Prospect Ciprobay 500, comprimate filmate
Compozitie - Ciprobay 500, comprimate filmate
Constituenti activi: Ciprobay 500- 1 comprimat filmat contine 582 mg ciprofloxacina clorhidrat monohidrat , echivalent cu 500 mg ciprofloxacin. Excipienti: Celuloza microcristalina, amidon, poli (1-vinil-2-pirolidone) incrucisat, dioxid de siliciu cu grad de dispersie mare, stearat de magneziu, metilhidroxipropilceluloza, macrogol 4 000, dioxid de titan (E 171).
Actiune terapeutica - Ciprobay 500, comprimate filmate
Ciprobay (Ciprofloxacina) este un agent antibacterian sintetic cu spectru larg din grupa chinolonelor pentru administrare orala si intravenoasa. Aceste substante sunt de asemenea cunoscute ca inhibitori de giraza.
Microbiologie - Ciprobay 500, comprimate filmate
Ciprofloxacina are o actiune puternic antibacteriana cu spectru larg. Previne transcrierea de catre cromozom (material genetic) a informatiei necesare pentru metabolismul normal al bacteriei. Aceasta conduce la o scadere rapida a capacitatii bacteriei de a se reproduce. Ciprofloxacina este de asemenea caracterizata de faptul ca, datorita modului particular de actiune, in general nu determina rezistenta paralela la orice alt grup antibiotic in afara de grupul inhibitorilor de giraza. De aceea, Ciprofloxacina are o eficienta crescuta impotriva bacteriilor care sunt rezistente, de exemplu la aminoglicozide, peniciline, cefalosporine, tetracicline sau alte antibiotice.
Farmacologie clinica - Ciprobay 500, comprimate filmate
Biodisponibilitatea absoluta a Ciprofloxacinei este 70-80%. Concentratia sanguina maxima este atinsa la 60-90 de minute dupa ingestie. Timpul de injumatatire este cuprins intre 3 si 5 ore.Ciprofloxacina este prezenta in concentratii mari la locul infectiei, de ex. in fliudele si tesuturile organismului.
Indicatii - Ciprobay 500, comprimate filmate
Infectii necomplicate sau complicate cu germeni sensibili la ciprofloxacina: Infectii ale tractului respirator. Ciprofloxacina nu trebuie folosita ca antibiotic de prima electie la pacientii ambulatori cu pneumonie datorata pneumococului. Ciprofloxacina este indicata in tratamentul pneumoniilor provocate de Klebsiella, Enterobacter, Proteus, Pseudomonas, Haemophilus, Branhamella, Legionella si Staphylococcus. Infectii ale urechii medii (otita medie), ale sinusurilor paranazale (sinuzite) in special daca acestea sunt generate de germeni gram negativi, inclusiv Pseudomonas si Staphylococcus. Infectii oculare. Infectii renale si/sau ale tractului urinar. Infectii ale organelor genitale, inclusiv anexita, gonoree si prostatita. Infectii ale cavitatii si organelor abdominale (de ex.: infectii bacteriene ale tractului gastrointestinal, cailor biliare, peritonita). Infectii ale pielii si tesuturilor moi. Infectii osoase si articulare. Septicemie. Infectii sau risc iminent de infectii (profilaxie) la pacientii cu sistemul imun deprimat (de ex.: pacienti imunodeprimati sau neutropenici). Decontaminare intestinala selectiva la pacientii imunodeprimati. Conform cercetarilor in vitro, urmatorii patogeni pot fi considerati sensibili: E.Coli, Shigella, Salmonella, Citrobacter, Klebsiella, Enterobacter, Serratia, Hafnia, Edwardsiella, Proteus (indol-pozitiv si indol-negativ), Providencia, Morganella, Yersinia; Vibrio, Aeromonas, Plesiomonas, Pasteurella, Haemophilus, Campylobacter, Pseudomonas, Legionella, Neisseria, Moraxella, Acinetobacter, Brucella; Staphylococcus, Listeria, Corynebacterium, Chlamidia. Urmatorii germeni au diferite grade de sensibilitate: Gardnerella, Flavobacterium, Alcaligenes, Streptococcus agalactiae, Enterococcus faecalis, Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae, Viridans group streptococci, Mycoplasma hominis, Mycobacterium tuberculosis si Mycobacterium fortuitum. Urmatorii sunt in general rezistenti: Enterococcus faecium, Ureaplasma urealyticum, Nocardia asteroides. Cu putine exceptii anaerobii sunt moderat sensibili (de ex.: Peptococcus, Peptostreptococcus) pana la rezistenti (de ex.: Bacteroides). Ciprofloxacina este ineficienta impotriva Treponemei pallidum.
Mod de administrare - Ciprobay 500, comprimate filmate
Comprimatele se inghit intregi cu o mica cantitate de lichid. Pot fi luate independent de mese. Daca comprimatele se iau pe stomacul gol, substanta activa se absoarbe mai rapid. Durata folosirii: Durata folosirii depinde de severitatea bolii si de evolutia clinica si bacteriologica. Este important sa continuati tratamentul in mod sistematic minim inca 3 zile dupa disparitia febrei sau a simptomelor clinice. Durata medie de tratament: 1 zi pentru gonoree necomplicata si cistita, pana la 7 zile pentru infectii renale, ale tractului urinar si cavitatii abdominale, pe intreaga faza neutropenica la pacientii cu imunitate scazuta, maximum 2 luni in osteomielita si 7-14 zile in toate celelalte tipuri de infectii. In infectiile streptococice tratamentul trebuie sa dureze minimum 10 zile din cauza riscului complicatiilor tardive. Infectiile produse de Chlamydia trebuie tratate de asemenea minim 10 zile. Prezentare: Cutii cu 10 sau 20 comprimate filmate. Ambalaj pentru spital. Dozare: In cazul in care nu este altfel prescris, se recomanda urmatoarele doze: Normal0falsefalsefalseMicrosoftInternetExplorer4/* Style Definitions */table.MsoNormalTable{mso-style-name:\"Table Normal\"";mso-tstyle-rowband-size:0;mso-tstyle-colband-size:0;mso-style-noshow:yes;mso-style-parent:\""\"";mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;mso-para-margin:0in;mso-para-margin-bottom:.0001pt;mso-pagination:widow-orphan;font-size:10.0pt;font-family:\""Times New Roman\"";mso-ansi-language:#0400;mso-fareast-language:#0400;mso-bidi-language:#0400;}table.MsoTableGrid{mso-style-name:\""Table Grid\"";mso-tstyle-rowband-size:0;mso-tstyle-colband-size:0;border:solid windowtext 1.0pt;mso-border-alt:solid windowtext .5pt;mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;mso-border-insideh:.5pt solid windowtext;mso-border-insidev:.5pt solid windowtext;mso-para-margin:0in;mso-para-margin-bottom:.0001pt;mso-pagination:widow-orphan;font-size:10.0pt;font-family:\""Times New Roman\"";mso-ansi-language:#0400;mso-fareast-language:#0400;mso-bidi-language:#0400;}IndicatiiDoza unica/zilnicapentru adulti (mg Ciprofloxacina)Infectii aletractului respirator
-
22 Dec
Bun venit AdgFJNEndrwq pe Webclinic.
-
22 Dec
Bun venit AkNXBIJWcga pe Webclinic.
-
22 Dec
Bun venit VtBxhThzHB pe Webclinic.
- optician arad
- chirurgie estetica constanta
- kinetoterapie oradea
- imagistica medicala constanta
- medic neurolog iasi
- oftalmolog constanta
- balneologie constanta
- medic pediatru bucuresti
- cabinete orl constanta
- doctor medicina muncii constanta
- neurologie bucuresti
- centru medical oradea
- medic homeopat iasi
- maternitate constanta
- centre medicale arad
- medicina interna iasi
- pneumologie constnata
- doctor dermatolog bucuresti