CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Ciprocin, comprimate




Compozitie - Ciprocin, comprimate
Un comprimat contine Ciprofloxacin 250 mg sau 500 mg.

Actiune terapeutica - Ciprocin, comprimate
Ciprofloxacina face parte din noul grup de produse chimice cunoscute ca 4 - chinolone. Este un medicament cu un spectru larg antiinfectios fiind activ impotriva germenilor aerobi gram negativi si gram pozitivi. Actioneaza prin subunitatea A din ADN-giraza, iar administrat pe cale orala este bine si repede absorbit din tractul gastro-intestinal. Biodisponibilitatea este de aproximativ 70%. Concentratia maxima plasmatica se realizeaza la 1- 2 ore dupa administrare, substanta se elimina nemodificata prin urina.

Indicatii - Ciprocin, comprimate
Infectii cu bacterii sensibile la ciprofloxacin ca: infectii ale oaselor, ale articulatiilor, ale pielii si tesuturilor moi; infectii ale tractului urinar; diareea cauzata de Campylobacter, Escheria coli si Shigella; pneumonii produse de E. Coli, H. Influenzae, H. Parainfluenzae, K. Pneumoniae, P. Mirabilis si Ps. Aeruginosa.

Mod de administrare - Ciprocin, comprimate
Doza uzuala pentru adulti in infectii ale pielii si tesuturilor moi sau in pneumonie: 500-750 mg la 12 ore timp de 7-14 zile. In infectii severe sau complicate se poate prelungi durata tratamentului. In diareea datorata unor bacterii Campylobacter jejuni sau E.coli: 500-750 mg la 12 ore timp de 7-14 zile. In uretrita gonococica: 250-500 mg in doza unica. In infectii ale tractului urinar: 250-500 mg la 12 ore timp de 7-14 zile, iar in cazuri grave terapia se poate prelungi. In infectii ale oaselor: 500-750 mg la 12 ore timp de 4 sau 6 saptamani sau mai mult. Daca au loc modificari ale functiei renale, doza poate fi redusa.

Contraindicatii - Ciprocin, comprimate
Este contraindicat in urmatoarele cazuri: hipersensibilitate la ciprofloxacin sau alte chinolone; femei gravide sau care alapteaza; copii si adolescenti. Factor de risc poate fi considerat in urmatoarele cazuri medicale: tulburari SNC inclusiv ateroscleroza cerebrala sau epilepsie; reducerea functiilor hepatice.

Reactii adverse - Ciprocin, comprimate
Pot aparea: stimulari ale SNC, cristalurie, reactii de hipersensibilitate, dureri ale articulatiilor sau oboseli ale articulatiilor, foto-sensibilizare sau tulburari vizuale. Se pot produce ameteli, fotofobie sau oboseala.

Precautii - Ciprocin, comprimate
A se evita folosirea componentelor antiacide de aluminiu si magneziu in timpul tratamentului cu ciprofloxacin, deaorece aceste componente pot cauza o reducere a absorbtiei de ciprofloxacin din tractul gastro-intestinal. Ciprofloxacina reduce clearance-ul de cofeina si creste timpul de injumatatire marind astfel riscul stimularii SNC datorat cofeinei, precum si greata, tremor si palpitatii. Nu este recomandat sa se foloseasca cofeina si ciprofloxacina concomitent.

Un comprimat contine Ciprofloxacin 250 mg sau 500 mg. Ciprofloxacina face parte din noul grup de produse chimice cunoscute ca 4 - chinolone. Este un medicament cu un spectru larg antiinfectios fiind activ impotriva germenilor aerobi gram negativi si gram pozitivi. Actioneaza prin subunitatea A din ADN-giraza, iar administrat pe cale orala este bine si repede absorbit din tractul gastro-intestinal. Biodisponibilitatea este de aproximativ 70%. Concentratia maxima plasmatica se realizeaza la 1- 2 ore dupa administrare, substanta se elimina nemodificata prin urina. Infectii cu bacterii sensibile la ciprofloxacin ca: infectii ale oaselor, ale articulatiilor, ale pielii si tesuturilor moi; infectii ale tractului urinar; diareea cauzata de Campylobacter, Escheria coli si Shigella; pneumonii produse de E. Coli, H. Influenzae, H. Parainfluenzae, K. Pneumoniae, P. Mirabilis si Ps. Aeruginosa. )))Mod de administrare Doza uzuala pentru adulti in infectii ale pielii si tesuturilor moi sau in pneumonie: 500-750 mg la 12 ore timp de 7-14 zile. In infectii severe sau complicate se poate prelungi durata tratamentului. In diareea datorata unor bacterii Campylobacter jejuni sau E.coli: 500-750 mg la 12 ore timp de 7-14 zile. In uretrita gonococica: 250-500 mg in doza unica. In infectii ale tractului urinar: 250-500 mg la 12 ore timp de 7-14 zile, iar in cazuri grave terapia se poate prelungi. In infectii ale oaselor: 500-750 mg la 12 ore timp de 4 sau 6 saptamani sau mai mult. Daca au loc modificari ale functiei renale, doza poate fi redusa. )))Contraindicatii Este contraindicat in urmatoarele cazuri: hipersensibilitate la ciprofloxacin sau alte chinolone; femei gravide sau care alapteaza; copii si adolescenti. Factor de risc poate fi considerat in urmatoarele cazuri medicale: tulburari SNC inclusiv ateroscleroza cerebrala sau epilepsie; reducerea functiilor hepatice. Pot aparea: stimulari ale SNC, cristalurie, reactii de hipersensibilitate, dureri ale articulatiilor sau oboseli ale articulatiilor, foto-sensibilizare sau tulburari vizuale. Se pot produce ameteli, fotofobie sau oboseala. )))Precautii A se evita folosirea componentelor antiacide de aluminiu si magneziu in timpul tratamentului cu ciprofloxacin, deaorece aceste componente pot cauza o reducere a absorbtiei de ciprofloxacin din tractul gastro-intestinal. Ciprofloxacina reduce clearance-ul de cofeina si creste timpul de injumatatire marind astfel riscul stimularii SNC datorat cofeinei, precum si greata, tremor si palpitatii. Nu este recomandat sa se foloseasca cofeina si ciprofloxacina concomitent.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente