Prospect Gynipral, comprimate
Compozitie - Gynipral, comprimate
Fiecare comprimat contine 0,5 mg hexoprenalina sulfat.
Actiune terapeutica - Gynipral, comprimate
Gynipral previne o nastere prematura sau iminenta de avort prin relaxarea musculaturii uterine. In majoritatea cazurilor este astfel posibila prelungirea sarcinii pana la data presupusa de nastere.
Indicatii - Gynipral, comprimate
Iminenta de avort si de nastere prematura (in principal pentru continuarea tratamentului perfuzabil).
Mod de administrare - Gynipral, comprimate
Se administreaza cu putin lichid. Daca nu exista alte prescriptii din partea medicului, se urmeaza cu strictete urmatoarele recomandari: iminenta de avort sau de nastere prematura dupa o administrare anterioara de Gynipral solutie injectabila, tratamentul cu comprimate a 0,5 mg se incepe cu 1-2 ore inainte de sistarea administrarii perfuziei cu Gynipral. Initial se ia un comprimat la fiecare 3 ore, apoi la intervale mai largi de 4-6 ore (4-8 comprimate pe zi) cu putin lichid.
Contraindicatii - Gynipral, comprimate
Gynipral nu se administreaza in caz de: hiperfunctie tiroidiana, boli cardiace mai ales inflamatorii ale miocardului, disfunctii cardiace cu frecventa cardiaca mare si anumite valvulopatii; boli severe hepatice si renale, glaucom, hemoragii uterine severe (dezlipire prematura de placenta), infectii uterine. Perioada de alaptare: nu se foloseste in perioada de alaptare.
Precautii - Gynipral, comprimate
Daca apar contraindicatii sau efecte secundare informati medicul. Tensiunea arteriala, frecventa si functia cardiaca trebuie controlate regulat de medic. La diabetici trebuie masurata glicemia la intervale regulate. Deoarece tratamentul cu Gynipral reduce diureza, urmariti orice semn de retentie lichidiana in spatiul tisular (edeme ale membrelor inferioare, dispnee datorita incarcarii plamanului cu lichid. Aceasta este important mai ales la pacientii tratati cu corticosteroizi sau cei cu boli renale. Daca urmeaza sa fiti operat, informati anestezistul despre tratamentul cu Gynipral. Urmariti data expirarii. Nu tineti preparatul la indemana copiilor!
Reactii adverse - Gynipral, comprimate
Tratamentul cu Gynipral poate produce cefalee, anxietate, tremor fin al degetelor, transpiratii, palpitatii si ameteli. De asemenea poate aparea hipotensiune, mai ales scaderea valorii tensiunii diastolice (= minima). In rare cazuri sunt posibile greturi si varsaturi. In cazuri izolate unii pacienti prezinta ritm cardiac neregulat, dispnee, senzatie de presiune toracica. Aceste simptome dispar foarte rapid la intreruperea tratamentului. Glicemia poate fi crescuta mai ales in caz de diabet concomitent. Diureza este redusa mai ales in faza initiala a tratamentului. Totusi, pacientii cu tendinta la retentie excesiva de lichid in sectorul tisular (formarea de edeme) au tendinta mai mare la scaderea diurezei. Peristaltismul intestinal poate fi redus in cursul tratamentului, fiind necesara asigurarea unei defecatii regulate.
-
21 Dec
Bun venit FIwgsdHi pe Webclinic.
-
21 Dec
Bun venit KMfFiEvgoSNKl pe Webclinic.
-
21 Dec
Bun venit HTVGoXzYoYGK pe Webclinic.
- ginecologie bucuresti
- doctor iasi
- medic ginecolog oradea
- ecografie bucuresti
- optica medicala oradea
- cabinete stomatologie constanta
- psiholoie constanta
- pediatrie bucuresti
- doctor reumatolog iasi
- centru medical bucuresti
- cabinet ginecologie arad
- medic orl iasi
- doctor medicina interna iasi
- cabinete genetica medicala constanta
- cabinet fizioterapie oradea
- cabinete ortopedie traumatologie constanta
- oftalmologie iasi, cabinet oftalmologie iasi
- doctor cardiologie constanta