Prospect Bromhexin 12 bc, solutie interna
Compozitie - Bromhexin 12 bc, solutie interna
Solutie pentru administrare orala continand clorhidrat de bromhexin 12 mg/ml (25 picaturi).
Indicatii - Bromhexin 12 bc, solutie interna
Fluidifiant al secretiilor bronsice in cursul afectiunilor bronho-pulmonare acute si cronice insotite de tulburari in formarea si eliminarea secretiilor bronsice. La copii sub 2 ani, Bromhexin 12 BC se va administra numai sub stricta supraveghere medicala.
Mod de administrare - Bromhexin 12 bc, solutie interna
Daca medicul nu prescrie altfel: Adulti si adolescenti:1633 picaturi (8 - 16 mg) de 3 ori pe zi; copii si adolescenti intre 6 si 14 ani si pacienti cu greutate sub 50 kg: 16 picaturi (8 mg) de 3 ori pe zi; copii sub 6 ani: 8 picaturi (4 mg) de 3 ori pe zi. In caz de insuficienta renala sau hepatica doza trebuie redusa sau trebuie crescut intervalul dintre administrari, deoarece exista riscul acumularii hepatice a metabolitilor bromhexinului. Produsul se administreaza dupa mese cu o cantitate suficienta de lichid. Durata tratamentului este in functie de gravitatea afectiunii. In cazurile mai usoare tratamentul dureaza cateva zile. In afectiunile cronice (ex.bronsita cronica) se poate administra pe perioade mai lungi (saptamani). Nu se va administra Bromhexin BC mai mult de 4-5 zile fara avizul medicului.
Contraindicatii - Bromhexin 12 bc, solutie interna
Hipersensibilitate la Bromhexin sau la oricare din excipienti; in perioada sarcinii si a alaptarii; afectiuni bronsice cu acumulare masiva de secretii (ex. sindrom ciliar malign). Se recomanda prudenta in caz de ulcer gastric sau duodenal.
Precautii - Bromhexin 12 bc, solutie interna
In insuficienta renala severa este posibila acumularea de produsi de degradare ai Bromhexinului rezultati la nivel hepatic.
Reactii adverse - Bromhexin 12 bc, solutie interna
Rar s-au descris tulburari gastrointestinale. Datorita iritatiei gastrice pot sa apara greata, varsaturi, algii abdominale, diaree. Foarte rar s-au constatat cazuri de reactii alergice: rash eritematos, urticarie si edem facial, dispnee, hipertermie cu frisoane. Se cunoaste un caz unic de soc anafilactic. Aparitia reactiilor alergice impune intreruperea tratamentului si anuntarea medicului.
-
22 Dec
Bun venit WMaVhCgsl pe Webclinic.
-
21 Dec
Bun venit XAEOqzaVq pe Webclinic.
-
21 Dec
Bun venit FIwgsdHi pe Webclinic.
- optica medicala oradea
- doctor neurolog bucuresti
- dermatolog oradea
- cabinet orl bucuresti
- doctor iasi
- neurologie constanta
- ecografie arad
- cabinet reumatologie iasi
- doctor orl iasi
- medic neurolog arad
- pediatrie bucuresti
- medicina muncii constanta
- traumatologie constanta
- dermatologie constanta
- cabinete medicale bucuresti