CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Emetiral, drajeuri




Compozitie - Emetiral, drajeuri
Drajeuri continand 5 mg de maleat de proclorperazina.

Actiune terapeutica - Emetiral, drajeuri
Derivat fenotiazinic, emetiralul are proprietati neuroleptice asemanatoare clordelazinului; are actiune antiemetica marcata (de 4 ori mai mare decat a clordelazinului), sedativa, antipsihotica si slab anticolinergica.

Indicatii - Emetiral, drajeuri
Greturi si varsaturi de orice natura: uremie, encefalopatie hipertensiva, migrena, sindrom Mnire, intoleranta medicamentoasa, radioterapie, postoperator, reactii meningiene. Stari anxioase, tulburari de comportament de tip nevrotic, delir, halucinatii, manie acuta, schizofrenie.

Mod de administrare - Emetiral, drajeuri
Adulti - 15-30 mg/zi, in2-3 prize; in afectiunile psihice doza variaza intre 50 si 250 mg dupa caz, ajungandu-se la doza maxima prin crestere progresiva cu 10 mg zilnic sau la 2 zile, pana la obtinerea efectului. Doza de intretinere este de 25-50 mg/zi, in functie de toleranta individuala. Durata unei cure nu trebuie sa depaseasca 2 saptamani. Copii peste 6 ani - antiemetic - 0,05 mg - 0,1 mg/kilocorp/zi, in mai multe prize fara a depasi doza de 20 mg/zi.

Contraindicatii - Emetiral, drajeuri
Antecedente de agranulocitoza toxica, porfirie, glaucom cu unghi inchis, adenom de prostata cu retentie de urina, parkinsonism, epilepsie, miastenie grava, leziuni hepatice si renale, boala ulceroasa, feocromocitom, hipotiroidism. Precautii in hipotensiune arteriala si in afectiuni cardiovasculare grave. Se va evita administrarea in: boli infectioase, interventii chirurgicale, primul trimestru de sarcina, perioada de alaptare. Nu se administreaza la copii sub varsta de 6 ani. Prudenta la persoane in varsta si la persoane cu profesii care solicita intens si prelungit functiile psihice, cum sunt soferii. Se va evita consumul de bauturi alcoolice in timpul tratamentului.

Reactii adverse - Emetiral, drajeuri
Sedare, somnolenta, efecte atropinice (uscaciunea gurii, constipatie, retentie urinara, tulburari de vedere). Aceste efecte dispar odata cu intreruperea tratamentului. Dozele mari administrate timp indelungat, mai ales in psihiatrie, pot provoca hipotensiune ortostatica, impotenta si ginecomastie la barbati, frigiditate si galactoree la femei, crestere in greutate, tulburari extrapiramidale. Rareori pot sa apara si icter, fotosensibilitate, agranulocitoza.

Drajeuri continand 5 mg de maleat de proclorperazina. Derivat fenotiazinic, emetiralul are proprietati neuroleptice asemanatoare clordelazinului; are actiune antiemetica marcata (de 4 ori mai mare decat a clordelazinului), sedativa, antipsihotica si slab anticolinergica. Greturi si varsaturi de orice natura: uremie, encefalopatie hipertensiva, migrena, sindrom Mnire, intoleranta medicamentoasa, radioterapie, postoperator, reactii meningiene. Stari anxioase, tulburari de comportament de tip nevrotic, delir, halucinatii, manie acuta, schizofrenie. ))) Mod de administrare Adulti - 15-30 mg/zi, in2-3 prize; in afectiunile psihice doza variaza intre 50 si 250 mg dupa caz, ajungandu-se la doza maxima prin crestere progresiva cu 10 mg zilnic sau la 2 zile, pana la obtinerea efectului. Doza de intretinere este de 25-50 mg/zi, in functie de toleranta individuala. Durata unei cure nu trebuie sa depaseasca 2 saptamani. Copii peste 6 ani - antiemetic - 0,05 mg - 0,1 mg/kilocorp/zi, in mai multe prize fara a depasi doza de 20 mg/zi. ))) Contraindicatii Antecedente de agranulocitoza toxica, porfirie, glaucom cu unghi inchis, adenom de prostata cu retentie de urina, parkinsonism, epilepsie, miastenie grava, leziuni hepatice si renale, boala ulceroasa, feocromocitom, hipotiroidism. Precautii in hipotensiune arteriala si in afectiuni cardiovasculare grave. Se va evita administrarea in: boli infectioase, interventii chirurgicale, primul trimestru de sarcina, perioada de alaptare. Nu se administreaza la copii sub varsta de 6 ani. Prudenta la persoane in varsta si la persoane cu profesii care solicita intens si prelungit functiile psihice, cum sunt soferii. Se va evita consumul de bauturi alcoolice in timpul tratamentului. Sedare, somnolenta, efecte atropinice (uscaciunea gurii, constipatie, retentie urinara, tulburari de vedere). Aceste efecte dispar odata cu intreruperea tratamentului. Dozele mari administrate timp indelungat, mai ales in psihiatrie, pot provoca hipotensiune ortostatica, impotenta si ginecomastie la barbati, frigiditate si galactoree la femei, crestere in greutate, tulburari extrapiramidale. Rareori pot sa apara si icter, fotosensibilitate, agranulocitoza.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente