Peste
Animal vertebrat acvatic a carui carne are o compozitie nutritionala apropiata de cea a carnurilor comestibile de pasari si mamifere. Pestele aduce tot atatea proteine ca si carnea (intre 16 si 20 grame proteine pe 100 grame). El mai contine si numeroase minerale (potasiu, clor, sodiu, calciu etc.), oligoelemente (zinc, fluor, mangan, iod etc.) si vitamine ale grupului B. Carnea pestelui gras, ca si ficatul tuturor pestilor, contine in plus vitaminele A si D. Valoarea energetica a pestilor variaza de la 70 la mai mult de 200 kilocalorii pentru 1OO grame, in functie de continutul lor in lipide: mai putin de 1% pentru pestele slab; intre1 si 5% pentru pestele semigras; intre 5 si 15% pentru pestele gras. Este recomandabil sa se consume peste cel putin de doua ori pe saptamana.
-
26 Nov
Bun venit XIOFwmiJkQ pe Webclinic.
-
26 Nov
Bun venit QZOlOpMOAhDZLIY pe Webclinic.
-
26 Nov
Bun venit IzjtyxItLQ pe Webclinic.
- doctori chirurgie constanta
- cabinet pediatrie iasi
- doctor neurolog bucuresti
- orl bucuresti
- centre chirurgie estetica constanta
- cabinete genetica medicala constanta
- cabinet neurologie arad
- medic chirurg bucuresti
- centru medical iasi
- doctor orl iasi
- laborator analize medicale iasi
- cabinet dermatologie bucuresti
- oftalmologie iasi, cabinet oftalmologie iasi
- optica medicala adar
- cardiologie constanta
- implantologie constanta