Prospect Diabeta, tablete
Actiune terapeutica - Diabeta, tablete
Are efect diuretic slab. Debut, nonmicronizat: 2-4 h; micronizat: 1 h; Nivel plasmatic maxim: 4 h. Durata, forma nemicronizata: 16-24 h; micronizata: 12-24 h. Metabolizat in ficat pina la metaboliti slab activi. Excretat prin bila (50%) si pe cale renala (50 %). Gliburidul micronizat (tablete 3 mg) produce nivele serice care nu sunt bioechivalente cu cele ale gliburidului nonmicronizat (tablete 5 mg).
Indicatii - Diabeta, tablete
Diabet zaharat. Poate fi asociat cu metformin cind dieta si gliburidul sau dieta si metforminul nu asigura un control adecvat al glicemiei.
Precautii - Diabeta, tablete
Pentru rezultate optime se administreaza cu 30 minute inaintea meselor. Nu se depasesc dozele de 20 mg/zi pentru forma nonmicronizata si 12 mg/zi pentru forma micronizata. Daca doza zilnica depaseste 15 mg pentru forma nonmicronizata si 6 mg pentru forma micronizata, se va administra in 2 doze inainte de masa de dimineata si seara. Cind se trece de la medicatia hipoglicemianta orala, alta decit cloropropamida, nu e necesara o pauza sau doza de atac de gliburid. Cind se trece de la tratamentul cu cloropropamida, se foloseste cu precautie in primele 2 saptamini datorita actiunii prelungite a cloropropamidei si datorita posibilitatii aparitiei supradozajului. Se foloseste urmatoarea schema terapeutica cind se trece de la insulina la gliburid: - Daca doza de insulina < 20 unitati/zi, se incepe cu 1,5-3 mg/zi forma micronizata sau 2,5-5 mg/zi forma nemicronizata de gliburid. Insulina poate fi intrerupta brusc. - Daca doza de insulina este de 20-40 unitati/zi, se incepe cu 3 mg/ zi forma micronizata sau 5 mg/zi forma nemicronizata de gliburid. Insulina poate fi intrerupta brusc. - Daca doza de insulina este > 40 unitati/zi, se incepe cu 3 mg/zi forma micronizata sau 5 mg/zi forma nemicronizata de gliburid. Se reduce doza de insulina cu 50%; reducerile ulterioare sunt urmate de raspuns. Se ia in calcul spitalizarea pacientului in timpul tranzitiei. Observatii pentru pacient – familie Notati valorile glicemiei obtinute in ambulator la intervale diferite de timp (la 1-2 ore dupa masa, inainte de culcare). Continuati exercitiile zilnice, modificare stilului de viata pentru controlul TA si dieta pentru controlul colesterolului, ca tratament adjuvant la terapia medicamentoasa. Prezentati-va la control pentru analize de laborator, examinare completa si evaluarea tratamentului.
Interactiuni medicamentoase - Diabeta, tablete
Anticoagulante. Creste sau scade efectul anticoagulantelor. Ciprofloxacin. Potenteaza efectul hipoglicemic.
Mod de administrare - Diabeta, tablete
Tablete nemicronizate Adult - doza initiala 2,5-5 mg/zi la micul dejun (sau la prima masa principala); apoi se mareste cu 2,5 mg saptaminal pentru a obtine raspunsul dorit. - doza de intretinere 1,25-20 mg/zi. Pacientii cu raspuns pozitiv la sulfoniluree trebuie sa inceapa cu 1,25 mg/zi. Tablete micronizate Adult - doza initiala: 1,5-3 mg/zi la micul dejun (sau la prima masa principala). Pacientii cu raspuns pozitiv la sulfoniluree trebuie sa inceapa cu 0,75 mg/zi. Doza nu se va mari cu mai mult de 1,5 mg saptaminal pentru a obtine raspunsul dorit. - doza de intretinere: 0,75-12 mg/zi (maxim).
-
22 Dec
Bun venit QzNxxcmzXLGCBTJ pe Webclinic.
-
22 Dec
Bun venit WMaVhCgsl pe Webclinic.
-
21 Dec
Bun venit XAEOqzaVq pe Webclinic.
- genetica medicala constanta
- cardiologie bucuresti
- cabinet medical arad
- maternitate constanta
- dermatologie constanta
- cabinete neurologie constanta
- clinica neurologie arad
- medic orl iasi
- implantologie constanta
- oftalmologie constanta
- recuperare medicala oradea
- optician arad
- psiholoie constanta
- medic dermatolog bucuresti
- oftalmologie iasi, cabinet oftalmologie iasi
- doctor medicina interna constanta
- doctor cardiologie constanta
- orl constanta
- doctor homeopat iasi