CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Betax, solutie oftalmica




Forma de prezentare - Betax, solutie oftalmica
Solutie oftalmica 0,5%; ct. 1 fl. 10 ml

Indicatii - Betax, solutie oftalmica
Administrare interna: HTA. Profilaxia crizelor de angina pectorala de efort. Administrare local conjunctival: Glaucom cronic cu unghi deschis; hipertensiune intraoculara.

Dozaj si mod de administrare - Betax, solutie oftalmica
Administrare interna: 10-40 mg o data pe zi. In IR dozele trebuie adaptate. Administrare local conj.: o picatura betaxolol 5 mg/ml instilata in ochiul fectat, de doua ori pe zi. Presiunea intraoculara va fi determinata periodic.

Contraindicatii - Betax, solutie oftalmica
In cazul administrare interna: hipersensibilitate la componentele produsului; forme severe de astm bronsic si BPOC; IC; soc cardiogen; BAV gradul II si III, la pacientii fara un pacemaker implantat; angina Prinzmetal; boala sinusala; bradicardie; forme severe de sindrom Raynaud si boli arteriale periferice; feocromocitom netratat; hTA; reactii anafilactice in antecedente. in cazul administrare locale: Hipersensibilitate la oricare din componentele produsului. Bradicardie sinusala severa, BAV gradul II-III, soc cardiogen, IC manifesta. Este CI asocierea cu: floctafenina si cu sultoprida.

Atentionari - Betax, solutie oftalmica
In cazul administrare interne: tratamentul nu trebuie niciodata intrerupt brusc. Atentie in cazul pacientilor cu: astm bronsic si BPOC, IC, bradicardie, BAV gradul I, angina Prinzmetal, afectiuni arteriale periferice, feocromocitom; la varstnici, in IR, la pacienti cu diabet zaharat, la cei cu psoriazis, la pacientii predispusi sa dezvolte o reactie anafilactica severa, in caz de anestezie generala. In cazul administrare oftalmice: Poate interfera cu testele diagnostice pentru glaucom. Poate masca semnele CV ale tireotoxicozei. Prudenta la pacientii cu glaucom cu unghi inchis. Atentie, in cazul administrare sistemice, la asocierea cu: digitalice, anestezice inhalatorii halogenate, blocante ale canalelor de calciu, antiaritmice, baclofen, insulina si antidiabetice orale, lidocaina, substantele de contrast care contin iod, AINS, antidepresive triciclice, glucocorticoizi si tetracosactid, meflochina, simpatomimetice. in cazul administrare locale, atentie in cazul asocierii cu: epinefrina, rezerpina, medicamente psihotrope. Alaptarea nu este recomandata pe durata tratamentului. Atentie in cazul utilizarii la soferi sau la cei cu activitati de precizie.

Reactii adverse - Betax, solutie oftalmica
In cazul administrare interna: astenie, extremitati reci, bradicardie, tulburari gastrointestinale, impotenta, ameteli si cefalee, insomnie, incetinirea conducerii atrio-ventriculare sau accentuarea unui BAV, IC, hTA, bronhospasm, hipoglicemie, sindrom Raynaud, agravarea claudicatiei intermitente, diferite reactii cutanate, inclusiv eruptii psoriaziforme sau exacerbarea psoriazisului, depresie. Aparitia anticorpilor antinucleari, insotiti exceptional de LES. in cazul administrare locale: disconfort ocular, lacrimare, scaderea sensibilitatii corneene, eritem, prurit, pigmentare punctiforma a corneei, keratita, anizocorie si fotofobie.

)))Forma de prezentare Solutie oftalmica 0,5%; ct. 1 fl. 10 ml Administrare interna: HTA. Profilaxia crizelor de angina pectorala de efort. Administrare local conjunctival: Glaucom cronic cu unghi deschis; hipertensiune intraoculara. )))Dozaj si mod de administrare Administrare interna: 10-40 mg o data pe zi. In IR dozele trebuie adaptate. Administrare local conj.: o picatura betaxolol 5 mg/ml instilata in ochiul fectat, de doua ori pe zi. Presiunea intraoculara va fi determinata periodic. )))Contraindicatii In cazul administrare interna: hipersensibilitate la componentele produsului; forme severe de astm bronsic si BPOC; IC; soc cardiogen; BAV gradul II si III, la pacientii fara un pacemaker implantat; angina Prinzmetal; boala sinusala; bradicardie; forme severe de sindrom Raynaud si boli arteriale periferice; feocromocitom netratat; hTA; reactii anafilactice in antecedente. in cazul administrare locale: Hipersensibilitate la oricare din componentele produsului. Bradicardie sinusala severa, BAV gradul II-III, soc cardiogen, IC manifesta. Este CI asocierea cu: floctafenina si cu sultoprida. )))Atentionari In cazul administrare interne: tratamentul nu trebuie niciodata intrerupt brusc. Atentie in cazul pacientilor cu: astm bronsic si BPOC, IC, bradicardie, BAV gradul I, angina Prinzmetal, afectiuni arteriale periferice, feocromocitom; la varstnici, in IR, la pacienti cu diabet zaharat, la cei cu psoriazis, la pacientii predispusi sa dezvolte o reactie anafilactica severa, in caz de anestezie generala. In cazul administrare oftalmice: Poate interfera cu testele diagnostice pentru glaucom. Poate masca semnele CV ale tireotoxicozei. Prudenta la pacientii cu glaucom cu unghi inchis. Atentie, in cazul administrare sistemice, la asocierea cu: digitalice, anestezice inhalatorii halogenate, blocante ale canalelor de calciu, antiaritmice, baclofen, insulina si antidiabetice orale, lidocaina, substantele de contrast care contin iod, AINS, antidepresive triciclice, glucocorticoizi si tetracosactid, meflochina, simpatomimetice. in cazul administrare locale, atentie in cazul asocierii cu: epinefrina, rezerpina, medicamente psihotrope. Alaptarea nu este recomandata pe durata tratamentului. Atentie in cazul utilizarii la soferi sau la cei cu activitati de precizie. In cazul administrare interna: astenie, extremitati reci, bradicardie, tulburari gastrointestinale, impotenta, ameteli si cefalee, insomnie, incetinirea conducerii atrio-ventriculare sau accentuarea unui BAV, IC, hTA, bronhospasm, hipoglicemie, sindrom Raynaud, agravarea claudicatiei intermitente, diferite reactii cutanate, inclusiv eruptii psoriaziforme sau exacerbarea psoriazisului, depresie. Aparitia anticorpilor antinucleari, insotiti exceptional de LES. in cazul administrare locale: disconfort ocular, lacrimare, scaderea sensibilitatii corneene, eritem, prurit, pigmentare punctiforma a corneei, keratita, anizocorie si fotofobie.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente