Prospect Bactroban, unguent
Compozitie - Bactroban, unguent
Bactroban este un nou antibiotic topic cu spectru larg de actiune, utilizat in tratamentul infectiilor bacteriene cutanate. Formula sa cuprinde mupirocina 2% (G/G) inglobata intr-o baza alba, translucida, hidrosolubila, de polietilenglicol.
Actiune terapeutica - Bactroban, unguent
Introducere: Bactroban este un agent antibacterian topic, activ fata de microorganismele responsabile de majoritatea infectiilor cutanate, ex. Staphylococcus aureus, inclusiv tulpinile meticilino-rezistente, alti stafilococi si streptococi. De asemenea, este activ fata de germenii gram negativi, cum sunt Escherichia coli si Haemophilus influenzae. Absorbtie si excretie: Bactroban penetreaza pielea umana intacta, dar rata absorbtiei sistemice pare sa fie joasa. Absorbit sistemic, Bactroban este rapid metabolizat la metabolitul sau inactiv, acidul monic, si este rapid excretat pe cale renala.
Indicatii - Bactroban, unguent
Infectii bacteriene cutanate, de ex. impetigo, foliculite si furunculoze.
Mod de administrare - Bactroban, unguent
Adulti si copii:Bactroban se aplica pe zona afectata de trei ori pe zi, timp de 10 zile. Zona respectiva poate fi acoperita cu un pansament.
Contraindicatii - Bactroban, unguent
Hipersensibilitate la Bactroban sau alte unguente ce contin polietilenglicol.
Precautii - Bactroban, unguent
Aceasta formula de Bactroban nu este indicata pentru uz oftalmic sau intranazal. Cand Bactroban se aplica pe fata, trebuie evitat contactul cu ochii. Polietilenglicolul poate fi absorbit la nivelul plagilor deschise sau al pielii lezate si este excretat pe cale renala. Ca si in cazul altor unguente pe baza de polietilenglicol, Bactroban trebuie folosit cu prudenta in afectiuni renale moderate sau severe. Folosirea in cursul sarcinii: Studii pe animale de laborator nu au evidentiat efecte teratogene. Totusi, nu exista date clare privind siguranta administrarii de Bactroban in cursul sarcinii.
Reactii adverse - Bactroban, unguent
Studiile clinice au relevat unele reactii adverse minore limitate la locul aplicarii, cum ar fi: senzatie de arsura, usturime si prurit.
-
22 Dec
Bun venit QzNxxcmzXLGCBTJ pe Webclinic.
-
22 Dec
Bun venit WMaVhCgsl pe Webclinic.
-
21 Dec
Bun venit XAEOqzaVq pe Webclinic.
- oftalmologie iasi, cabinet oftalmologie iasi
- medic orl iasi
- cabinet ginecologie oradea
- doctor chirurgie estetica constanta
- cabinete stomatologie constanta
- chirurgie bucuresti
- cabinet neurologie arad
- cabinet medicina interna iasi
- doctor cardiolog bucuresti
- cabinete medicina muncii constanta
- doctor neurolog bucuresti
- pediatrie iasi
- oftalmologie oradea