Prospect Alimta
Compozitie - Alimta
Alimta este o pulbere din care se prepara o solutie pentru perfuzie (picurare in vena). Acesta contine substanta activa pemetrexed.
Actiune terapeutica - Alimta
Alimta se utilizeaza la pacientii cu urmatoarele doua tipuri de cancer care afecteaza plamanii: - mezoteliomul pleural (cancer al foitelor pleurale care, de obicei, este cauzat de expunerea la azbest). Alimta se utilizeaza impreuna cu cisplatina (un alt medicament impotriva cancerului), atunci cand tumora este „nerezecabila" (nu poate fi indepartata doar chirurgical) si „maligna" (s-a raspandit sau se poate raspandi cu usurinta in alte parti ale organismului). Se utilizeaza pentru tratarea pacientilor care nu au fost tratati anterior prin chimioterapie (medicamente pentru tratarea cancerului); - „cancer pulmonar fara celule mici" care nu afecteaza celulele „scuamoase" (celulele care se afla la suprafata cailor respiratorii). Alimta se utilizeaza cand cancerul este „avansat local" (a inceput sa se raspandeasca) sau „metastazat" (s-a raspandit deja in alte parti ale organismului). Se utilizeaza in combinatie cu cisplatina la pacientii care nu au fost tratati anterior. De asemenea, Alimta se utilizeaza in monoterapie la pacientii care au primit anterior un ciclu de chimioterapie sau pentru a mentine raspunsul la un prim ciclu de chimioterapie care include un medicament care contine platina. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.
Indicatii - Alimta
Alimta se administreaza numai sub supravegherea unui medic calificat in utilizarea chimioterapiei. Pemetrexedul, substanta activa continuta de Alimta, este un medicament citotoxic (un medicament care distruge celulele care se divid, de exemplu celulele canceroase) care apartine clasei de „antimetaboliti". Pemetrexedul este transformat in organism intr-o forma activa care blocheaza activitatea enzimelor implicate in producerea „nucleotidelor" (compusii de baza ai ADN-ului si ARN-ului, materialul genetic celular). Drept rezultat, forma activa a pemetrexedului incetineste formarea de ADN si ARN si impiedica diviziunea celulara. La nivelul celulelor canceroase, transformarea pemetrexedului in forma sa activa se produce mai rapid decat in celulele normale, ceea ce face ca in celulele canceroase medicamentul sa aiba niveluri mai ridicate ale formei active si o durata mai mare de actiune. Acest lucru are ca rezultat reducerea diviziunii celulelor canceroase, in timp ce celulele normale sunt doar usor afectate.
Doze si mod de administrare - Alimta
Doza recomandata de Alimta este de 500 mg pe metru patrat de suprafata corporala (calculata pe baza greutatii si inaltimii pacientului). Medicamentul se administreaza o data la trei saptamani sub forma de perfuzie timp de 10 minute. Pentru reducerea efectelor secundare, in timpul tratamentului cu Alimta pacientii trebuie sa primeasca un corticosteroid (un tip de medicament care reducere inflamatia) si acid folic (un tip de vitamina) si sa li se administreze injectii cu vitamina B12. De asemenea, atunci cand Alimta se administreaza impreuna cu cisplatina, inainte sau dupa doza de cisplatina trebuie sa se administreze un medicament „antiemetic" (pentru prevenirea varsaturilor) si lichide (pentru prevenirea deshidratarii). Tratamentul trebuie amanat sau oprit sau doza trebuie redusa la pacientii la care hemograma este anormala sau care prezinta anumite alte efecte secundare.
Contraindicatii - Alimta
Alimta nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la pemetrexed sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Este interzisa utilizarea medicamentului la femeile care alapteaza sau in acelasi timp cu vaccinul febrei galbene. Alimta afecteaza fertilitatea, de aceea, atat barbatii, cat si femeile care primesc acest medicament trebuie avertizati cu privire la acest aspect.
Reactii adverse - Alimta
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Alimta (observate la mai mult de 1 pacient din 10) sunt nivelul scazut de neutrofile, granulocite sau leucocite (tipuri de globule albe), niveluri scazute de hemoglobina (proteina din globulele rosii care transporta oxigenul in organism), diaree, varsaturi, stomatita sau faringita (inflamatia mucoasei bucale sau a faringelui), greata (senzatie de rau), lipsa poftei de mancare, fatigabilitate (oboseala) si eruptie cutanata sau descuamare (eliminarea straturilor superioare ale pielii).
-
22 Dec
Bun venit QzNxxcmzXLGCBTJ pe Webclinic.
-
22 Dec
Bun venit WMaVhCgsl pe Webclinic.
-
21 Dec
Bun venit XAEOqzaVq pe Webclinic.
- ginecologie bucuresti
- doctor reumatolog iasi
- medic oftalmolog iasi
- laboratoare analize medicale constanta
- imagistica medicala constanta
- stomatologie constanta
- doctor genetica medicala constanta
- cabinet medical arad
- pediatrie bucuresti
- clinica oradea
- medicina hiperbara constanta
- cabinete medicale bucuresti
- pneumologie constnata
- cabinet cardiologie bucuresti
- doctor cardiolog iasi
- doctor dermatolog iasi
- orl constanta
- laborator analize medicale iasi