Prospect Brocriptin, comprimate
Forma de prezentare - Brocriptin, comprimate
BROCRIPTIN BIOFARM SA; Dj. 2,5 mg; ct. 2 blist. 20 dj. (P-RF)
Indicatii - Brocriptin, comprimate
Endocrinologice - tulburari de ciclu menstrual si infertilitate, induse de prolactina, la femei. Hiperprolactinemie la barbati. Prolactinom. Acromegalie. Inhibitia lactatiei. afectiuni benigne ale sanului. Neurologice - boala Parkinson idiopatica sau post-encefalitica.
Dozare si mod de administrare - Brocriptin, comprimate
Oral, in timpul mesei. in hipogonadism, galactoree si/sau amenoree, tulburari ale ciclului menstrual: 1,25 mg de 2-3 ori/zi. Pentru suprimarea lactatiei: 2,5 mg de 2 ori/zi, timp de 14 zile. In sindrom premenstrual: 1,25 mg/zi din a 14-a zi a ciclului, cu crestere treptata a dozei, pana se ajunge la 2,5 mg de 2 ori/zi la menstruatie. In boala Parkinson: 1,25 mg in prima zi, la masa de seara, 2,5 mg a doua zi, crescand doza progresiv panala 20-40 mg/zi.
Contraindicatii - Brocriptin, comprimate
Hipersensibilitate la bromocriptina sau la alti alcaloizi ai ergotului. hipertensiune arteriala in timpul sarcinii sau perinatal.
Atentionari si precautii speciale - Brocriptin, comprimate
Nu trebuie adm. post-partum femeilor cu hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica sau cu manifestari si/sau antecedente de tulburare psihotica majora. Nu se recomanda adm. concomitenta cu alti alcaloizi din ergot. La bolnavele cu indicatie de tratament pentru mastodinie sau modificari nodulare si/sau chistice ale sanului, trebuie mai intai sa se excluda malignitatea. Prudenta la bolnavii cu antecedente de tulburari psihotice, afectiuni cardiovasc. severe, ulcer sau hemoragie digestiva. Modificarile pleuropulmonare neexplicate trebuie investigate atent. Administrari se intrerupe cand s-au diagnosticat sau se suspecteaza modificari de fibroza retroperitoneala. Atentie in cazul asocierii cu eritromicina sau josamicina. Atentie in cazul: femeilor insarcinate, soferi, persoane cu activitati de precizie.
Reactii adverse - Brocriptin, comprimate
Greata, ameteala, astenie, varsaturi, hipertensiune arteriala ortostatica, constipatie, tulburari de echilibru, cefalee, excitatie psihomotorie, halucinatii, tulburari diskinetice, uscaciunea gurii, crampe ale musculaturii gambelor, reactii alergice cutanate, paloare reversibila a degetelor indusa de frig. Rar, cazuri de fibroza pleuropulmonara sau retroperitoneala.
-
22 Dec
Bun venit QzNxxcmzXLGCBTJ pe Webclinic.
-
22 Dec
Bun venit WMaVhCgsl pe Webclinic.
-
21 Dec
Bun venit XAEOqzaVq pe Webclinic.
- cabinete pneumologie constanta
- medicina interna constanta
- cabinete genetica medicala constanta
- cabinet chirurgie bucuresti
- recuperare medicala constanta
- imagistica arad
- centre medicale arad
- ecografie bucuresti
- analize medicale constanta
- analize medicale iasi
- medic pediatru bucuresti
- terapie laser oradea
- computer tomograf constanta
- doctor orl constanta
- doctor orl bucuresti
- medicina hiperbara romania
- neurologie arad