Prospect Digoxin, comprimate
Compozitie - Digoxin, comprimate
Comprimate continand digoxina 0,25 mg. Fiola a 2 ml solutie injectabila, continand digoxina 0,5 mg
Actiune terapeutica - Digoxin, comprimate
Tonicardiac cu actiune intensa rapida si de scurta durata; are efect inotrop pozitiv prompt si efect bradicartizant moderat. Efectul apare la 20 minute dupa injectare intravenoasa si la 1-2 ore dupa administrarea orala, este maxim la 1-3 ore respectiv la 6 ore si dispare in medie la 5-7 zile dupa oprirea medicatiei (la bolnavul digitalizat).
Indicatii - Digoxin, comprimate
Insuficienta cardiaca, fibrilatie atriala, flutter atrial, tahicardie paroxistica, tahicardie supraventriculara, soc cardiogen (mai ales cand este insotit de edem pulmonar acut). Este de ales in situatii acute si la bolnavii cu tendinta mare de acumulare a digitalicelor.
Contraindicatii - Digoxin, comprimate
Simptomele de supradozare, pericardita cronica constrictiva, tahicardia ventriculara, fibrilatia ventriculara, alergia la digoxina, reprezinta contraindicatii. Prudenta si/sau doze mici la bolnavii cu insuficienta renala, la nou-nascutii prematuri si imaturi, in stenoza subaortica hipertrofica idiopatica, cardita reumatismala, infarctul de miocard, bolile pulmonare grave, hipoxie, mixedem, blocul atrioventricular incomplet (mai ales in prezenta sindromului Stokes-Adams) starile de hipokaliemie.
Reactii adverse - Digoxin, comprimate
Supradozarea poate provoca anorexie, greata, voma, diaree, tulburari de vedere, cefalee, slabiciune, bradicardie sinuzala, aritmii ectopice (extrasistole, mai ales bigeminism, tahicardie atriala, ritmuri nodale, tahicardie ventriculara), bloc atrio-ventricular; foarte rar reactii alergice, urticarie, trombocitopenie, efecte de tip estrogenic - ginecomastie uni- sau bilaterala.
Mod de administrare - Digoxin, comprimate
Adulti si copii peste 10 ani - intravenos, lent initial 0,25-0,50 mg apoi cu grija, cate 0,25 mg la intervale de 4-6 ore pana la digitalizarea deplina (obisnuit pana la 1 mg doza totala) recomandabil sub control ECG; - oral, initial 0,50-0,75 mg, apoi, cate 0,25-0,50 mg la 6-8 ore pana la digitalizarea deplina (obisnuit pana la 1-1,5 mg doza totala). Doza uzuala de intretinere este de 0,125-0,50 mg (in medie 0,25 mg/zi) oral. In cazuri deosebite, intravenos (ca doza unica sau fractionat): la batrani si la bolnavii cu insuficienta renala se dau doze mai mici - doza uzuala de intretinere este de 0,125-0,25 mg/zi. Nou-nascuti - doza digitalizanta pentru este de 0,025-0,04 mg/kg corp in injectii intravenoase (la nevoie intramusculare) sau 0,040-0,060 mg/kg corp in administrarea orala, Pentru copiii de 1 luna-2 ani: 0,035-0,050 mg/kg corp sau 0,060-0,080 mg/kg corp oral; Pentru copiii de 2-10 ani: 0,025-0,040 mg/kg corp parenteral sau 0,040-0,060 mg/kg corp oral (se administreaza initial 1/4-1/2 din doza totala, apoi cate 1/4 la 6-8 ore pana la digitalizarea deplina); doza zilnica de intretinere este de 20-30% din doza digitalizanta). Tratamentul se face individualizat, sub control medical.
-
22 Dec
Bun venit QzNxxcmzXLGCBTJ pe Webclinic.
-
22 Dec
Bun venit WMaVhCgsl pe Webclinic.
-
21 Dec
Bun venit XAEOqzaVq pe Webclinic.
- cabinet medical arad
- reumatologie iasi
- centru medical bucuresti
- cabinet pediatrie iasi
- cabinete dermatologie constanta
- medic diabet bucuresti
- doctor chirurgie estetica constanta
- medicina interna iasi
- doctor dermatolog bucuresti
- doctor iasi
- cabinet ecografie bucuresti
- cabinete psihologie constanta
- clinica oradea
- centre medicale imagistica constanta
- laboratoare analize medicale constanta
- pediatrie bucuresti