Ratie alimentara
Cantitate de alimente care permite satisfacerea necesitatilor energetice, in macronutrimente (proteine, lipide, glucide), in micronutrimente (vitamine, minerale) si in apa, ale unui individ sau ale unui grup de persoane. Stabilirea unei ratii alimentare tine cont de repartitia de dorit a macronutrimentelor: 12% aproximativ din aportul energetic trebuie sa fie furnizat de proteine (carne, peste, lactate, soia, legume uscate), 30-35% de catre lipide (unt, margarina, ulei) si 53-58% de catre glucide, din care maximum 10% glucide rapide (alimente zaharate). Ratiile alimentare sunt stabilite plecand de la diferite grupe de alimente (fructe si legume, corpi grasi, produse lactate, cereale, legume uscate si cartofi, carne, peste, oua etc.) si contabilizeaza eventualul aport furnizat de catre bauturile alcoolice (10% maximum din aportul energetic total). Ele mai trebuie sa tina cont si de obiceiurile de consum (portie, frecventa, preferinte, repartitia intre mese), de eventualele constrangeri (buget, aprovizionare) si sunt susceptibile de modificari si de adaptari in functie indeosebi de activitatea fizica a subiectilor in cauza.
-
21 Nov
Bun venit WiFoxRXk pe Webclinic.
-
21 Nov
Bun venit VBLKzALvxyVHjaR pe Webclinic.
-
21 Nov
Bun venit ISSOiSeFNZ pe Webclinic.
- laborator analize medicale iasi
- fizioterapie constanta
- homeopatie iasi
- cabinet endocrinologie iasi
- medic diabet bucuresti
- cardiolog iasi
- cabinete stomatologie constanta
- cabinet dermatologie bucuresti
- cabinet medical arad
- ochelari oradea
- nastere prin cezariana constanta
- neurologie iasi
- medic pediatru iasi
- cabinet neurologie arad
- chirurgie constanta
- medic chirurg bucuresti
- cabinete medicina interna constanta