CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Adenuric




Compozitie - Adenuric
Adenuric este un medicament care contine substanta activa febuxostat. Este disponibil sub forma de comprimate de culoare galbena (80 si 120 mg).

Actiune terapeutica - Adenuric
Adenuric se utilizeaza pentru tratarea hiperuricemiei (cresterea nivelurilor sanguine de acid uric si „urat") de lunga durata. Hiperuricemia poate determina formarea si acumularea cristalelor de urat la nivelul articulatiilor si al rinichilor. Daca acest fenomen apare la nivelul articulatiilor si determina durere, apare boala cunoscuta sub numele de „guta". Adenuric se utilizeaza la pacientii care prezinta deja semne ale acumularii cristalelor, inclusiv artrita (aparitia durerii si a inflamatiei la nivelul articulatiilor) sau aparitia tofilor gutosi („noduli", depozite mai mari de cristale de urat care pot determina distructia articulatiei si a osului). Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Indicatii - Adenuric
Substanta activa continuta de Adenuric, febuxostatul, scade productia de acid uric. Actioneaza prin blocarea unei enzimei numita „xantin oxidaza" care este necesara productiei de acid uric in organism. Prin scaderea productiei de acid uric, Adenuric poate reduce nivelurile sanguine de acid uric si le poate mentine la un nivel scazut, impiedicand acumularea cristalelor. Acest lucru ajuta la reducerea simptomelor de guta. Mentinerea nivelurilor scazute de acid uric poate, de asemenea, reduce tofii gutosi.

Doze si mod de administrare - Adenuric
Doza recomandata de Adenuric este de 80 mg o data pe zi. Se poate administra cu sau fara alimente. in mod obisnuit, Adenuric reduce nivelurile sanguine de acid uric in doua saptamani, dar doza poate fi crescuta la 120 mg o data pe zi daca dupa doua pana la patru saptamani nivelurile sanguine de acid uric se mentin peste 6 mg la decilitru. Atacurile de guta pot inca sa mai apara in timpul primelor cateva luni de tratament, de aceea se recomanda ca pacientii sa primeasca alte medicamente pentru prevenirea atacurilor de guta, cel putin in primele sase luni de tratament cu Adenuric. Tratamentul cu Adenuric nu trebuie intrerupt daca apare un atac de guta.

Contraindicatii - Adenuric
Adenuric nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la febuxostat sau la oricare alt ingredient al acestui medicament.

Reactii adverse - Adenuric
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Adenuric (observate la 1 pana la 10 pacienti din 100) sunt durerea de cap, diareea, greata (starea de rau), eruptia tegumentara si modificarea rezultatelor testelor hepatice. De asemenea, poate exista un risc crescut de aparitie a efectelor secundare la nivelul inimii si al vaselor de sange, in special la pacientii care au prezentat antecedente de afectiuni cardiace.

Adenuric este un medicament care contine substanta activa febuxostat. Este disponibil sub forma de comprimate de culoare galbena (80 si 120 mg). Adenuric se utilizeaza pentru tratarea hiperuricemiei (cresterea nivelurilor sanguine de acid uric si „urat") de lunga durata. Hiperuricemia poate determina formarea si acumularea cristalelor de urat la nivelul articulatiilor si al rinichilor. Daca acest fenomen apare la nivelul articulatiilor si determina durere, apare boala cunoscuta sub numele de „guta". Adenuric se utilizeaza la pacientii care prezinta deja semne ale acumularii cristalelor, inclusiv artrita (aparitia durerii si a inflamatiei la nivelul articulatiilor) sau aparitia tofilor gutosi („noduli", depozite mai mari de cristale de urat care pot determina distructia articulatiei si a osului). Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta. Substanta activa continuta de Adenuric, febuxostatul, scade productia de acid uric. Actioneaza prin blocarea unei enzimei numita „xantin oxidaza" care este necesara productiei de acid uric in organism. Prin scaderea productiei de acid uric, Adenuric poate reduce nivelurile sanguine de acid uric si le poate mentine la un nivel scazut, impiedicand acumularea cristalelor. Acest lucru ajuta la reducerea simptomelor de guta. Mentinerea nivelurilor scazute de acid uric poate, de asemenea, reduce tofii gutosi. )))Doze si mod de administrare Doza recomandata de Adenuric este de 80 mg o data pe zi. Se poate administra cu sau fara alimente. in mod obisnuit, Adenuric reduce nivelurile sanguine de acid uric in doua saptamani, dar doza poate fi crescuta la 120 mg o data pe zi daca dupa doua pana la patru saptamani nivelurile sanguine de acid uric se mentin peste 6 mg la decilitru. Atacurile de guta pot inca sa mai apara in timpul primelor cateva luni de tratament, de aceea se recomanda ca pacientii sa primeasca alte medicamente pentru prevenirea atacurilor de guta, cel putin in primele sase luni de tratament cu Adenuric. Tratamentul cu Adenuric nu trebuie intrerupt daca apare un atac de guta. )))Contraindicatii Adenuric nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la febuxostat sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. ))) Reactii adverse Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Adenuric (observate la 1 pana la 10 pacienti din 100) sunt durerea de cap, diareea, greata (starea de rau), eruptia tegumentara si modificarea rezultatelor testelor hepatice. De asemenea, poate exista un risc crescut de aparitie a efectelor secundare la nivelul inimii si al vaselor de sange, in special la pacientii care au prezentat antecedente de afectiuni cardiace.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente