Prospect Agenerase
Compozitie - Agenerase
Agenerase este un medicament care contine substanta activa amprenavir. Este disponibil sub forma de capsule de culoare crem (50 si 150 mg) si sub forma de solutie orala (15 mg/ml).
Actiune terapeutica - Agenerase
Agenerase este un medicament antiviral. Este folosit in asociere cu alte medicamente antivirale pentru tratamentul adultilor sau al copiilor cu varsta peste patru ani infectati cu virusul imunodeficientei umane de tip 1 (HIV-1), virus care provoaca sindromul imunodeficientei dobandite (SIDA). Agenerase este indicat doar pentru pacientii care au fost tratati anterior cu medicamente din aceeasi clasa cu Agenerase (inhibitori de proteaza). La adulti, capsulele de Agenerase sunt administrate in mod obisnuit cu doze mici de ritonavir (alt medicament antiviral). Desi solutia orala de Agenerase este disponibila pentru pacientii care nu pot inghiti capsulele, aceasta nu se poate administra impreuna cu ritonavirul deoarece siguranta acestei combinatii nu a fost evaluata. Medicii trebuie sa prescrie Agenerase in functie de medicamentele antivirale pe care pacientul le-a primit anterior si de rezultatele testelor de rezistenta a virusului la medicament. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.
Indicatii - Agenerase
Amprenavirul, substanta activa continuta de Agenerase, este un inhibitor de proteaza. Acesta blocheaza o enzima numita proteaza, care este implicata in reproducerea virusului HIV. Cand enzima este blocata, virusul nu se reproduce normal, raspandirea infectiei fiind incetinita. Ritonavir este un alt inhibitor al proteazei care se foloseste ca „amplificator". Acesta scade rata de metabolizare a amprenavirului, crescand astfel nivelul de amprenavir in sange. Acest lucru permite folosirea unei doze mai mici de amprenavir pentru obtinerea aceluiasi efect. Agenerase, administrat in asociere cu alte medicamente antivirale, reduce cantitatea de HIV din sange si o mentine la un nivel scazut. Agenerase nu vindeca infectia HIV sau SIDA, dar poate intarzia efectele negative asupra sistemului imunitar si aparitia infectiilor si bolilor asociate cu SIDA.
Doze si mod de administrare - Agenerase
Tratamentul cu Agenerase trebuie initiat de un medic cu experienta in tratarea infectiei HIV. Doza recomandata pentru pacientii cu varsta de peste 12 ani este de 600 mg de doua ori pe zi, impreuna cu 100 mg de ritonavir de doua ori pe zi si cu alte medicamente antivirale. Daca ritonavirul nu este utilizat, Agenerase se administreaza in doza mai mare (1 200 mg de doua ori pe zi). La copii cu varste cuprinse intre patru si 12 ani si la pacientii cu greutate mai mica de 50 kg, doza recomandata de Agenerase depinde de greutatea corporala. Asocierea Agenerase cu ritonavirul trebuie evitata la copii. Agenerase se poate administra cu sau fara alimente. Doza de Agenerase trebuie scazuta la pacientii care sufera de afectiuni hepatice, iar la pacientii cu afectiuni hepatice severe Agenerase trebuie administrat fara ritonavir. Deoarece amprenavir nu se absoarbe la fel de bine in cazul administrarii solutiei orale ca in cazul administrarii de capsule, aceste doua forme farmaceutice nu sunt echivalente in ceea ce priveste dozajul.
Contraindicatii - Agenerase
Agenerase nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la amprenavir sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Agenerase nu se administreaza pacientilor carora li se administreaza sunatoare (un preparat din aceasta planta folosit pentru tratamentul depresiei) sau medicamente care sunt metabolizate pe aceeasi cale ca si Agenerase si care sunt nocive la concentratii mari in sange.
Reactii adverse - Agenerase
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Agenerase (observate la mai mult de 1 din 10 pacienti) sunt cefaleea, diareea, flatulenta (balonarea), greata (starea de rau), varsaturile, eruptiile cutanate si extenuarea (oboseala).
-
21 Dec
Bun venit FIwgsdHi pe Webclinic.
-
21 Dec
Bun venit KMfFiEvgoSNKl pe Webclinic.
-
21 Dec
Bun venit HTVGoXzYoYGK pe Webclinic.
- centre medicale arad
- optica medicala oradea
- oftalmolog constanta
- imagistica medicala constanta
- medic homeopat iasi
- medicina interna iasi
- medicina muncii constanta
- neurologie bucuresti
- medicina hiperbara constanta
- doctor orl iasi
- doctor ginecologie constanta
- medic stomatolog constanta
- clinica oradea
- ginecolog arad
- cabinet neurologie arad
- dermatologie oradea
- doctor cardiolog bucuresti
- clinici iasi