Prospect Berlocid 960, comprimate
Compozitie - Berlocid 960, comprimate
1 comprimat contine sulfametoxazol 800 mg, trimetoprim 160 mg (= 960 mg Cotrimoxazol).
Indicatii - Berlocid 960, comprimate
In infectii cauzate de germeni sensibili la Berlocid 960: infectii ale cailor respiratorii (incluzand pneumonia cu Pneumocystis carinii); infectii din sfera ORL (exceptand tonsilitele produse de streptococi betahemolitici), infectii ale cailor urinare si rinichilor incluzand si profilaxia infectiilor recurente; infectii ale organelor genitale inclusiv prostatitele si unele boli venerice (nu este activ in sifilis); uretrita gonococica, ulcus molle, granulomatoza veneriana; infectii ale tractului digestiv: febra tifoida, paratifoida A si B, purtator cronic de bacil tific, shigeloze, diareea calatorilor; in bruceloze, nocardioze.
Mod de administrare - Berlocid 960, comprimate
Daca nu se prescrie altfel, se recomanda urmatoarele doze: Dozare standard: Adulti si adolescenti peste 13 ani: 1 comprimat de doua ori pe zi; Terapia de o zi in gonoree: Adulti: 2 si 1/2 comprimate la 12 ore; monoterapia cistitei la femei: 3 comprimate in administrare unica; Profilaxia de lunga durata a recidivei infectiei urinare: Adulti: 1 comprimat o data pe zi seara; in pneumonia cu Pneumocystis carinii Berlocid 960 se poate administra in doza de pana la 5 ori doza standard (120 mg cotrimoxazol pe kg corp/zi). In tulburari ale functiei renale: Clearance creatinina: Doza administrata peste 30 ml/min: doza standard 15-30 ml/min: 1/2 doza standard sub 15 ml/min: nu se recomanda administrarea. Comprimatele se vor inghiti cu mult lichid! Se va evita expunerea prelungita la lumina solara in timpul tratamentului. Durata tratamentului va fi stabilita de medic functie de gravitatea afectiunii si de evolutia bolii. In general se recomanda urmatoarele intervale: Infectii acute: cel putin 5 zile sau inca 2 zile dupa disparitia simptomelor. Pneumonie cu Pneumocystis carini: cel putin 14 zile. Profilaxia de lunga durata a recidivei infectiilor urinare: intre 3 si 12 luni sau atat cat este nevoie.
Contraindicatii - Berlocid 960, comprimate
Hipersensibilitate la sulfamide, trimetoprim si analogi ai trimetoprimului (ex. tetroxoprim); eritem exsudativ multiform (afectiuni severe ale pielii) chiar si in anamneza; modificari patologice ale tabloului sanguin (trombocitopenie, granulocitopenie, anemie megaloblastica), deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza, anomalii ale hemoglobinei (Hb Kln si Hb Zrich), afectare renala sau insuficienta renala grava (clearance creatinina mai mic de 15 ml/min); afectare hepatica grava sau insuficienta hepatica (hepatita acuta), porfirie acuta, copii sub 6 ani, sarcina.
Precautii - Berlocid 960, comprimate
In urmatoarele cazuri se va administra numai dupa corecta apreciere a riscului si beneficiului terapeutic si sub supraveghere medicala: afectiuni renale si hepatice usoare, afectiuni ale tiroidei, hipersensibilitate crescuta la antidiabetice (derivate de sulfoniluree) si diuretice derivate de sulfonamide, deficit de acid folic, cromozom X fragil la copii cu retardare psihica. De asemenea, Berlocid 960 se va administra cu prudenta la femei care alapteaza. In tonsilite cu streptococi, sifilis, osteomielite, piodermite, furuncule, abcese, Co-trimoxazolul nu este suficient de activ si de aceea nu este recomandat in tratamentul acestor infectii. La pacienti cu transplant de rinichi, la care se administreaza ciclosporine nu este indicat tratamentul cu Berlocid 960 in cazul unei terapii concomitente pentru infectii ale tractului urinar (cresterea riscului de afectare renala). In cazul administrarii de Berlocid 960 mai mult de 14 zile este necesara monitorizarea tabloului sanguin (in special pentru trombocite). La pacienti cu tulburari renale sau hepatice, disfunctii tiroidiene, deficienta de acid folic si la pacienti varstnici, Berlocid 960 se va administra numai sub stricta supraveghere medicala. In timpul tratamentului cu Berlocid 960 se recomanda administrarea unei cantitati suficiente de lichid (la adulti cantitatea totala de urina excretata pe zi sa nu fie mai mica de 1 200 ml). La pacienti varstnici sau cu deficienta de acid folic ca si la cei la care se administreaza Berlocid 960 in doze mari, se recomanda prudenta la administrarea de acid folic. Berlocid 960 poate fi administrat la pacienti cu fenilcetonurie, daca acestia evita fenilalanina in dieta. Administrarea de Berlocid 960 poate afecta capacitatea de a conduce autovehicule sau de a manipula utilaje.
Reactii adverse - Berlocid 960, comprimate
Ocazional pot aparea: tulburari gastrointestinale, glosita, gingivita si stomatita, reactii de hipersensibilitate cu purpura, fotodermatoza, eritem nodos, cefalee, artralgii. Rareori: hepatoza colestatica, hipopotasemie, tinitus, reactii de hipersensibilitate severe ca sindrom Lyell, sindrom Stevens-Johnson sau dermatita exfoliativa. Foarte rar: cresterea incidentei infectiilor cu Candida albicans, miopie reversibila. In cazuri izolate s-au descris: reactii alergice cu localizare pulmonara (infiltrate pulmonare, pneumonie interstitiala si dispnee pe fondul unui plaman insuficient). Aceste manifestari sunt mai frecvente la pacienti cu SIDA. In cazuri cu totul izolate pot aparea reactii alergice cu soc anafilactic care au impus masuri terapeutice de urgenta. De asemenea, in cazuri foarte rare sunt posibile: modificari ale tabloului hematologic (trombopenie, leucocitopenie, anemie aplastica, anemie hemolitica acuta, anemie megaloblastica acuta, agranulocitoza), hepatoliza focala sau difuza, cristalurie in tractul urinar, nefrita interstitiala acuta, insuficienta renala acuta, hipoglicemie, acidoza metabolica, cresterea valorii unor constante ale sangelui (transaminaze, bilirubina, creatinina, uree), meningita aseptica, enterocolita pseudomembranoasa, psihoza acuta, pancreatita acuta, tulburari motorii (ataxie, disdiadocokinezie). In cazul aparitiei unor manifestari ca: cefalee, greata, voma, tulburari de reactie, ameteli, frisoane sau febra, diaree persistenta se va intrerupe administrarea si se va anunta medicul. Reactii adverse mai puternice pot aparea mai frecvent la varstnici (peste 60 ani). In cazul unei supradozari pot aparea voma, diaree, cefalee, ameteli sau excretia unei cantitati neobisnuit de mici de urina. In acest caz se va informa de urgenta medicul.
- Berlocid 960, comprimate
-
22 Dec
Bun venit VtBxhThzHB pe Webclinic.
-
22 Dec
Bun venit QswoOGcno pe Webclinic.
-
22 Dec
Bun venit QzNxxcmzXLGCBTJ pe Webclinic.
- cabinete ginecologie constanta
- analize medicale iasi
- cabinete cardiologie constanta
- cabinet medical oradea
- medic ginecolog oradea
- homeopatie iasi
- pediatrie bucuresti
- cabinet orl bucuresti
- cabinet ginecologie arad
- chirurgie bucuresti
- cabinete orl constanta
- dermatologie oradea
- cabinet dermatologie bucuresti
- doctor endocrinolog iasi
- cabinet neurologie bucuresti
- doctor reumatolog iasi