CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Heparina, fiole




Actiune terapeutica - Heparina, fiole
Anticoagulant de tip fiziologic; actiunea se exercita in vivo si in vitro, este rapida, de durata relativ scurta (4-8 ore, in functie de doza); impiedicarea coagularii se datoreste mai ales antagonizarii trombinei si factorului X; clarifica plasma lipemica, favorizand desfacerea chilomicronilor.

Indicatii - Heparina, fiole
Tratament de urgenta al afectiunilor tromboembolice; embolie pulmonara, tromboza venoasa acuta; profilaxia trombozei dupa infarct de miocard si interventii in regiunea pelvina; coagulopatie sistemica; heparinizarea sangelui in chirurgia cardiaca si a vaselor mari, pentru circulatia extracorporeala si pentru hemodializa; folosita in vitro la recoltarea sangelui pentru anumite determinari chimice. Tratamentul emboliei grasoase.

Mod de administrare - Heparina, fiole
Injectii intravenoase (solutia trebuie sa contina cel mult 1 000 u.i./ml), initial 10 000 u. (in 50-100 ml solutie salina izotona), apoi 5 000-10 000 u. la fiecare 4-6 ore; perfuzii intravenoase, initial se injecteaza 5 000 u., apoi perfuzie continua cu 10 000 u. pe perioade de 8 ore, repetat (20 000-40 000 u./zi, in 1 000 ml solutie salina izotona). Dozarea se face sub controlul timpului de coagulare (timpul Howell trebuie mentinut de la 2-2 1/2 ori mai mare decat normal, imediat inaintea injectarii, respectiv pe parcursul perfuziei); doza utila obisnuita este de 400-600 u./kilocorp si zi, la adult si la copil (la batran sunt, de regula, suficiente 200-400 u./kilocorp). In caz de coagulare intravasculara diseminata se pot folosi doze mici - 5 u./kg corp si ora - in perfuzie intravenoasa (in asociatie cu transfuzie de plachete).

Contraindicatii - Heparina, fiole
Alergie specifica; discrazii sanguine hemoragice, scorbut, fragilitate capilara, endocardita lenta, tromboflebita supurata, hipertensiune arteriala severa, interventii recente pe creier si maduva, hemoragie cerebrala, ulcer gastroduodenal in evolutie, prezenta tubului de dren in stomac sau intestin, denudare extensiva a pielii, plagi deschise, iminenta de avort, boli hepatice, renale si pancreatice grave; prudenta in caz de tromboza mezenterica si dupa interventii pe caile biliare, la bolnavii cu hipertensiune arteriala, leziuni ale vaselor retinei, la hepatici, renali, la cei cu antecedente ulceroase, la batrani. In timpul tratamentului se vor evita injectiile subcutanate, intramusculare si orice traumatisme. Grija deosebita cand se asociaza cu antiagregante plachetare (acid acetilsalicilic si alte antiinflamatorii nesteroidiene) si cu anticoagulante cumarinice (Trombostop) - creste riscul de accidente hemoragice. Nu se amesteca cu alte medicamente in solutia de perfuzie, pH-ul solutiei nu trebuie sa fie prea acid (incompatibilitati multiple).

Reactii adverse - Heparina, fiole
Sangerari diverse, in general usor de controlat, la nevoie se face perfuzie cu sange si se foloseste ca antidot specific protamina; rareori reactii alergice (eriteme, urticarie, astm bronsic, febra, chiar soc anafilactic), alopecie trecatoare, diaree, trombocitopenie.

- Heparina, fiole


Anticoagulant de tip fiziologic; actiunea se exercita in vivo si in vitro, este rapida, de durata relativ scurta (4-8 ore, in functie de doza); impiedicarea coagularii se datoreste mai ales antagonizarii trombinei si factorului X; clarifica plasma lipemica, favorizand desfacerea chilomicronilor.))) Indicatii Tratament de urgenta al afectiunilor tromboembolice; embolie pulmonara, tromboza venoasa acuta; profilaxia trombozei dupa infarct de miocard si interventii in regiunea pelvina; coagulopatie sistemica; heparinizarea sangelui in chirurgia cardiaca si a vaselor mari, pentru circulatia extracorporeala si pentru hemodializa; folosita in vitro la recoltarea sangelui pentru anumite determinari chimice. Tratamentul emboliei grasoase. )))Mod de administrare Injectii intravenoase (solutia trebuie sa contina cel mult 1 000 u.i./ml), initial 10 000 u. (in 50-100 ml solutie salina izotona), apoi 5 000-10 000 u. la fiecare 4-6 ore; perfuzii intravenoase, initial se injecteaza 5 000 u., apoi perfuzie continua cu 10 000 u. pe perioade de 8 ore, repetat (20 000-40 000 u./zi, in 1 000 ml solutie salina izotona). Dozarea se face sub controlul timpului de coagulare (timpul Howell trebuie mentinut de la 2-2 1/2 ori mai mare decat normal, imediat inaintea injectarii, respectiv pe parcursul perfuziei); doza utila obisnuita este de 400-600 u./kilocorp si zi, la adult si la copil (la batran sunt, de regula, suficiente 200-400 u./kilocorp). In caz de coagulare intravasculara diseminata se pot folosi doze mici - 5 u./kg corp si ora - in perfuzie intravenoasa (in asociatie cu transfuzie de plachete). )))Contraindicatii Alergie specifica; discrazii sanguine hemoragice, scorbut, fragilitate capilara, endocardita lenta, tromboflebita supurata, hipertensiune arteriala severa, interventii recente pe creier si maduva, hemoragie cerebrala, ulcer gastroduodenal in evolutie, prezenta tubului de dren in stomac sau intestin, denudare extensiva a pielii, plagi deschise, iminenta de avort, boli hepatice, renale si pancreatice grave; prudenta in caz de tromboza mezenterica si dupa interventii pe caile biliare, la bolnavii cu hipertensiune arteriala, leziuni ale vaselor retinei, la hepatici, renali, la cei cu antecedente ulceroase, la batrani. In timpul tratamentului se vor evita injectiile subcutanate, intramusculare si orice traumatisme. Grija deosebita cand se asociaza cu antiagregante plachetare (acid acetilsalicilic si alte antiinflamatorii nesteroidiene) si cu anticoagulante cumarinice (Trombostop) - creste riscul de accidente hemoragice. Nu se amesteca cu alte medicamente in solutia de perfuzie, pH-ul solutiei nu trebuie sa fie prea acid (incompatibilitati multiple). Sangerari diverse, in general usor de controlat, la nevoie se face perfuzie cu sange si se foloseste ca antidot specific protamina; rareori reactii alergice (eriteme, urticarie, astm bronsic, febra, chiar soc anafilactic), alopecie trecatoare, diaree, trombocitopenie.)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente