Prospect Cefalexina, comprimate
Compozitie - Cefalexina, comprimate
Produsul se prezinta sub forma de pulbere granulata conditionata in capsule operculate continand cefalexina monohidrat echivalent cu 250 mg, respectiv 500 mg cefalexina anhidra per capsula.
Indicatii - Cefalexina, comprimate
Produsul se recomanda in tratamentul urmatoarelor infectii: Infectii ale tractului genito-urinar, inclusiv prostatita acuta, cauzate de urmatorii germeni: E. coli, Proteus mirabilis, Klebsiella. Infectii ale pielii si ale tesuturilor moi cauzate de stafilococi si streptococi. Infectii ale oaselor si articulatiilor, cauzate de stafilococi si Proteus mirabilis. Infectii la nivelul tractului respirator (bronsita, traheita, rinofaringita, sinuzita etc.) cauzate de S. pneumoniae si streptococi beta-hemolitici din grupa A. Otite medii cauzate de S. pneumoniae, H. influenzae, stafilococi, streptococi, Neisseria catarrhalis. Infectii dentare cauzate de stafilococi si streptococi. In cazul infectiilor grave si generalizate se recomanda administrarea Cefalexinei parenteral.
Mod de administrare - Cefalexina, comprimate
Adulti: Doza zilnica totala este intre 1 g si 4 g, fractionata in mai multeprize. Posologia recomandata in mod normal este de 250 mg la fiecare 6 ore. In cazul infectiilor curente si fara complicatii ale tractului urinar, ale pielii si ale tesuturilor moi, ca si in cazul faringitelor sau amigdalitelor streptococice, se pot administra 500 mg la fiecare 12 ore. Pentru tratarea cazurilor grave sau a celor cauzate de germeni mai putin sensibili sunt necesare doze mai mari, de pana la 4 g/zi. Copii:doza recomandata in mod normal este de 25 - 50 mg/kg/zi, fractionata in mai multe prize. Doza poate fi dublata in cazul infectiilor grave, sau a celor cauzate de germenii mai putin sensibili. In cazul infectiilor curente si fara complicatii ale tractului urinar, ale pielii si ale tesuturilor moi, ca si in cazul faringitelor sau amigdalitelor streptococice, doza cotidiana totala poate fi fractionata in doua prize egale, administrate la intervale de 12 ore. Studiile clinice au demonstrat ca tratamentul otitei medii necesita o doza cotidiana de 75- 100 mg/kg, fractionate in patru prize.
Contraindicatii - Cefalexina, comprimate
Alergii la antibiotice din grupul cefalosporinelor. In cazul alergiilor la penicilina se va tine cont de riscul alergiilor incrucisate.
Precautii - Cefalexina, comprimate
Medicamentul se va administra cu prudenta in cazul prezentei urticariei, eruptiilor cutanate, precum si la pacientii astmatici. Se va utiliza cu precautie in cazul afectiunilor gastro-intestinale, in special a colitei. Pacientele care iau contraceptive trebuie atentionate ca efectul acestora se diminueaza la administrarea de Cefalexina. In cazul unor tulburari gastro-intestinale grave, insotite de stari de voma si diaree, se recomanda administrarea parenterala. Daca diareea se prelungeste, se poate presupune instaurarea unei colite pseudomembranoase datorata tratamentului, si acesta trebuie intrerupt. Utilizarea prelungita a Cefalexinei poate duce la proliferarea germenilor rezistenti.
Sarcina si alaptare - Cefalexina, comprimate
Nu a fost suficient evaluata eficacitatea si siguranta in folosire a acestui produs la femeile insarcinate sau care alapteaza; prin urmare se va evita administrarea medicamentului in aceste cazuri. La patru ore de la administrarea Cefalexinei, s-a gasit in laptele matern un nivel de 4 mg/ml; dupa opt ore nu s-a mai detectat nici o urma de cefalexina. In lipsa unor informatii suficiente privind efectul medicamentului asupra laptelui matern, se recomanda intreruperea alaptarii pe perioada tratamentului.
Reactii adverse - Cefalexina, comprimate
Manifestari alergice, in special la pacientii cu hipersensibilitate la cefalosporine (urticarie, eruptii cutanate). Tulburari digestive (greturi, voma, diaree). Ameteli, senzatie de oboseala si dureri de cap, care dispar la intreruperea tratamentului.
- Cefalexina, comprimate
-
22 Dec
Bun venit AdgFJNEndrwq pe Webclinic.
-
22 Dec
Bun venit AkNXBIJWcga pe Webclinic.
-
22 Dec
Bun venit VtBxhThzHB pe Webclinic.
- centru medical oradea
- doctor ginecologie constanta
- medic dermatolog bucuresti
- cabinet endocrinologie iasi
- ecografie abdominala arad
- doctor medicina muncii constanta
- doctor iasi
- medic diabet bucuresti
- oftalmologie arad, ochelari arad
- doctor cardiologie constanta
- traumatologie constanta
- ginecolog arad
- cabinet pediatrie iasi
- neurologie arad
- cabinete medicina interna constanta
- laborator analize medicale iasi
- cabinete dermatologie constanta
- clinici arad