Prospect Alupent, comprimate
Compozitie - Alupent, comprimate
Flacon de 15 ml cu 300 pufuri a 0,75 mg orciprenalina sulfat/puf. Comprimate a 20 mg orciprenalina sulfat.
Actiune - Alupent, comprimate
terapeutica - Alupent, comprimate
Alupent este un produs simpatomimetic beta-adrenergic neselectiv, cu efect predominant asupra receptorilor beta 2-adrenergici, deci bronhodilatator. Actionand insa si pe receptorii beta 1-adrenergici, stimuleaza toate functiile cardiace. Alupent este un bronhodilatator care reduce bronhospasmul reversibil sau numai partial reversibil, asociat unor afectiuni respiratorii obstructive cronice: astm bronsic, BPOC, bronsita obstructiva cronica, ameliorand simptomatologia respiratorie asociata bronhospasmului. In cazul administrarii pe cale inhalatorie, efectul se instaleaza aproape imediat dupa inhalare, se mentine la nivel maxim timp de 60-90 min si dureaza 3-6 ore. In cazul administrarii pe cale orala, efectul se instaleaza dupa 30 min.
Indicatii - Alupent, comprimate
Alupent se recomanda in tratamentul bronhospasmului din astmul bronsic, BPOC, bronsita obstructiva cronica. Administrat pe cale inhalatorie, poate fi folosit in tratamentul crizei de astm bronsic. Prin efectul sau bronhodilatator, Alupent favorizeaza patrunderea in caile aerifere a aerosolilor cu antibiotice, mucolitice, cromoglicat disodic, corticosteroizi, ser fiziologic etc. Se poate administra in cadrul testului de bronhodilatatie in explorarea functionala pulmonara.
Mod de administrare - Alupent, comprimate
Terapia pe cale orala: tratamentul de lunga durata, pentru profilaxia simptomelor datorate bronhospasmului. Adulti: 1 comprimat de 4 ori pe zi. Copii intre 3 si 10 ani: 1/2 comprimat de 4 ori pe zi.
Contraindicatii - Alupent, comprimate
Hipertiroidism, stenoza subaortica hipertrofica idiopatica, tahiaritmii.
Reactii adverse - Alupent, comprimate
Alupent este bine tolerat cand se administreaza conform instructiunilor si in dozele recomandate. Pot aparea palpitatii, agitatie si tremor al degetelor; in cazuri izolate, inrosirea fetei, cefalee, opresiune toracica, tulburari ale somnului, greata, aritmii ventriculare sau angina pectorala si reactii alergice tegumentare.
- Alupent, comprimate
Precautii - Alupent, comprimate
Administrarea Alupent pe cale orala, in special in doze care depasesc dozele recomandate, la pacientii cu infarct miocardic recent si/sau tulburari cardiovasculare severe, se va face sub stricta supraveghere medicala. La fel ca alte medicamente simpatomimetice, Alupent trebuie folosit cu prudenta la pacientii cu hipertensiune arteriala, boli coronariene, insuficienta cardiaca si diabet zaharat; se recomanda deosebita precautie la pacientii cu diabet zaharat insuficient controlat. Asocierea cu alte bronhodilatatoare simpatomimetice se va face sub stricta supraveghere medicala. Se poate asocia cu bronhodilatatoare anticolinergice. Se recomanda o deosebita precautie la pacientii tratati concomitent sau recent cu IMAO.
Sarcina si alaptare - Alupent, comprimate
In primele 3 luni de sarcina, Alupent se va administra numai sub supraveghere medicala. In timpul travaliului se va avea in vedere efectul tocolitic al substantei active.
Interactiuni cu alte medicamente - Alupent, comprimate
Blocantii receptorilor beta contracareaza actiunea Alupent.
Supradozare - Alupent, comprimate
Datorita supradozarii pot aparea: inrosirea fetei, tremorul degetelor, greata, puls accelerat, cresterea tensiunii arteriale sistolice, scaderea tensiunii arteriale diastolice, o presiune toracica, extrasistole. Se recomanda lavajul gastric daca s-au administrat comprimate. Se recomanda sedative, tranchilizante sau terapie intensiva in cazurile severe. Tratamentul specific al supradozajului este reprezentat de beta-blocanti care se vor administra cu atentie, mai ales la pacientii cu astm bronsic la care exista pericolul accentuarii bronhospasmului.
- Alupent, comprimate
Conditii de pastrare - Alupent, comprimate
Se va pastra intr-un loc uscat, la o temperatura care sa nu depaseasca 25 grade Celsius. Nu se va lasa la indemana copiilor.
-
22 Dec
Bun venit QzNxxcmzXLGCBTJ pe Webclinic.
-
22 Dec
Bun venit WMaVhCgsl pe Webclinic.
-
21 Dec
Bun venit XAEOqzaVq pe Webclinic.
- doctor medicina muncii constanta
- neurologie arad
- clinica obstetrica ginecologie oradea
- ecografie 4d arad
- genetica medicala constanta
- doctori chirurgie constanta
- doctor medicina interna iasi
- cardiologie constanta
- clinica oradea
- doctor ginecolog bucuresti
- doctor ortopedie constanta
- dermatologie oradea
- neurologie constanta
- homeopatie iasi
- pneumologie constnata