Prospect Ciprocin, comprimate
Compozitie - Ciprocin, comprimate
Un comprimat contine Ciprofloxacin 250 mg sau 500 mg.
Actiune terapeutica - Ciprocin, comprimate
Ciprofloxacina face parte din noul grup de produse chimice cunoscute ca 4 - chinolone. Este un medicament cu un spectru larg antiinfectios fiind activ impotriva germenilor aerobi gram negativi si gram pozitivi. Actioneaza prin subunitatea A din ADN-giraza, iar administrat pe cale orala este bine si repede absorbit din tractul gastro-intestinal. Biodisponibilitatea este de aproximativ 70%. Concentratia maxima plasmatica se realizeaza la 1- 2 ore dupa administrare, substanta se elimina nemodificata prin urina.
Indicatii - Ciprocin, comprimate
Infectii cu bacterii sensibile la ciprofloxacin ca: infectii ale oaselor, ale articulatiilor, ale pielii si tesuturilor moi; infectii ale tractului urinar; diareea cauzata de Campylobacter, Escheria coli si Shigella; pneumonii produse de E. Coli, H. Influenzae, H. Parainfluenzae, K. Pneumoniae, P. Mirabilis si Ps. Aeruginosa.
Mod de administrare - Ciprocin, comprimate
Doza uzuala pentru adulti in infectii ale pielii si tesuturilor moi sau in pneumonie: 500-750 mg la 12 ore timp de 7-14 zile. In infectii severe sau complicate se poate prelungi durata tratamentului. In diareea datorata unor bacterii Campylobacter jejuni sau E.coli: 500-750 mg la 12 ore timp de 7-14 zile. In uretrita gonococica: 250-500 mg in doza unica. In infectii ale tractului urinar: 250-500 mg la 12 ore timp de 7-14 zile, iar in cazuri grave terapia se poate prelungi. In infectii ale oaselor: 500-750 mg la 12 ore timp de 4 sau 6 saptamani sau mai mult. Daca au loc modificari ale functiei renale, doza poate fi redusa.
Contraindicatii - Ciprocin, comprimate
Este contraindicat in urmatoarele cazuri: hipersensibilitate la ciprofloxacin sau alte chinolone; femei gravide sau care alapteaza; copii si adolescenti. Factor de risc poate fi considerat in urmatoarele cazuri medicale: tulburari SNC inclusiv ateroscleroza cerebrala sau epilepsie; reducerea functiilor hepatice.
Reactii adverse - Ciprocin, comprimate
Pot aparea: stimulari ale SNC, cristalurie, reactii de hipersensibilitate, dureri ale articulatiilor sau oboseli ale articulatiilor, foto-sensibilizare sau tulburari vizuale. Se pot produce ameteli, fotofobie sau oboseala.
Precautii - Ciprocin, comprimate
A se evita folosirea componentelor antiacide de aluminiu si magneziu in timpul tratamentului cu ciprofloxacin, deaorece aceste componente pot cauza o reducere a absorbtiei de ciprofloxacin din tractul gastro-intestinal. Ciprofloxacina reduce clearance-ul de cofeina si creste timpul de injumatatire marind astfel riscul stimularii SNC datorat cofeinei, precum si greata, tremor si palpitatii. Nu este recomandat sa se foloseasca cofeina si ciprofloxacina concomitent.
-
22 Dec
Bun venit AdgFJNEndrwq pe Webclinic.
-
22 Dec
Bun venit AkNXBIJWcga pe Webclinic.
-
22 Dec
Bun venit VtBxhThzHB pe Webclinic.
- doctor neurolog iasi
- orl iasi
- cabinet orl bucuresti
- cabinet dermatologie iasi
- medicina interna iasi
- reumatologie iasi
- dermatolog oradea
- doctori chirurgie constanta
- doctor dermatolog bucuresti
- marire sani constanta
- ochelari oradea
- cabinete medicale bucuresti
- implantologie constanta
- imagistica medicala constanta
- ginecologie constanta
- cabinete dermatologie constanta