CAUTA TERMENI DE SPECIALITATE:
... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ...
 

Grad de boala psihica in care subiectul nu este responsabil pentru actele sale.

Grad de boala psihica in care subiectul nu este responsabil pentru actele sale.

Grad de boala psihica in care subiectul nu este responsabil pentru actele sale.

Absenta splinei.

Absenta splinei.

Absenta splinei.

Substanta consumata in stare naturala sau dupa gatire, susceptibila sa furnizeze materiale de crestere, sa repare uzura tesuturilor, sa sustina necesitatile energetice si sa formeze substantele de rezerva ale organismului. Toate alimentele sunt formate dintr-un mic numar de elemente simple, printre care se disting proteinele, glucidele, lipidele, apa, sarurile minerale si fibrele. Constituentii alimentelor - Alime...

Substanta consumata in stare naturala sau dupa gatire, susceptibila sa furnizeze materiale de crestere, sa repare uzura tesuturilor, sa sustina necesitatile energetice si sa formeze substantele de rezerva ale organismului. Toate alimentele sunt formate dintr-un mic numar de elemente simple, printre care se disting proteinele, glucidele, lipidele, apa, sarurile minerale si fibrele. Constituentii alimentelor - Alime...

Substanta consumata in stare naturala sau dupa gatire, susceptibila sa furnizeze materiale de crestere, sa repare uzura tesuturilor, sa sustina necesitatile energetice si sa formeze substantele de rezerva ale organismului. Toate alimentele sunt formate dintr-un mic numar de elemente simple, printre care se disting proteinele, glucidele, lipidele, apa, sarurile minerale si fibrele. Constituentii alimentelor - Alime...

Aliment cu valoare calorica redusa. Alimentele degresate sunt produse al caror continut in glucide si/sau in lipide a fost redus, in modalitatea de a propune consumatorului alimente de mai mica valoare energetica si de a evita astfel o eventuala luare in greutate. Daca, pe termen scurt, consumul anumitor alimente pare sa limiteze sau sa evite cresterea in greutate, efectul lor pe termen lung este prost cunoscut si fa...

Aliment cu valoare calorica redusa. Alimentele degresate sunt produse al caror continut in glucide si/sau in lipide a fost redus, in modalitatea de a propune consumatorului alimente de mai mica valoare energetica si de a evita astfel o eventuala luare in greutate. Daca, pe termen scurt, consumul anumitor alimente pare sa limiteze sau sa evite cresterea in greutate, efectul lor pe termen lung este prost cunoscut si fa...

Aliment cu valoare calorica redusa. Alimentele degresate sunt produse al caror continut in glucide si/sau in lipide a fost redus, in modalitatea de a propune consumatorului alimente de mai mica valoare energetica si de a evita astfel o eventuala luare in greutate. Daca, pe termen scurt, consumul anumitor alimente pare sa limiteze sau sa evite cresterea in greutate, efectul lor pe termen lung este prost cunoscut si fa...

Actiune de a se alimenta. Prin extensie, acest termen acopera toate procesele care duc la ingerarea de alimente, precum si ansamblul relatiilor intre subiect si alimente. Alimentatia difera de nutritie, care priveste ansamblul fenomenelor biologice de asimilare si de degradare a alimentelor care se indeplinesc intr-un organism, permitandu-i astfel cresterea, mentinerea si functionarea sa. Tulburari de alimentatie ...

Actiune de a se alimenta. Prin extensie, acest termen acopera toate procesele care duc la ingerarea de alimente, precum si ansamblul relatiilor intre subiect si alimente. Alimentatia difera de nutritie, care priveste ansamblul fenomenelor biologice de asimilare si de degradare a alimentelor care se indeplinesc intr-un organism, permitandu-i astfel cresterea, mentinerea si functionarea sa. Tulburari de alimentatie ...

Actiune de a se alimenta. Prin extensie, acest termen acopera toate procesele care duc la ingerarea de alimente, precum si ansamblul relatiilor intre subiect si alimente. Alimentatia difera de nutritie, care priveste ansamblul fenomenelor biologice de asimilare si de degradare a alimentelor care se indeplinesc intr-un organism, permitandu-i astfel cresterea, mentinerea si functionarea sa. Tulburari de alimentatie ...

Alimentatie pe cale digestiva. Alimentatia, sau nutritia, enterala este utila bolnavilor la care aporturile alimentare sunt imposibile, insuficiente sau ineficace pe cale orala, dar al caror intestin ramane functional. Tehnica - Alimentatia enterala este realizata cu ajutorul unei sonde, in general nazogastrica (introdusa prin nas pana in stomac), dar care poate fi introdusa si prin gastrostomie sau jejunostomie (...

Alimentatie pe cale digestiva. Alimentatia, sau nutritia, enterala este utila bolnavilor la care aporturile alimentare sunt imposibile, insuficiente sau ineficace pe cale orala, dar al caror intestin ramane functional. Tehnica - Alimentatia enterala este realizata cu ajutorul unei sonde, in general nazogastrica (introdusa prin nas pana in stomac), dar care poate fi introdusa si prin gastrostomie sau jejunostomie (...

Alimentatie pe cale digestiva. Alimentatia, sau nutritia, enterala este utila bolnavilor la care aporturile alimentare sunt imposibile, insuficiente sau ineficace pe cale orala, dar al caror intestin ramane functional. Tehnica - Alimentatia enterala este realizata cu ajutorul unei sonde, in general nazogastrica (introdusa prin nas pana in stomac), dar care poate fi introdusa si prin gastrostomie sau jejunostomie (...

Alimentatie pe cale intravenoasa. Alimentatia sau nutritia, parenterala este utila bolnavilor la care aporturile alimentare sunt imposibile, insuficiente sau ineficace pe cale orala sau enterala (pe cale digestiva). Eficacitatea sa este dovedita sau sugerata in gastroenterologie, in reanimare si in chirurgia grea. Tehnica - Se introduce un cateter fie intr-o vena periferica (antebrat) pentru aporturile moderate si...

Alimentatie pe cale intravenoasa. Alimentatia sau nutritia, parenterala este utila bolnavilor la care aporturile alimentare sunt imposibile, insuficiente sau ineficace pe cale orala sau enterala (pe cale digestiva). Eficacitatea sa este dovedita sau sugerata in gastroenterologie, in reanimare si in chirurgia grea. Tehnica - Se introduce un cateter fie intr-o vena periferica (antebrat) pentru aporturile moderate si...

Alimentatie pe cale intravenoasa. Alimentatia sau nutritia, parenterala este utila bolnavilor la care aporturile alimentare sunt imposibile, insuficiente sau ineficace pe cale orala sau enterala (pe cale digestiva). Eficacitatea sa este dovedita sau sugerata in gastroenterologie, in reanimare si in chirurgia grea. Tehnica - Se introduce un cateter fie intr-o vena periferica (antebrat) pentru aporturile moderate si...

Durere resimtita la nivelul unei zone de tegument indemn sub actiunea unor stimuli nenocivi.

Durere resimtita la nivelul unei zone de tegument indemn sub actiunea unor stimuli nenocivi.

Durere resimtita la nivelul unei zone de tegument indemn sub actiunea unor stimuli nenocivi.

Grefa in care grefonul este prelevat de la un individ apartinand aceleiasi specii.

Grefa in care grefonul este prelevat de la un individ apartinand aceleiasi specii.

Grefa in care grefonul este prelevat de la un individ apartinand aceleiasi specii.

Tratament medical in doze care, la omul sanatos, produce simptome inverse simptomelor caracteristice bolii ce urmeaza sa fie tratata.

Tratament medical in doze care, la omul sanatos, produce simptome inverse simptomelor caracteristice bolii ce urmeaza sa fie tratata.

Tratament medical in doze care, la omul sanatos, produce simptome inverse simptomelor caracteristice bolii ce urmeaza sa fie tratata.

... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ...