Prospect Fenistil retard, comprimate
Compozitie - Fenistil retard, comprimate
Comprimate- Dimetinden maleat 2,5 mg. Solutie interna - Dimetinden maleat 1 mg. Excipienti: Conservant E 218, etanol 5%.
Actiune terapeutica - Fenistil retard, comprimate
Dimetinden maleat, un derivat fenindenic, este un antagonist al receptorilor H1. In plus, dimetindenul maleat are o activitate antikininica, usoare efecte anticolinergice si sedative, insa fara proprietati antiemetice. In consecinta, el reduce hiperpermeabilitatea capilara ulterioara reactiilor de hipersensibilizare imediata. Prin asocierea cu un antagonist de receptori H2, Fenistil-ul retard suprima virtual toate efectele circulatorii ale histaminei.
Indicatii - Fenistil retard, comprimate
Tratamentul simptomatic al reactiilor alergice - urticarie, alergii ale cailor respira torii superioare, precum febra fanului si rinita perena, alergii alimentare si medicamentoase. Prurit de variate etiologii, cu exceptia pruritului colestatic. Prurit in bolile eruptive, ca de exemplu, in varicela. Intepaturi de insecte. Ca adjuvant in eczeme si alte dermatoze pruriginoase de origine alergica.
- Fenistil retard, comprimate
Mod de administrare - Fenistil retard, comprimate
Comprimate Adulti si copii peste 12 ani - doza uzuala este de 1 tableta de 2 ori pe zi.Tabletele retard trebuie inghitite intregi, nu mestecate. Formula farmaceutica nu este indicata copiilor sub 12 ani, carora li se recomanda tratamentul cu Fenistil picaturi. Solutie interna. Adulti si copii peste 12 ani- Doza uzuala zilnica variaza intre 3-6 mg dimetinden maleat, divizata in 3 prize; aceasta corespunde unei administrari de 20-40 picaturi (1 mg/ml) de 3 ori pe zi. Pacientilor cu tendinta la somnolenta li se recomanda 40 de picaturi inainte de culcare si 20 de picaturi dimineata, la micul dejun. Copii - Doza uzuala zilnica este de aproximativ 0,1 mg/kg corp. Astfel, doza uzuala zilnica pentru copiii intre o luna si 12 ani este redata in tabelul demai jos: Varsta Doza in mg de 3 ori/zi Picaturi 1mg/ml (0,05 mg/picatura) de 3 ori pe zi 1-12 luni 0,15-0,5 mg 3-10 picaturi 1-3 ani 0,5-0,75 mg 10-15 picaturi 3-12 ani 0,75-1 mg 15-20 picaturi Trebuie evitata expunerea Fenistilului picaturi la temperaturi inalte; astfel, Fenistil trebuie picurat in ultimul moment in biberonul cald. Daca alimentatia copilului se face deja cu lingurita, administrarea Fenistil se face pe aceasta cale, intrucat gustul picaturilor este placut.
Contraindicatii - Fenistil retard, comprimate
Hipersensibilitate la unul din componenti. Copii sub o luna, in special copii prematuri.
Precautii - Fenistil retard, comprimate
Glaucom. Retentie urinara asociata tulburarilor uretro-prostatice. Boli obstructive pulmonare cronice. La copii, antihistaminicele pot provoca agitatie. Sub varsta de 1 an, efectul sedativ al Fenistil-ului poate provoca episoade de apnee in timpul somnului. Fenistil-ul altereaza abilitatea conducatorilor auto si capacitatea de concentrare, motiv pentru care se recomanda precautii in cazul activitatilor care necesita atentie crescuta.
Sarcina si alaptare - Fenistil retard, comprimate
Studiile efectuate pe animale nu au demonstrat nici un risc fetal, insa nu exista date umane. Astfel, Fenistilul trebuie utilizat doar cand beneficiile terapeutice pentru mama depasesc eventualele efecte negative care pot surveni asupra fatului. Desi studiile releva eliminarea de cantitati neglijabile de dimetinden si metaboliti prin laptele matern, nu se recomanda administrarea Fenistilului retard in perioada de alaptare.
Reactii adverse - Fenistil retard, comprimate
Frecvent- somnolenta, in special la inceputul tratamentului si la doze mari (aproximativ 8% din cazuri). Ocazional- tulburari gastrointestinale (printre care greata), uscaciunea gurii si/sau a gatului, vertij, agitatie, cefalee. Cazuri izolate - edem, eruptii cutanate, spasme musculare, tulburari respiratorii.
-
21 Nov
Bun venit DhrVsVlsnXoFU pe Webclinic.
-
21 Nov
Bun venit WiFoxRXk pe Webclinic.
-
21 Nov
Bun venit VBLKzALvxyVHjaR pe Webclinic.
- doctor orl bucuresti
- dermatologie bucuresti
- dermatolog oradea
- cabinete medicale bucuresti
- doctor iasi
- doctor pediatru iasi
- medic chirurg bucuresti
- cabinet medical oradea
- cabinete psihologie constanta
- cabinet neurologie iasi
- medic diabet bucuresti
- dermatologie iasi
- doctor cardiolog bucuresti
- recuperare medicala oradea
- ecografie arad
- laborator analize medicale iasi
- cabinete medicina interna constanta
- doctori chirurgie constanta
- cabinete neurologie constanta