Prospect Avastin
Compozitie - Avastin
Avastin este un concentrat din care se prepara o solutie perfuzabila (picurare in vena). Acesta contine substanta activa bevacizumab.
Actiune terapeutica - Avastin
Avastin se utilizeaza impreuna cu alte medicamente impotriva cancerului pentru tratarea: - cancerului de colon metastatic (intestinul gros) sau de rect, in asociere cu chimioterapie (medicamente impotriva cancerului) care include o „fluoropirimidina" (cum ar fi 5-fluorouracil). Prin „metastatic" se intelege raspandirea cancerului in alte parti ale organismului; - cancerului de san metastatic, in asociere cu paclitaxel sau docetaxel; - cancerului pulmonar altul decat cel cu celule mici, in stadiu avansat, metastatic sau recurent, care este inoperabil (nu poate fi eliminat doar prin interventie chirurgicala) la pacientii ale caror celulele canceroase nu sunt de tip „scuamos", in asociere cu chimioterapia care include un medicament „pe baza de platina". Prin „stadiu avansat" se intelege ca cancerul a inceput sa se raspandeasca, iar prin „recurent" se intelege ca cancerul a revenit dupa un tratament anterior; - cancerului renal in stadiu avansat sau metastatic, in asociere cu interferon alfa-2a. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.
Indicatii - Avastin
Substanta activa din Avastin, bevacizumabul, este un anticorp monoclonal. Un anticorp monoclonal este un anticorp (un tip de proteina) care a fost creat pentru a recunoaste si a se lega de o structura specifica (numita antigen), care poate fi gasita in anumite celule ale organismului sau care circula in organism. Bevacizumab a fost creat pentru a se lega de factorul de crestere endotelial vascular (FCEV), o proteina care circula in sange si determina cresterea vaselor sanguine. Prin legarea de FCEV, Avastin il impiedica pe acesta sa-si produca efectul. Ca urmare, celulele canceroase nu-si pot crea propria sursa de alimentare cu sange, nu mai primesc oxigen si nutrienti, ceea ce ajuta la incetinirea cresterii tumorilor.
Doze si mod de administrare - Avastin
Tratamentul cu Avastin trebuie administrat sub supravegherea unui medic cu experienta in utilizarea medicamentelor impotriva cancerului. Prima perfuzie cu Avastin trebuie sa dureze 90 de minute, insa perfuziile ulterioare pot dura mai putin daca prima perfuzie este bine tolerata. Doza este intre 5 si 15 mg per kilogram de greutate corporalan administrata o data la doua sau trei saptamani, in functie de tipul de cancer tratat. Tratamentul se continua pana la agravarea bolii. Medicul poate decide intreruperea sau oprirea tratamentului daca pacientul prezinta anumite efecte secundare.
Contraindicatii - Avastin
Avastin nu trebuie administrat persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la bevacizumab sau la oricare alt ingredient al acestui medicament, la produse obtinute din celule ovariene de hamster de China sau la alti anticorpi recombinanti. Este interzisa administrarea la femeile insarcinate.
Reactii adverse - Avastin
Cele mai frecvente efecte secundare la pacientii care primesc Avastin cu sau fara chimioterapie (observate la mai mult de 1 din 10 pacienti) sunt neutropenia febrila (numar scazut de globule albe asociat cu febra), leucopenia (numar scazut de globule albe), trombocitopenia (numar scazut de trombocite in sange), neutropenia (niveluri scazute ale neutrofilelor, un tip de globule albe din sange), neuropatia senzoriala periferica (afectarea sistemului nervos periferic, de exemplu de la nivelul mainilor si picioarelor), hipertensiunea (tensiune arteriala ridicata), diareea, greata (starea de rau), varsaturile, astenia (slabiciune), fatigabilitatea (oboseala), lipsa poftei de mancare, disgeuzia (alterarea gustului), durerea de cap, afectiunile oculare, lacrimare abundenta, dispneea (dificultate respiratorie), epistaxis (sangerari nazale), rinita (nas infundat), constipatia, stomatita (inflamarea mucoasei bucale), hemoragia rectala (sangerari ale rectului), dermatita exfoliativa (piele descuamata), pielea uscata, decolorarea pielii, artralgia (dureri articulare), proteinuria (prezenta de proteine in urina), pirexia (febra), durerile si inflamatia mucoaselor (inflamarea suprafetelor umede ale organismului). Cele mai grave efecte secundare sunt perforatiile gastro-intestinale (perforarea intestinelor), fistulele (conexiuni tubulare anormale intre organe), hemoragia (sangerarea) si tromboembolismul arterial (formarea de cheaguri de sange in artere).
-
22 Dec
Bun venit VtBxhThzHB pe Webclinic.
-
22 Dec
Bun venit QswoOGcno pe Webclinic.
-
22 Dec
Bun venit QzNxxcmzXLGCBTJ pe Webclinic.
- optica oradea
- cabinete dermatologie constanta
- psiholog constanta
- ecografie 4d arad
- rmn constanta
- medic pediatru bucuresti
- doctor cardiologie constanta
- cabinet medical arad
- doctor pediatru iasi
- medic stomatolog constanta
- cabinet orl bucuresti
- medic homeopat iasi
- oftalmologie arad, ochelari arad
- doctor reumatolog iasi
- cabinet medical oradea
- cabinete medicina interna constanta