STOMATOLOGIE RADIOLOGIE DENTARA DR. FLAVIA STRAT - Servicii
IMPLANTOLOGIE DENTARA
Ce este un implant dentar?
Implantul dentar este un surub de titan care serveste drept stalp pentru inlocuirea unui dinte care lipseste. Implantul este inserat in osul maxilar sau mandibular printr-o interventie chirurgicala.
Plasarea implantului dentar se face dupa ce locul extractiei s-a vindecat sau chiar imediat dupa extractie (fiecare caz este apreciat in mod particular de catre practician ) Ulterior, se asteapta o perioada de timp, pana se stabileste o relatie de legatura (osteointegrare) intre implant si os, astfel ca implantul sa poata servi drept sprijin pentru o viitoare lucrare protetica fixa sau mobilizabila. Dupa acest timp, necesar integrarii implantului in os, pe implantul dentar se ataseaza o alta piesa metalica numita bont protetic, deasupra caruia medicul poate plasa coroana ceramica, puntea dentara sau proteza dentara ce va inlocui dintele sau dintii lipsa.
Lucrarile protetice cu sprijin implantar au aspect asemanator dintilor naturali, iar functia dintelui lipsa este preluata de acestea. Terapia implantara reprezinta o optiune restaurativa cu un lung istoric clinic. Implantele dentare pastreaza integritatea structurii faciale si reduc inconvenientele asociate pierderii dintilor.
Cine poate beneficia de implante dentare?
In general, orice persoana careia ii lipseste un dinte ( sau mai multi ) poate beneficia de terapie implantara si ulterior de restaurari protetice pe implante dentare. Principalele limite sunt date de cantitatea si calitatea osului receptor, pozitia sinusului maxilar sau a unor vase si nervi, sau din cauze legate de starea generala a organismului (pacientul este inca in crestere sau sufera de boli ca diabetul, anumite afectiuni ale sangelui, ale tesutului osos ,etc) .Cateodata, pacientii mai in varsta, considera ca varsta lor ii impiedica sa beneficieze de implantele dentare. Totusi, in terapia implantara, starea de sanatatea este factor determinant, si nu varsta. Se considera ca daca un pacient este suficient de sanatos incat sa i se poata extrage un dinte, atunci el poate fi candidat pentru inserarea unui implant dentar. Medicul poate evalua daca puteti beneficia de terapie implantara, luand in considerare istoricul Dvs. medical, atat dentar cat si de ordin general. De aceea, inaintea de inserarea implanturilor dentare se va face un set de radiografii dentare speciale si analize de sange.
Este dureroasa interventia?
Aplicarea implantelor se realizeaza sub anestezie locala si nu veti simti nimic in tot acest timp. Regiunea in care s-a intervenit poate fi edematiata (umflata) cateva zile dupa, iar durerile de intensitate redusa care ar putea sa apara se remit de cele mai multe ori cu antalgice usoare.
Ce reprezinta anestezia locala?
Anestezia locala este tehnica de electie in cazul interventiilor simple sau atunci cand anestezia generala este contraindicate sau nu este necesara,si reprezinta infiltrarea directa cu solutie de anestezic local a terminatiilor nervoase periferice,
Durerea in cursul injectarii: Aceasta este, intr-o oarecare masura, inevitabila, dar poate fi redusa prin: relaxarea pacientului, aplicarea topica de anestezic local, injectarea precisa si lenta de solutie anestezica.
Ce riscuri presupun implantele dentare ?
Multe studii clinice asupra tratamentului cu implante dentare au aratat ca rezultatele pe termen lung sunt pozitive. Conceptia implantelor si tratamentul lor de suprafata asigura o foarte buna rezistenta si mentinerea pe loc a restaurarilor. Filetul implantului surub contribuie la mentinerea pe loc a acestuia si la conservarea osului. Toate acestea ajuta la conservarea conturului partilor moi si dau un aspect natural.
De ce implantele dentare sunt realizate din titan?
Titanul este un material biocompatibil, asa incat osul reuseste sa-l integreze in interiorul lui prin fenomenul de osteointegrare.
Cate sedinte sunt necesare pentru acest tip de tratament?
Aceasta depinde de dintii dvs si de tipul de tratament care este cel mai bine adaptat cazului dvs. Pentru unele situatii se poate efectua un singur timp chirurgical, existand insa cazuri cand interventia chirurgicala se realizeaza in doua etape. Consultatia initiala, interventia chirurgicala, controlul postoperator, etapele de protezare si controlul final insumeaza aproximativ 6-8 sedinte pana la finalizarea tratamentului.
Care sunt etapele de tratament si cat dureaza?
Dupa evaluarea radiografiilor dentare si rezultatelor testelor de sange se incepe interventia de inserare a implantului dentar, sub anestezie. Dupa ce implantul este inserat in os, se acopera cu gingie, iar pacientul nu simte decat firele de sutura. Un disconfort moderat poate aparea dupa aproximativ 3 ore, atunci cand anestezia inceteaza sa-si mai faca efectul.
Aceasta interventie dureaza aproximativ o ora, sau un timp mai indelungat daca este plasat un numar mai mare de implanturi dentare.
Urmeaza perioada de asteptare in care implantul dentar face legatura cu osul, asa numita perioada de osteointegrare, care dureaza de la 3 pana la 6 luni. Apoi este atasat bontul protetic. Din acest moment protezarea prin coroane, punti sau proteze mai necesita cateva sedinte, deci cateva zile.
De retinut este ca fiecare pacient reprezinta un caz unic si de aceea este dificil de mentionat un timp anume.
Trebuie sa intrerup fumatul ?
Este insistent recomandata intreruperea fumatului. Fumatul ingreuneaza cicatrizarea si afecteaza in sens negativ prognosticul pe termen lung.
Ce analize sunt necesare pentru interventia de inserare a unui implant dentar?
Pentru a putea incepe operatiunea de inserare de implant dentar trebuie sa prezentati clinicii examenul medical, dovedind prin acesta faptul ca sunteti un pacient apt, prin rezultatul urmatoarelor analize:
- Hemoleucograma
- Glicemie
- Calcemie
- Colesterol
- Timpi de sangerare
- Timpi de coagulare
- Acid uric
- Uree
- VSH
Unde ne gasiti
Adresa: | CONSTANTA, Str SOVEJA , 55A, bl 59A |
Reper: | sens giratoriu Soveja |
Tel: |
0726 930 960 0727 221 834 |
Fax: | |
Web: | www.dentist-constanta.info |
Facebook: |
Program
LUNI: | 08:00-21:00 |
MARTI: | 08:00-21:00 |
MIERCURI: | 08:00-21:00 |
JOI: | 08:00-21:00 |
VINERI: | 08:00-21:00 |
SAMBATA: | 08:00-15:00 |
DUMINICA: | INCHIS |