21
MayStarea de sanatate
Dr. Nicolae Anca Mihaela, Medic Primar, Activ Dent
Sunteţi gata să vă simţiţi tânăr/ă? Să experimentaţi libertatea minţii şi a corpului dumneavoastră lucrând în armonie? Nu sunteţi singur/ă. Îmbătrânirea poate influenţa strălucirea noastră de tinereţe; începem să ne simţim fără vlagă, lenţi şi leneşi. Ştiinţa ageLOC® identifică, ţinteşte şi activează Grupurile de Gene al Tinereţii (GGT) pentru a reacorda tinereţea dumneavoastră – ajutându-vă să vă simtiti sanatosi.tineri,vibranti.
Cheia către modul în care arătăm şi ne simţim este determinată de către genele noastre. Pe măsură ce
îmbătrânim şi datorită factorilor externi, expresia genelor noastre sau modul în care genele noastre comunică cu celulele noastre se schimbă. Aceasta poate diminua abilitatea celulelor noastre de a funcţiona la nivelul lor maxim. Atunci când miliarde din celulele noastre se simt leneşe, nu este de mirare că şi noi ne putem simţi epuizaţi şi obosiţi.
Scanerul patentat Pharmanex® BioPhotonic este un instrument de testare nou, revolutionar care masoara in conditii de siguranta nivelul carotenoizilor si arata instantaneu nivelurile antioxidantilor unei persoane.
Scanner biofotonic care masoara neinvaziv nivelul antioxidantilor din organism.Este relevant pentru capacitatea de raspuns a corpului dumneavoastra la orice tip de atac din mediul inconjurator(radiatii ionizante,ultraviolete,poluare,virusi,bacterii).
Caracteristici şi beneficii principale
• Ţinteşte îmbătrânirea la sursa ei.
• Optimizează şi susţine expresia sănătoasă a GGT
asociată cu protecţia antioxidantă şi înnoirea energiei
celulare.
• Vă ajută să vă simţiţi tineri, revigoraţi şi încărcaţi de
energie.
• Susţine cele trei dimensiuni ale vitalităţii care de obicei
scad cu vârsta – vigoarea fizică, acuitatea mentală şi
dorinţa sexuală
• 90% dintre consumatori au simţit schimbări pozitive la
nivelele de oboseală în timp ce au consumat produsul sau
au observat o creştere a nivelului oboselii după ce au
încetat să îl utilizeze2.
• Optimizează şi susţine nivelele de energie de bază.
• Susţine capacitatea corpului de a gestiona reziduurile
celulare şi produsele secundare toxice.
• Contribuie la un sistem imun normal şi ajută corpul să
elimine substanţele străine pentru o placă curată.
• Contribuie la protecţia constituenţilor celulei împotriva
stresului antioxidant.
(Bazat pe un Sondaj privind Utilizarea Consumatorului pentru ageLOC®R2 Day).
Nutrigenomica, un domeniu nou care studiază modul în care produsele alimentare afectează modul de funcţionare a genelor, urmăreşte combaterea unor boli precum diabetul, bolile de inima şi cancerul. Ea se deosebeşte de nutriţionism prin faptul că analizează efectul alimentelor asupra fiecărui individ în parte.
Această disciplină studiază modul în care ADN-ul nostru este transcris în ARN mesager (mo…lecula ce are rolul de a copia informaţia genetică a unei catene de ADN, proces numit transcripţie) şi modul în care informaţia genetică este apoi utilizată pentru sinteza de proteine, oferind, totodată, o bază pentru înţelegerea activităţii biologice a componentelor alimentare.
De-a lungul secolului XX, ştiinţele nutriţiei s-au concentrat pe identificarea de vitamine şi minerale care previn anumite boli, iar importanţa acestor ştiinţe a crescut odată cu apariţia şi dezvoltarea accentuată a bolilor legate de nutriţie.
În scopul de a preveni creşterea incidenţei acestor boli legate de hrană, rolul alimentaţiei a fost şi continuă să fie intens studiat. Pentru a preveni dezvoltarea bolilor, nutriţioniştii investigheaza modul în care pot optimiza şi menţine homeostazia celulelor, a ţesuturilor, organelor şi a întregului corp.
Dar până să poată stabili exact cum va funcţiona această optimizare, ei trebuie să înţeleagă felul în care nutrienţii acţionează la nivel molecular. Acesată abordare are în vedere, la nivelul genelor, al proteinelor, al reacţiilor din cadrul metabolismului, o multitudine de interacţiuni în care sunt implicaţi nutrienţi. Tocmai de aceea, cercetarea nutriţiei a trecut de la epidemiologie şi fiziologie la biologie moleculară şi genetică, dând naştere nutrigenomicii.
Apariţia şi dezvoltarea nutrigenomicii a fost posibilă datorită evoluţiilor din cercetarea genetică. Diferenţele genetice dintre indivizi, care au efect asupra metabolismului, au fost recunoscute de la începuturile acestei discipline. Progresele geneticii au dezvăluit că tulburarile biochimice cu o importanţă nutritivă ridicată sunt în strânsă legătură cu originea genetică.
Astfel au putut fi descrise defecte genetice care provoacă efecte patologice; un exemplu îl constituie polimorfismul la nivelul genei care codifică sinteza hormonului leptină, defect care duce la obezitate.
Cu toate acestea, s-a constatat că este posibil să existe mii de alte tipuri de polimorfism genetic care pot avea ca efect dereglări minore ale biochimiei nutriţionale, caz în care apar numai efecte uşoare.
Pe măsură ce îmbătrânim şi datorită factorilor externi,expresia sau activitatea genelor noastre se schimbă iar aceasta poate afecta capacitatea noastră de a ne simţi tineri. Cheia către modul în care arătăm şi ne simţim este determinată de către genele noastre. Pe măsură ce îmbătrânim şi datorită factorilor externi, expresia genelor noastre sau modul în care genele noastre comunică cu celulele noastre se schimbă. Aceasta poate diminua abilitatea celulelor noastre de a funcţiona la nivelul lor maxim. Atunci când miliarde din celulele noastre se simt leneşe, nu este de mirare că şi noi ne putem simţi epuizaţi şi obosiţi. Acest fenomen de îmbătrânire este parţial rezultatul schimbării expresiei GGT ale noastre asociată cu procese importante: protecţia antioxidantă şi producţia de energie celulară. Acesta este un proces ciclic care poate cauza o creştere în acumularea reziduurilor noastre biologice interne şi o pierdere a vitalităţii. Atunci când aceste GGT nu lucrează în armonie, acest lucru poate încetini abilitatea corpului de a funcţiona bine şi poate să vă facă să nu vă simţiţi în formă.O dată cu îmbătrânirea, corpul nostru poate deveni mai puţin eficient în protejarea celulelor noastre împotriva daunelor antioxidante iar celulele noastre încep să acumuleze reziduuri celulare şi produse secundare. Fiecare dintre noi este preocupat de contaminanţii din mediul înconjurător, dar este de asemenea important să ţintim depunerile şi daunele din metabolismul intern (respiraţia,convertirea hranei în energie etc.) Aceasta are loc în timp şi poate influenţa procesul de îmbătrânire. Prin ţintirea expresiei GGT asociată cu protecţia celulară antioxidantă, ajutăm procesul de curăţare celulară, care se concentrează asupra sursei acumulării de reziduuri. Pierderea vigorii fizice, reducerea acuităţii mentale şi lipsa dorinţei sexuale reprezintă semnele obişnuite ale îmbătrânirii – ceea ce până la urmă numim pierderea vitalităţii. Pe măsură ce îmbătrânim şi datorită factorilor externi, capacitatea corpului nostru de a genera şi de a utiliza energia în mod eficient scade, ceea ce poate avea un impact asupra vitalităţii noastre. De fapt, studiile arată că 85 la sută dintre consumatori sunt preocupaţi de nivelul lor de energie şi de vigoare. Sursa acestui declin începe în adâncul fiecăreia dintre celulele noastre, deoarece nişte „centrale electrice” celulare minuscule numite mitocondrii transformă energia din hrană într-o formă de energia chimică, care alimentează corpul nostru. Pe măsură ce îmbătrânim, eficienţa şi numărul mitocondriilor noastre scad iar producţia de energie nu mai atinge nivelul optim solicitat de organism. Pierderea vitalităţii pe care o experimentăm pe măsură ce îmbătrânim este asociată cu schimbările din modelul de activitate al GGT legate de
menţinerea energiei celulare.
Vitalitatea reprezintă starea de a fi puternic şi activ, cu dorinţă de viaţă. Pierderea vigorii fizice, reducerea acuităţii mentale şi lipsa dorinţei sexuale reprezintă semnele obişnuite ale îmbătrânirii – ceea ce până la urmă numim pierderea vitalităţii. Pe măsură ce îmbătrânim sau urmăm o perioadă intensă de activitate, nivelele noastre de energie pot fi influenţate ceea ce poate afecta vitalitatea noastră fizică, mentală şi sexuală. În anul 2008, un sondaj Datamonitor a evidenţiat că 30% dintre consumatori se simt obosiţi în mod constant iar 50% dintre aceştia au declarat că se simt obosiţi uneori.
Agerimea minţii noastre poate fi, de asemenea, influenţată.Apar modificări subtile ale felului în care gândim – poate fi nevoie de o perioadă mai lungă de timp pentru a rezolva problemele şi devine mai dificil să facem calcule, să învăţăm lucruri noi, să ne aducem aminte nume sau chiar să găsim cheile de la maşină. Studiile arată că memoria unui om obişnuit suferă o modificare majoră între vârstele de 35 şi 80 de ani.1 Alte studii indică faptul că modificările sănătăţii mentale încep între vârstele de 20 şi 30 de ani.
Studiile arată şi faptul că dorinţa sexuală scade odată cu înaintarea în vârstă. Un studiu a arătat că 68% dintre femei au o puternică dorinţă sexuală între vârstele de 30 şi 35 de ani şi că aceasta scade până la numai 23% (un declin de 66%) dintre femeile cu vârstele între 65 şi 74 de ani.Bărbaţii din cadrul aceloraşi grupe de vârstă prezintă un declin de la 74% până la numai 47% (o scădere de 36%).Studii suplimentare au semnalat un declin şi mai mare al dorinţei sexuale la indivizi începând cu vârstele de sub 40 de ani şi până la peste 70 de ani – numai 1% dintre femei şi 2% dintre bărbaţii cu vârsta peste 70 de ani au declarat că sunt interesaţi sau foarte interesaţi în ceea ce priveşte sexul.4,5.În societatea de astăzi, produsele de stimulare rapidă a energiei sunt deseori folosite pentru a ajuta în cazurile de oboseală acută. Aceste produse stimulante pot genera cote înalte sau joase şi pot deveni mai puţin eficiente în timp pe măsură ce vitalitatea şi nivelele de energie ale unei persoane continuă să scadă. Folosind aceste tipuri de produse, consumatorii ţintesc o soluţie rapidă, în vreme ce un nivel de energie mai echilibrat şi susţinut reflectă o stare generală a vitalităţii şi o eliberare de energie îmbunătăţite.Vitalitatea legată de vârstă.În interiorul fiecărei celule a noastre, micuţe „fabrici de energie” celulară denumite mitocondrii creează energia chimică ce alimentează corpul nostru. Aceste organite nu dorm niciodată şi furnizează constant molecula de energie ATP (adenozin trifosfat) ce alimentează procesele noastre celulare. Pe parcursul procesului de îmbătrânire, eficienţa,mărimea şi numărul nostru de mitocondrii scade şi, prin urmare, influenţează producţia de energie. Pentru a menţine eficienţa mitocondriilor noastre, este important să înţelegem felul în care funcţionează expresia genelor. Expresia genelor poate fi influenţată de alegerile stilului de viaţă precum şi de nutriţie. Datorită ştiinţei ageLOC® noi înţelegem felul în care YGC influenţează îmbătrânirea mitocondriilor deoarece modelul de activitate al YGS este asociat cu acest tip de îmbătrânire. Suntem capabili să dezvoltăm produse care susţin expresia acestor YGC pentru a ne ajuta să ne simţim şi să ne menţinem sănătoşi.Potrivit ultimelor cercetări ştiinţifice, noi am reuşit să descoperim mai multe ingrediente potenţiale care acţionează asupra expresiei grupurilor cheie de gene asociate eliberării de energie.
LifePak®+ de la Pharmanex® este un supliment alimentar care conţine antioxidanţi şi fitonutrienţi importanţi,
vitamine, minerale şi alţi cofactori metabolici.
marin omega
Marine Omega este un supliment alimentar care furnizează esenţialii acizi graşi omega-3 şi uleiul de krill
bogaţi în Acid Eicosapentaenoic (EPA) şi Acid Docosahexaenoic (DHA). Atât EPA cât şi DHA sunt clasificaţi ştiinţific ca nutrienţi care susţin sănătatea sistemului cardiovascular, o vedere bună şi funcţionarea creierului.
Utilizând accesul exclusiv la 30 de ani de cercetare genetică anti-îmbătrânire, Nu Skin® este poziţionată în mod unic pentru a identifica, a ţinti şi a activa expresia GGT. Datorită ştiinţei ageLOC® înţelegem modul în care genele influenţează îmbătrânirea şi putem dezvolta produse care susţin expresia acestor GGT pentru a ne ajuta să ne simţim tineri. Rezultatele cercetărilor ne-au ajutat să relevăm componentele naturale care sunt demonstrate ca având un impact asupra expresiei GGT asociate cu îmbătrânirea. Acum putem activa expresia GGT legată atât de protecţia antioxidantă, cât şi de producţia de energie celulară pentru o stare purificată şi energizată – ajutându-vă să vă simţiţi tineri.
Tēgreen 97 este un extract brevetat, foarte concentrat din catechinii antioxidanţi care se regăsesc în ceaiul verde şi care susţin sănătatea pe termen lung la nivelul celulelor.
JVi este un amestec exclusiv de fructe şi legume alcătuit din nouă fructe şi legume consumate în mod obişnuit în
Europa (morcovi, struguri albi şi roşii, mere, pere, tomate, pepene verde, mango şi măsline) şi trei fructe unice (goji,cătină albă şi acerola). Această băutură de culoare portocalie este bogată în vitamina C şi cupru, sursă de biotină(vitamina B8) şi conţine carotenoide, prezente în mod natural în fructele şi legumele menţionate mai sus. Vitamina C şi cuprul contribuie la protecţia celulelor împotriva stresului oxidativ. Carotenoidele prezente în JVi sunt licopen şi precursorul vitaminei A, beta-carotenul. Carotenoidele sunt pigmenţi naturali, responsabili pentru culorile aprinse ale unor fructe şi legume, precum morcovii şi tomatele.