Prospect Etoposide-teva, solutie perfuzabila
Indicatii - Etoposide-teva, solutie perfuzabila
Tumori testiculare refractare - in scheme polichimioterapice la pacienti care au efectuat tratament chirurgical, chimioterapic si radioterapie adecvate; tumori pulmonare cu celule mici - in scheme polichimioterapice; este eficient si in alte tipuri de carcinoame pulmonare; limfoame maligne hodgkiniene si non-hodgkiniene (in special cele histiocitare); leucemie acuta non-limfocitara; cancer de san tratat anterior; coriocarcinom placentar; sarcom Kaposi.
Dozare si mod de administrare - Etoposide-teva, solutie perfuzabila
Int. in doza de 100-200 mg etopozida/m2 - zi timp de 5 zile (zilele 1-5 ale curei citostatice) sau 200 mg etopozida/m2 zi, in zilele 1, 3 si 5; curele se repeta la fiecare 3-4 saptamani, in asociere cu alte chimioterapice. Perfuzie intravenoasa in ser fiziologic sau glucoza 5%, timp de aproximativ 2 ore. Dozele uzuale sunt cuprinse intre 50-120 mg/m2 zi, pentru o perioada de 3-5 zile, consecutiv, in serii repetate la 14 zile functie de protocolul utilizat. Curele se repeta dupa un interval de 14 zile. Doza totala uzuala pentru o cura intravenos este de 400 mg/m2.
Contraindicatii - Etoposide-teva, solutie perfuzabila
Hipersensibilitate.
Atentionari si precautii speciale - Etoposide-teva, solutie perfuzabila
Se poate produce o mielosupresie severa urmata de infectii sau sangerari. pacientii trebuie supravegheati atat pe durata terapiei cat si dupa oprirea acesteia (numarul trombocitelor, hemoglobina, numarul leucocitelor si formula leucocitara). Interactiuni medicamentoase cu ciclosporina si vaccinuri cu germeni vii atenuati. Sarcina si alaptare. Soferi si activitati de precizie.
Reactii adverse - Etoposide-teva, solutie perfuzabila
Mielosupresie (leucopenii, trombocitopenii, leucemii acute), greata si varsaturi, anorexie, stomatita, inflamatia mucoasei digestive, esofagite usoare sau severe, diaree, alopecie reversibila, reactii de tip anafilactic, cazuri de hipertensiune arteriala si/sau hiperemie, apnee,neuropatie periferica, somnolenta si oboseala, toxicitate hepatica, gust neplacut, febra, rash, pigmentatie, prurit, urticarie, dureri abdominale, constipatie, disfagie, cecitate tranzitorie si un singur caz de reactivare a unei radiodermite.
-
03 Apr
Bun venit ZVMBdFjOOMHDN pe Webclinic.
-
03 Apr
Bun venit BBbzFVWlFRpUD pe Webclinic.
-
03 Apr
Bun venit CqrpiheZ pe Webclinic.
- doctor endocrinolog iasi
- fizioterapie oradea
- cabinet medical oradea
- venerologie iasi
- fizioterapie constanta
- chirurgie constanta
- cabinet ginecologie arad
- medic pneumolog constanta
- cardiolog iasi
- clinici arad
- doctor dermatolog bucuresti
- cabinete genetica medicala constanta
- diabet bucuresti
- cabinete ortopedie traumatologie constanta
- dermatologie oradea
- doctor medicina interna constanta
- doctor pediatru iasi