Prospect Efferalgan codeine, comprimate efervescente
Compozitie - Efferalgan codeine, comprimate efervescente
Paracetamol 0,5000 g, fosfat de codeina 0,0300 g, hidrogenocarbonat de sodiu, carbonat de sodiu anhidru, acid citric anhidru, sorbitol, docusat sodic, benzoat de sodiu, povidona aspartam, aromatizant natural de grapefruit pentru un comprimat efervescent de 3,25 g.
Indicatii - Efferalgan codeine, comprimate efervescente
Se administreaza doar adultilor si copiilor cu greutatea corporala de 15 kg sau mai mare pentru tratamentul simptomatic al durerii moderate pana la cea severa, care nu cedeaza la monoterapia cu acid acetilsalicilic sau paracetamol.
Mod de administrare - Efferalgan codeine, comprimate efervescente
Acest medicament se administreaza numai la adulti si la copiii cu greutatea mai mare de 15 kg. La copii: Doza zilnica recomandata de paracetamol este aproximativ 60 mg/kg/pe zi, divizata in 4 sau 6 prize. Doza zilnica recomandata de codeina este aproximativ 3 mg/kg/zi, divizata in 4 sau 6 prize. Prescriptia medicului va fi strict respectata. Ghidare: La copiii cantarind intre 15-22 kg (cu varsta aproximativ 3-6 ani), doza este o jumatate de comprimat o data, repetata daca este necesar, dupa un interval de 6 ore, fara a depasi 4 jumatati de comprimat pe zi. La copiii cantarind intre 23-30 kg (cu varsta aproximativ 7-10 ani), doza este o jumatate de comprimat o data, repetata daca este necesar, dupa un interval de 4 ore, fara a depasi 6 jumatati de comprimat pe zi. La copiii cantarind intre 31-44 kg (cu varsta aproximativ 11-14 ani), doza este 1 comprimat o data, repetata daca este necesar, dupa un interval de 6 ore, fara a depasi 4 comprimate pe zi. La copiii cantarind intre 45-50 kg (cu varsta aproximativ 14-15 ani), doza este 1 comprimat o data, repetata daca este necesar, dupa un interval de 4 ore, fara a depasi 6 comprimate pe zi. La copii cantarind peste 50 kg (cu varsta aproximativ 15 ani sau mai mare), doza este 1 comprimat o data, repetata daca este necesar, dupa un interval de 4 ore, sau 2 comprimate, in cazurile de durere puternica, fara a depasi 6 comprimate pe zi. Doze maxime recomandate: Doza de codeina la copii nu trebuie sa depaseasca 1 mg/kg corp pentru o doza administrata, si nu trebuie sa depaseasca 6 mg/kg pe zi. Doza totala de paracetamol nu trebuie sa depaseasca 80 mg/kg la copii cu greutatea mai mica de 37 kg si 3 g pe zi la adulti si copii mai mari, cu greutatea egala sau mai mare de 38 kg. La adulti: Un comprimat, urmat de alt comprimat, daca este necesar dupa un interval de 4-6 ore. In cazul unei dureri puternice vor fi luate 2 comprimate, daca este necesar, intr-o singura administrare, fara a depasi 6 comprimate pe zi. Se administreaza pe cale orala. Comprimatele se dizolva inainte de administrare intr-o mica cantitate de lichid. Frecventa administrarii medicamentului: in general, intre administrari trebuie sa fie un interval de 6 ore, si de cel putin 4 ore. Administrarile regulate evita fluctuatiile intensitatii durerii. In cazurile afectiunilor renale severe (insuficienta renala severa), intervalul dintre administrari va fi de cel putin 8 ore. La copii, trebuie sa fie un interval intre administrari, preferabil de 6 ore, si de cel putin 4 ore. Durata tratamentului: Daca durerea continua mai mult de 4-5 zile, nu continuati tratamentul fara sfatul medicului.
Contraindicatii - Efferalgan codeine, comprimate efervescente
Acest medicament nu trebuie sa fie niciodata utilizat in urmatoarele cazuri: copii cu greutatea mai mica de 15 kg, alergie cunoscuta la una din componentele acestui medicament, afectiune hepatica severa, la pacientii astmatici, insuficienta respiratorie, alaptare in asociere cu buprenorfina, nalbufina, pentazocina, in fenilcetonurie (boala metabolica), datorita prezentei aspartamului. Ca regula generala acest medicament nu va fi utilizat in combinatie cu medicamente ce contin alcool, doar daca medicul nu va sfatuieste altfel.
Precautii - Efferalgan codeine, comprimate efervescente
Consumul de alcool nu este recomandat in timpul tratamentului, datorita prezentei codeinei. Informati medicul in urmatoarele cazuri: afectiuni hepatice sau renale, afectiuni respiratorii incluzand astmul, inflamatie bronsica (tuse cu expectoratie), pacienti colecistectomizati. Benzoatul de sodiu continut in acest produs irita usor pielea, ochii si mucoasele. Acesta poate mari riscul de icter la nou-nascuti. In cazul supradozarii sau a administrarii accidentale a unei doze excesiv de mari consultati imediat medicul. Acest medicament trebuie sa fie administrat la copii numai cu prescriptie medicala. Agitatia copilului va fi subiectul unei monitorizari speciale. In cazurile unei tendinte excesive de somnolenta, nu administrati o doza suplimentara. Utilizarea prelungita a acestui medicament poate determina dependenta.
Sarcina si alaptare - Efferalgan codeine, comprimate efervescente
- Sarcina: Acest medicament poate fi administrat in timpul sarcinii, cu conditia ca aceasta sa aiba loc pentru o scurta perioada (cateva zile) si in dozele recomandate. - Alaptare: Codeina trece in laptele matern. Dozele excesive de codeina administrate la femei care alapteaza pot produce pauze respiratorii si hipotonie la sugari. In consecinta, administrarea acestui medicament este contraindicata in timpul alaptarii.
Conducatori auto si persoane care utilizeaza masini - Efferalgan codeine, comprimate efervescente
Se atrage atentia, in special persoanelor care conduc autovehicule sau utilizeaza masini, asupra riscurilor de aparitie a somnolentei, datorita prezentei codeinei in acest medicament. Consumul bauturilor alcoolice mareste somnolenta.
Sportivi - Efferalgan codeine, comprimate efervescente
Se atrage atentia asupra faptului ca acest medicament contine o substanta activa care poate determina rezultate pozitive la testele antidoping.
Reactii adverse - Efferalgan codeine, comprimate efervescente
Datorate codeinei- Constipatie, greata, voma, somnolenta, vertij, depresie respiratorie, reactii alergice dermatologice. Datorate paracetamolului - in cazuri rare poate aparea rash cutanat sau reactii alergice. In cazuri exceptional de rare, s-au observat modificari ale testelor de laborator: niveluri scazute ale trombocitelor, ce pot determina sangerari nazale sau gingivale.
-
21 Nov
Bun venit WiFoxRXk pe Webclinic.
-
21 Nov
Bun venit VBLKzALvxyVHjaR pe Webclinic.
-
21 Nov
Bun venit ISSOiSeFNZ pe Webclinic.
- ginecologie constanta
- medic neurolog constanta
- cabinet medical arad
- cardiolog iasi
- medicina interna iasi
- diabet bucuresti
- doctor dermatolog iasi
- cabinet dermatologie bucuresti
- oftalmologie constanta
- cabinete pneumologie constanta
- doctor neurolog bucuresti
- cardiologie constanta
- cabinet ginecologie arad