07
SepIntrebari despre homeopatie
Dr. Iuliana AVADANEI, Centrul de sanatate MEDIREFLEX
1.Ce este homeopatia?
Homeopatia este o metoda de terapie alternativa (la tratamentul clasic,alopat) si urmareste stimularea capacitatii de vindecare a organismului.Remediile homeopate sunt preparate din substante din regnul vegetal ,animal,mineral.
Atata timp cat o persoana prezinta simptome (adica expresivitate a organismului la un stimul perceput nociv )poate fi gasit remediul simillimum (identic)care administrat stimuleaza forta vitala a pacientului,simptomele diminuand pana la disparitie.
2.Ce boli trateaza homeopatia?
Tratamentul homeopatic vizeaza atat bolile acute cat si cele cronice pacientul fiind consultat iar dialogul se desfasoara cuprinzand nivelele mental,emotional si fizic pentru gasirea remediului simillimum.
3.Cum se prescriu remediile homeopate?
Dupa o consultatie efectuata in cabinetul medicului cu competenta in homeopatie este prescris remediul pe baza totalitatii simptomelor pe care le prezinta pacientul ,urmand sa revina la o evaluare a starii de sanatate o data la o luna sau o data la 6 luni in functie de timpul de actiune al remediului ales.Daca simptomele pentru care s-a prezentat pacientul la medic dispar,inseamna ca tratamentul si-a facut efectul intr-o singura administrare.
4.Homeopatia functioneaza la orice persoana?
Homeopatia functioneaza la orice persoana care manifesta simptome,ce pot fi repertorizate si la care se poate stabili remediul ,cu atat mai bine atunci cand persoana nu ia alte medicamente ce ii estompeaza tabloul clinic.
5.In cat timp se vad rezultatele unui astfel de tratament?
Rezultatele se pot vedea imediat in cazul afectiunilor acute si in timp mai indelungat in cazul celor cronice .
6.Exista neincredere in randul persoanelor medicale in ceea ce priveste homeopatia?
Exista neincredere in randul celor neinformati, care impun limitele gandirii lor si altora. Este ca si cum traind intr-un loc izolat in munti as sustine ca marea nu exista. Am multi colegi ,de toate specialitatile care practica homeopatia alternativ sau complementar cu specialitatea lor,unii precizand ca au reusit sa scada numarul interventiilor pe care le faceau stabilizand starea pacientilor doar cu remediile prescrise.Iar atat timp cat exista sectia de Medicina Veterinara Homeopata si functioneaza foarte bine cred ca nu mai putem vorbi de Placebo in homeopatie.
7.Cum trebuie administrat remediul?
Cel mai bine este ca remediul homeopat sa fie administrat la distanta de alte medicamente pe care le ia pacientul.
8.Exista precizari privind restrictii in administrare?
Cafea, menta, condimente, ciocolata, cola, cacao, bauturi alcoolice, acidulate, tutun, alte alimente foarte aromate sau condimentate este bine sa nu fie consumate pe parcursul tratamentului.
9.Cum raspund copiii la tratament?
Copiii avand energia foarte buna si fiind cu un organism neintoxicat de foarte multe medicamente sunt mai receptivi la remediu, iar remediul constitutional este mai usor de gasit.
10.Puteti da exemplu de particularitate in tratare? Afectiunile digestive apar singulare sau intr-un context de simptome insotitoare .Cand simptomele digestive sunt izolate avand drept cauza exces alimentar: -indigestie dupa mese copioase si bauturi alcoolice Nux Vomica
-pentru prevenirea stazei si drenarea ficatului Chelidoniu
-foame intre mese Antimonium Crudum
-foame imperioasa cu dureri de stomac:Lycopodium
-foame in timpul unor suparari si emotii:Ignatia
-foame in timpul migrenei:Psorinum
-foame noaptea:Nux Vomica sau Lycopodium
-eructatii la indivizi nervosi si anxiosi:Argentum Nitricum
-eructatii (se simte gustul alimentelor in gura):Antimonium Crudum
-dureri de stomac -senzatie de arsura: Robinia
-crampa:Cuprum
-senzatie de apasare:Nux Vomica
-senzatie de piatra:Bryonia
-senzatie de gol:Sepia
Lista poate continua pe multe pagini. Prin asta vreau sa va arat varietatea de remedii si specificitatea homeopatiei. De aceea este indicat ca persoana ce sufera sa mearga la un medic homeopat pentru gasirea remediului, dilutiei si potentei necesare.