Intoleranta la gluten, constituent al graului, secarei, orezului si orzului, este responsabila de boala celiaca - Intoleranta la lactoza este consecinta unui deficit, congenital sau dobandit, intr-o enzima specifica mucoasei intestinale, lactaza, necesara hidrolizei lactozei (transformarea ei in glucoza si galactoza), principalul glucid din lapte. Ea se manifesta printr-o diaree lichida siprin dureri abdominale in urma consumului de lapte sau de produse care contin lactoza. Tratamentul consta in excluderea lactozei din alimentatie.
-
20 Apr
Bun venit JuUjyYgmJwmU pe Webclinic.
-
19 Apr
Bun venit ZDbJjdMwpCxiMKW pe Webclinic.
-
19 Apr
Bun venit MryhWKEOsdJpRe pe Webclinic.
- medic pediatru iasi
- doctor reumatolog iasi
- cabinet ginecologie arad
- cabinet medical dermatologie oradea
- centre medicale arad
- centre medicale chirurgie constanta
- medicina hiperbara romania
- cabinet neurologie bucuresti
- medic chirurg bucuresti
- neurologie iasi
- cardiologie bucuresti
- cabinet medical oradea
- ecografie arad
- optica oradea
- cabinete neurologie constanta
- chirurgie estetica constanta
- ecografie bucuresti
- genetica medicala constanta