Prospect Gutron, comprimate
Compozitie - Gutron, comprimate
Fiecare comprimat contine 2,5 mg si 5 mg de midodrina hidroclorida.
Actiune - Gutron, comprimate
terapeutica - Gutron, comprimate
Gutron creste presiunea sanguina scazuta prin imbunatatirea tonicitatii vaselor sanguine si astfel previne acumularea unor mari cantitati de sange in membrele inferioare. Aceasta acumulare poate duce la ameteli si colaps circulator ca o consecinta a unui flux insuficient de sangela creier. In cazuri de incontinenta urinara, Gutron imbunatateste functia sfincterului vezical.
Indicatii - Gutron, comprimate
Tulburari ale reglarii circulatiei sanguine si tulburari circulatorii datorate acumularii unor mari cantitati de sange in venele extremitatilor inferioare, predispozitie la presiunea sanguina scazuta, hipotensiune in timpul convalescentei, dupa interventii chirurgicale, dupa nastere etc., labilitate cu hipotensiune datorata sensibilitatii la schimbarile meteorologice si in perioada foehn-ului, deficienta la debutul activitatii dimineata. Incontinenta urinara datorata insuficientei functiei sfincterului vezical.
Mod de administrare - Gutron, comprimate
Daca nu este prescris altfel de catre medic, respectati strict recomandarile urmatoare: Tulburari circulatorii-Adulti si adolescenti: un comprimat de doua ori pe zi (dimineata si seara), anumite cazuri putand avea nevoie de 3 comprimate pe zi. Unele cazuri pot necesita reducerea dozei la 1/2 tableta de doua ori pe zi. Pacientii care iau sedative sau soporifice ar trebui sa inceapa tratamentul luand 1 comprimat de doua ori pe zi. Daca este necesar, doza poate fi crescuta la 2 comprimate de doua pana la trei ori pe zi. Copii: medicul curant va calcula doza in functie de greutatea corporala. Incontinenta urinara- Adulti: 1-2 comprimate de doua sau trei ori pe zi.
Contraindicatii - Gutron, comprimate
Gutron nu trebuie administrat in cazuri de: hipertensiune, tumori medulo-suprarenale, nefrita acuta, insuficienta renala severa, glaucom, hipertrofie de prostata cu formare de reziduu urinar in vezica, obstructie mecanica in mictiune, hipertiroidism.In cazul unor modificari severe organice ale inimii si ale sistemului vascular, tulburari de ritm cardiac si functie renala insuficienta, trebuie acordata o atentie deosebita la doza de Gutron.
Precautii - Gutron, comprimate
Dupa perioade prelungite de tratament, trebuie verificata functia renala. Daca exista contraindicatii sau apar efecte secundare, va rugam sa anuntati medicul dvs. De asemenea, informati medicul daca sunteti insarcinata sau ramaneti insarcinata in perioada tratamentului. Verificati data expirarii! Nu tineti medicamentul la indemana copiilor!
Sarcina si alaptare - Gutron, comprimate
Gutron se foloseste numai daca e prescris special de medic.
Reactii adverse - Gutron, comprimate
In cazuri izolate pot aparea: aritmii, dureri precordiale si reactii dermice (urticarie). La doze mai mari pot aparea: piloerectie, in special in regiunea capului si gatului, senzatii de frig si necesitate de a mictiona in cazurile cu retentie urinara. Este posibila o scadere a frecventei cardiace sub rata de 60 batai pe minut.
-
19 Apr
Bun venit RgeSlhDyw pe Webclinic.
-
18 Apr
Bun venit PmUAlqbHbHt pe Webclinic.
-
18 Apr
Bun venit Zyjmlbvd pe Webclinic.
- laborator analize medicale iasi
- medicina hiperbara romania
- cabinete orl constanta
- cabinet orl bucuresti
- doctor cardiologie constanta
- traumatologie constanta
- medic dermatolog iasi
- medic stomatolog constanta
- centru medical bucuresti
- cabinete dermatologie constanta
- psiholoie constanta
- oftalmolog constanta
- cabinet ecografie bucuresti
- doctor dermatolog bucuresti
- pneumologie constnata
- cabinet endocrinologie iasi