CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Dopegyt, comprimate




Compozitie - Dopegyt, comprimate
Comprimate continand metildopa 250 mg.

Actiune terapeutica - Dopegyt, comprimate
Antihipertensiv prin inhibitia simpaticului periferic de cauza centrala; scade rezistenta periferica fara sa micsoreze fluxul cerebral, coronarian si renal; efectul incepe la 1-2 ore de la administrarea orala, este maxim la 4-6 ore si dureaza circa 24 ore, iar in caz de administrare repetata efectul este maxim dupa 2-3 zile de tratament si se mentine 2 zile dupa intreruperea acestuia.

Indicatii - Dopegyt, comprimate
Forme moderate sau severe de hipertensiune arteriala (in asociatie cu un diuretic, eventual cu alte antihipertensive); HTA gravidica.

Mod de administrare - Dopegyt, comprimate
Oral, se incepe cu 1 comprimat (250 mg) de 2 ori pe zi si se creste progresiv (o data la 2-3zile) pana la obtinerea efectului dorit - doza eficace este cuprinsa intre 2 si 8 comprimate pe zi; doza de intretinere obisnuita este de 2-3 comprimate pe zi (uneori sunt suficiente 1-2 comprimate la culcare).

Contraindicatii - Dopegyt, comprimate
Boli hepatice active (hepatita acuta, ciroza activa), stari depresive grave, feocromocitom, alergie la metildopa, anemie hemolitica; prudenta la persoanele cu antecedente hepatice si la anginosi, in insuficienta renala (doze mici), la batrani (doze mici) si in timpul sarcinii ; se recomanda evitarea bauturilor alcoolice. Prudenta cand se asociaza cu litiu (risc toxic crescut la acesta), cu alte antihipertensive (doze mai mici) si cand se administreaza anestezice generale (doze mai mici din acestea).

Reactii adverse - Dopegyt, comprimate
Frecvent sedare, somnolenta, oboseala, cefalee (la inceputul tratamentului), pozitivarea testului Coombs (la doze mari, nu are alte urmari in mod obisnuit); ocazional ameteli si alte simptome de hipotensiune ortostatica, edeme si cresterea in greutate (se asociaza cu un diuretic), bradicardie, congestie nazala, greata, voma, constipatie sau diaree, flatulenta, pancreatita, inflamatia glandelor salivare, marirea sanilor, galactoree, amenoree, diminuarea libidoului, impotenta, eruptii cutanate, artralgii, mialgii, parestezii; uneori, in primele saptamani de tratament, febra, eozinofilie, pozitivarea unor probe functionale hepatice, icter; rareori necroza hepatica grava, anemie hemolitica (se controleaza probele hepatice si hemograma), fenomene parkinsoniene, tulburari psihice (stare depresiva, chiar fenomene psihotice). Metildopa poate interfera cu dozarea acidului uric, creatininei, SGOT si a catecolaminelor.

Comprimate continand metildopa 250 mg. Antihipertensiv prin inhibitia simpaticului periferic de cauza centrala; scade rezistenta periferica fara sa micsoreze fluxul cerebral, coronarian si renal; efectul incepe la 1-2 ore de la administrarea orala, este maxim la 4-6 ore si dureaza circa 24 ore, iar in caz de administrare repetata efectul este maxim dupa 2-3 zile de tratament si se mentine 2 zile dupa intreruperea acestuia. Forme moderate sau severe de hipertensiune arteriala (in asociatie cu un diuretic, eventual cu alte antihipertensive); HTA gravidica. ))) Mod de administrare Oral, se incepe cu 1 comprimat (250 mg) de 2 ori pe zi si se creste progresiv (o data la 2-3zile) pana la obtinerea efectului dorit - doza eficace este cuprinsa intre 2 si 8 comprimate pe zi; doza de intretinere obisnuita este de 2-3 comprimate pe zi (uneori sunt suficiente 1-2 comprimate la culcare). ))) Contraindicatii Boli hepatice active (hepatita acuta, ciroza activa), stari depresive grave, feocromocitom, alergie la metildopa, anemie hemolitica; prudenta la persoanele cu antecedente hepatice si la anginosi, in insuficienta renala (doze mici), la batrani (doze mici) si in timpul sarcinii ; se recomanda evitarea bauturilor alcoolice. Prudenta cand se asociaza cu litiu (risc toxic crescut la acesta), cu alte antihipertensive (doze mai mici) si cand se administreaza anestezice generale (doze mai mici din acestea). Frecvent sedare, somnolenta, oboseala, cefalee (la inceputul tratamentului), pozitivarea testului Coombs (la doze mari, nu are alte urmari in mod obisnuit); ocazional ameteli si alte simptome de hipotensiune ortostatica, edeme si cresterea in greutate (se asociaza cu un diuretic), bradicardie, congestie nazala, greata, voma, constipatie sau diaree, flatulenta, pancreatita, inflamatia glandelor salivare, marirea sanilor, galactoree, amenoree, diminuarea libidoului, impotenta, eruptii cutanate, artralgii, mialgii, parestezii; uneori, in primele saptamani de tratament, febra, eozinofilie, pozitivarea unor probe functionale hepatice, icter; rareori necroza hepatica grava, anemie hemolitica (se controleaza probele hepatice si hemograma), fenomene parkinsoniene, tulburari psihice (stare depresiva, chiar fenomene psihotice). Metildopa poate interfera cu dozarea acidului uric, creatininei, SGOT si a catecolaminelor.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente