CAUTA TERMENI DE SPECIALITATE:
... 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 ...
 

Prima parte a intestinului subtire, cu care se continua stomacul. Hrana partial digerata care ajunge in duoden contine mult acid clorhidric. In duoden, aciditatea este neutralizata de catre secretiile proprii ale duodenului si de actiunea bilei si a sucurilor pancreatice, care se varsa in duoden din vezicula biliara si pancreas.

Prima parte a intestinului subtire, cu care se continua stomacul. Hrana partial digerata care ajunge in duoden contine mult acid clorhidric. In duoden, aciditatea este neutralizata de catre secretiile proprii ale duodenului si de actiunea bilei si a sucurilor pancreatice, care se varsa in duoden din vezicula biliara si pancreas.

Prima parte a intestinului subtire, cu care se continua stomacul. Hrana partial digerata care ajunge in duoden contine mult acid clorhidric. In duoden, aciditatea este neutralizata de catre secretiile proprii ale duodenului si de actiunea bilei si a sucurilor pancreatice, care se varsa in duoden din vezicula biliara si pancreas.

Inflamatie a peretului duodenului.

Inflamatie a peretului duodenului.

Inflamatie a peretului duodenului.

Anomalie congenitala caracterizata prin prezenta a doi rinichi pe aceeasi parte, partea opusa putand sa fie normala sau sa prezinte aceeasi mal formatie. O dupiicitate renala izolata nu antreneaza complicatii si nu necesita vreun tratament specific.

Anomalie congenitala caracterizata prin prezenta a doi rinichi pe aceeasi parte, partea opusa putand sa fie normala sau sa prezinte aceeasi mal formatie. O dupiicitate renala izolata nu antreneaza complicatii si nu necesita vreun tratament specific.

Anomalie congenitala caracterizata prin prezenta a doi rinichi pe aceeasi parte, partea opusa putand sa fie normala sau sa prezinte aceeasi mal formatie. O dupiicitate renala izolata nu antreneaza complicatii si nu necesita vreun tratament specific.

Afectiune a mainii caracterizata printr-o flectare progresiva si ireductibila a unor degete, indeosebi a inelarului si auricularului (degetul mic), catre palma. Boala lui Dupuytren este provocata de ingrosarea si retractia aponevrozei palmare, membrana conjunctiva si fibroasa continuta in mana. Cauza acestei boli este inca necunoscuta; in unele cazuri, ea pare sa fie favorizata de diabet, de luarea de medicamente ant...

Afectiune a mainii caracterizata printr-o flectare progresiva si ireductibila a unor degete, indeosebi a inelarului si auricularului (degetul mic), catre palma. Boala lui Dupuytren este provocata de ingrosarea si retractia aponevrozei palmare, membrana conjunctiva si fibroasa continuta in mana. Cauza acestei boli este inca necunoscuta; in unele cazuri, ea pare sa fie favorizata de diabet, de luarea de medicamente ant...

Afectiune a mainii caracterizata printr-o flectare progresiva si ireductibila a unor degete, indeosebi a inelarului si auricularului (degetul mic), catre palma. Boala lui Dupuytren este provocata de ingrosarea si retractia aponevrozei palmare, membrana conjunctiva si fibroasa continuta in mana. Cauza acestei boli este inca necunoscuta; in unele cazuri, ea pare sa fie favorizata de diabet, de luarea de medicamente ant...

Senzatia neplacuta care se manifesta sub diferite forme (arsura, intepatura, crampa, greutate, intindere etc.) de intensitate si intindere variabile. Durerea este asociata cu leziuni tisulare, reale sau potentiale, sau descrisa ca si cum aceste leziuni exista. Diversitatea durerii si faptul ca ea ar fi intotdeauna subiectiva explica faptul ca e dificil sa se propuna o definitie satisfacatoare. Aceasta notiune acopera...

Senzatia neplacuta care se manifesta sub diferite forme (arsura, intepatura, crampa, greutate, intindere etc.) de intensitate si intindere variabile. Durerea este asociata cu leziuni tisulare, reale sau potentiale, sau descrisa ca si cum aceste leziuni exista. Diversitatea durerii si faptul ca ea ar fi intotdeauna subiectiva explica faptul ca e dificil sa se propuna o definitie satisfacatoare. Aceasta notiune acopera...

Senzatia neplacuta care se manifesta sub diferite forme (arsura, intepatura, crampa, greutate, intindere etc.) de intensitate si intindere variabile. Durerea este asociata cu leziuni tisulare, reale sau potentiale, sau descrisa ca si cum aceste leziuni exista. Diversitatea durerii si faptul ca ea ar fi intotdeauna subiectiva explica faptul ca e dificil sa se propuna o definitie satisfacatoare. Aceasta notiune acopera...

Orice durere de cap, indiferent de cauza ei. Cefaleele, numite de obicei dureri de cap, sunt localizate pe bolta craniana. Evolutia lor este foarte variabila, de la cateva ore la cateva zile, accesele putand sa se repete timp de mai multi ani. Tipuri de cefalee - Clasic, se disting trei tipuri de cefalee: - cefaleele psihogene, foarte frecvente, sunt consecinta unei oboseli, a unor tulburari psihologice benigne ...

Orice durere de cap, indiferent de cauza ei. Cefaleele, numite de obicei dureri de cap, sunt localizate pe bolta craniana. Evolutia lor este foarte variabila, de la cateva ore la cateva zile, accesele putand sa se repete timp de mai multi ani. Tipuri de cefalee - Clasic, se disting trei tipuri de cefalee: - cefaleele psihogene, foarte frecvente, sunt consecinta unei oboseli, a unor tulburari psihologice benigne ...

Orice durere de cap, indiferent de cauza ei. Cefaleele, numite de obicei dureri de cap, sunt localizate pe bolta craniana. Evolutia lor este foarte variabila, de la cateva ore la cateva zile, accesele putand sa se repete timp de mai multi ani. Tipuri de cefalee - Clasic, se disting trei tipuri de cefalee: - cefaleele psihogene, foarte frecvente, sunt consecinta unei oboseli, a unor tulburari psihologice benigne ...

Durere situata in teritoriul inervat de catre o radacina nervoasa. O radiculalgie este provocata, in general, de o compresie a unei radacini, a unui nerv rahidian (legat de maduva spinarii) in apropierea coloanei vertebrale. Aceasta compresie poate fi consecutiva unei artroze a coloanei vertebrale, unei hernii discale, unei tumori osoase sau nervoase. O persoana atinsa de radiculalgie sufera de dureri de cele mai mu...

Durere situata in teritoriul inervat de catre o radacina nervoasa. O radiculalgie este provocata, in general, de o compresie a unei radacini, a unui nerv rahidian (legat de maduva spinarii) in apropierea coloanei vertebrale. Aceasta compresie poate fi consecutiva unei artroze a coloanei vertebrale, unei hernii discale, unei tumori osoase sau nervoase. O persoana atinsa de radiculalgie sufera de dureri de cele mai mu...

Durere situata in teritoriul inervat de catre o radacina nervoasa. O radiculalgie este provocata, in general, de o compresie a unei radacini, a unui nerv rahidian (legat de maduva spinarii) in apropierea coloanei vertebrale. Aceasta compresie poate fi consecutiva unei artroze a coloanei vertebrale, unei hernii discale, unei tumori osoase sau nervoase. O persoana atinsa de radiculalgie sufera de dureri de cele mai mu...

Ingrosare localizata a stratului cutanat al epidermului pe o zona de frecare a piciorului.

Ingrosare localizata a stratului cutanat al epidermului pe o zona de frecare a piciorului.

Ingrosare localizata a stratului cutanat al epidermului pe o zona de frecare a piciorului.

Aditivul alimentar reprezinta orice substanta naturala sau chimica care nu este consumata ca aliment in sine si nu este folosita ca ingredient constituent al unui aliment, care are sau nu valoare nutritiva si care se adauga intentionat, cu un scop tehnologic (incluzand modificari organoleptice) in timpul producerii, procesarii, prepararii, tratarii, impachetarii, ambalarii, transportului si stocarii unui aliment, dev...

Aditivul alimentar reprezinta orice substanta naturala sau chimica care nu este consumata ca aliment in sine si nu este folosita ca ingredient constituent al unui aliment, care are sau nu valoare nutritiva si care se adauga intentionat, cu un scop tehnologic (incluzand modificari organoleptice) in timpul producerii, procesarii, prepararii, tratarii, impachetarii, ambalarii, transportului si stocarii unui aliment, dev...

Aditivul alimentar reprezinta orice substanta naturala sau chimica care nu este consumata ca aliment in sine si nu este folosita ca ingredient constituent al unui aliment, care are sau nu valoare nutritiva si care se adauga intentionat, cu un scop tehnologic (incluzand modificari organoleptice) in timpul producerii, procesarii, prepararii, tratarii, impachetarii, ambalarii, transportului si stocarii unui aliment, dev...

Examen citobacteriologic al urinei.

Examen citobacteriologic al urinei.

Examen citobacteriologic al urinei.

... 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 ...