Prospect Cromohexal, aerosol
Forma de prezentare - Cromohexal, aerosol
Aerosol nazal 20 mg/ml; 2,8 mg/doza; ct. � 1 fl. � 15 ml
Indicatii - Cromohexal, aerosol
Administrare nazala: rinita alergica perena; rinita alergica sezoniera (de ex. febra fanului). Administrare oftalmica: tratamentul simptomatic al afectiunilor oftalmice de etiologie alergica.
Dozaj si mod de administrare - Cromohexal, aerosol
Administrare nazala: Adulti si copii: o doza (puf) de 4 ori pe zi, in fiecare nara. Daca este necesar, doza zilnica poate fi crescuta, dar nu trebuie depasita doza de un puf de 6 ori pe zi. Dupa ameliorarea simptomelor, trat. trebuie continuat pana la indepartarea factorilor declansatori (polen, praf de casa, spori de ciuperci, alergeni alimentari). Dupa stabilizarea simptomatologiei trebuie incercata scaderea dozei. Administrare oftalmica: Adulti si copii: Se instileaza in sacul conjunctival o picatura solutie oftalmica de 4 ori pe zi, in fiecare ochi. Doza zilnica poate fi crescuta la o picatura de 6 ori pe zi. Dupa ameliorarea simptomelor trat. trebuie continuat pana la indepartarea factorilor alergeni (polen, praf de casa, spori de ciuperci, alergeni alimentari etc.). Dupa stabilizarea simptomatologiei clinice trebuie incercata scaderea dozei.
Contraindicatii - Cromohexal, aerosol
Hipersensibilitate.
Atentionari - Cromohexal, aerosol
In caz de reactie alergica la aerosol nazal. Nu se vor folosi lentilele de contact moi in timpul trat. cu solutie oftalmica. Lentilele de contact tari trebuie indepartate inaintea adm. picaturilor si nu trebuie reaplicate mai devreme de 15 minute. in cazul tratamentuliu concomitent cu alte solutii oftalmice, se recomanda adm. acestora la intervale de minim 15 minute. In timpul sarcinii trebuie evitat. Sol. oft. afecteaza vederea, dupa administrare, pentru cateva minute Pacientul trebuie sa astepte pana cand tulburarile de vedere dispar, inainte de a participa la traficul rutier sau de a folosi utilaje.
Reactii adverse - Cromohexal, aerosol
Administrare nazala: prurit usor la nivelul nasului, rareori cefalee sau modificari ale gustului. Rar: epistaxis, ulceratii ale mucoasei nazale, inflamatia limbii, tuse sau insuficienta respiratorie, edem laringian sau edem Quincke, reactii anafilactice generalizate grave, insotite de bronhospasm. Adm. oft.: senzatii de arsuri oculare sau de corp strain, chemozis si hiperemie conjunctivala. Rar, reactii de hipersensibilitate dupa administrarea oftalmica.
-
18 Apr
Bun venit PmUAlqbHbHt pe Webclinic.
-
18 Apr
Bun venit Zyjmlbvd pe Webclinic.
-
18 Apr
Bun venit WzGABCknyj pe Webclinic.
- laborator analize medicale iasi
- medic dermatolog bucuresti
- imagistica arad
- orl copii iasi
- venerologie iasi
- ecografie bucuresti
- operatii chirurgicale constanta
- implantologie constanta
- cabinete ginecologie constanta
- medicina muncii constanta
- recuperare medicala constanta
- medicina interna constanta
- cabinete orl constanta
- endocrinologie iasi
- cabinet fizioterapie oradea
- diabet bucuresti
- doctor neurolog bucuresti
- cabinete neurologie constanta