Prospect Cordarone, comprimate
Compozitie - Cordarone, comprimate
Un comprimat contine: clorhidrat de amiodarona 200 mg. Excipienti: lactoza, amidon de porumb, polividona, dioxid de siliciu coloidal anhidru si stearat de magneziu.
Indicatii - Cordarone, comprimate
Acest medicament este recomandat pentru tratamentul anumitor tulburari de ritm cardiac.
Mod de administrare - Cordarone, comprimate
Comprimatul Cordarone este divizabil si este usor de recunoscut, datorita celor doua sigle gravate pe cele doua fete ale sale. Daca medicul dumneavoastra v-a recomandat sa luati o jumatate de comprimat (o data sau de mai multe ori pe zi), pentru a rupe comprimatul in doua asezati-l pe o suprafata dura, astfel incat sa il presati cu degetul mare pe fata plata. Jumatatile de comprimat pot fi identificate dupa siglele gravate (nu exista risc de confuzie). Doze: Doza uzuala difera foarte mult de la o persoanala alta. In toate cazurile, trebuie sa respectati cu strictete recomandarile medicului si sa nu modificati dozele fara sfatul medicului dumneavoastra. Mod si cale de administrare: Acest medicament se administreaza pe cale orala, inaintea mesei, in timpul mesei sau intre mese. Proprietatile comprimatelor nu sunt afectate, daca le sfaramati. Supravegherea tratamentului: in timpul tratamentului cu acest medicament trebuie sa va supuneti unei supravegheri medicale regulate; aceasta poate include analize sanguine. Daca ati uitat sa luati o doza: Omiterea ocazionala a unei doze nu va expune nici unui risc deosebit.
Contraindicatii - Cordarone, comprimate
Acest medicament nu trebuie utilizat in urmatoarele cazuri: alergie cunoscuta la iod, afectiune prezenta a glandei tiroide, sarcina sau alaptare (vezi Sarcina si alaptare), ritm cardiac foarte redus, asociere cu medicamente care ar putea induce tulburari de ritm cardiac (vezi Interactiuni medicamentoase si alte interactiuni). De aceea, trebuie sa semnalati medicului orice afectiune de care suferiti sau ati suferit anterior.
Precautii - Cordarone, comprimate
Evitati expunerea la soare pe toata durata tratamentului, pentru a preveni aparitia unei reactii de tip eritem solar. Acest medicament trebuie utilizat cu prudenta si sub supraveghere medicala, daca au existat afectiuni tiroidiene in familia dvs. sau daca suferiti chiar dvs. de o maladie tiroidiana. Daca aveti nelamuriri, nu ezitati sa cereti sfatul medicului sau farmacistului.
Sarcina si alaptare - Cordarone, comprimate
Cu exceptia unor cazuri rare, acest medicament este contraindicat in timpul sarcinii. Trebuie sa il preveniti pe medicul dumneavoastra, daca sunteti insarcinata. Alaptarea este contraindicata in timpul tratamentului cu acest medicament, deoarece amiodarona trece in laptele matern.
Reactii adverse - Cordarone, comprimate
Ca orice medicament activ, Cordarone poate avea, la anumiti pacienti, unele efecte adverse. Trebuie sa ii semnalati medicului dvs. aparitia urmatoarelor efectele neplacute, deoarece numai el va va indica daca trebuie sa continuati tratamentul sau sa il intrerupeti. Reactii cutanate la soare sau, mai rar, coloratie gri a pielii. Tulburari tiroidiene: cresterea activitatii tiroidiene (slabire, diaree) sau, dimpotriva, reducerea acestei activitati (crestere in greutate, oboseala). Tulburari respiratorii: tuse, respiratie dificila, febra. Efecte oculare: cel mai adesea, fara manifestari clinice (depozite corneene relevate prin examinare oftalmologica); rar, senzatie de ceata sau halouri colorate in jurul obiectelor si, in cazuri foarte rare, reducerea acuitatii vizuale. Efecte asupra ritmului cardiac: scaderea exagerata a ritmului cardiac sau reaparitia unui ritm cardiac rapid. Tulburari hepatice: cresterea enzimelor hepatice (transaminazelor) sau, mult mai rar, hepatita insotita de icter. Tulburari neurologice: rare, de obicei, o afectare a nervilor membrelor inferioare, tradusa prin dureri de picioare; in cazuri foarte rare, tremuraturi, cosmaruri, tulburari de mers, hipertensiune intracraniana benigna (presiune crescuta anormal in interiorul craniului). Diverse: tulburari digestive (greata, varsaturi, tulburari ale gustului), cel mai adesea la initierea tratamentului; foarte rar, dureri la nivelul testiculelor, scaderea numarului de trombocite, tulburare moderata a functiei renale.
-
22 Dec
Bun venit VtBxhThzHB pe Webclinic.
-
22 Dec
Bun venit QswoOGcno pe Webclinic.
-
22 Dec
Bun venit QzNxxcmzXLGCBTJ pe Webclinic.
- medic diabet bucuresti
- fizioterapie constanta
- medic chirurg bucuresti
- doctor medicina muncii constanta
- medicina hiperbara romania
- marire sani constanta
- dermatologie bucuresti
- clinica obstetrica ginecologie arad
- optica arad
- medic pediatru bucuresti
- cabinet neurologie arad
- oftalmologie oradea
- medic pneumolog constanta
- cabinet fizioterapie oradea
- analize medicale constanta
- clinici iasi
- cabinete medicale bucuresti
- cabinet ecografie bucuresti