Prospect Ketonal, solutie injectabila
Compozitie - Ketonal, solutie injectabila
Fiecare fiola (2 ml) contine 100 mg de ketoprofen.
Actiune terapeutica - Ketonal, solutie injectabila
Ketonal este un medicament antireumatic nesteroidian din grupul derivatilor dea cid propionic. Poseda o puternica activitate analgezica, antiinflamatorie si antipiretica. Ketonal este bine absorbit in tractul intestinal. Se leaga de proteinele serice. Concentratiile serice. Concentratiile sanguine terapeutice sunt atinse in interval de 30 de minute, iar nivelele maxime apar dupa 2 ore de la administrarea orala, dupa 4 ore de la aplicarea rectala si intr-un interval de 15-45 deminute de la administarea intramusculara. Concentratia minima eficienta de ketoprofen este atinsa intr-un interval de 45 de minute pana la o ora de la ingerarea tabletei retard. Concentratiile ketoprofenului in lichidul sinovial persista mai mult decat cele serice.
Indicatii - Ketonal, solutie injectabila
Ketonal este indicat pentru atenuarea unor sindroame dureroase, pentru tratamentul simptomatic al afectiunilor reumatice inflamatorii, degenerative si metabolice; durerea postoperatorie, dismenoree, durerea osoasa din metastazele tumorale, durerea posttraumatica, artrita reumatoida, spondiloartrita seronegativa (spondilita anchilozanta, artrita psoriazica, artrita reactiva), guta, pseudoguta, artroze, reumatism extraarticular (tendinita, bursita, capsulita a umarului).
Mod de administrare - Ketonal, solutie injectabila
Doza uzuala zilnica este de 1 capsula dimineata si la pranz si 2 capsule seara sau una pana la doua supozitoare. Poate fi folosita urmatoarea combinatie: 1 capsula dimineata si la pranz si un supozitor seara. Doza uzuala pentru tablete de 100 mg este de 3 ori pe zi. Doza uzuala pentru tabletele retard de 150 mg este de 2 pe zi luate la interval de 12 ore interval. Tabletele si capsulele de Ketonal trebuie luate in timpul meselor. Doza recomandata pentru administarea intramusculara este o fiola de 2 ml odata sau de doua ori pe zi. Daca este necesar, tratamentul poate fi administrat oral, rectal sau transdermic. Doza zilnica de Ketonal poate fi crescuta la 300 mg sau redusa la 100 mg, in functie de gravitatea bolii sau a starii pacientului. Crema Ketonal se aplica pe zona afectata de 3-4 ori pe zi. Ketonalul fiole pentru perfuzii trebuie administrat numai intraspitalicesc. Perfuzia trebuie administrata pe o durata de 1/2 pana la 1 ora pentru maximum 48 de ore. Doza maxima este de 300 mg in 24 de ore. Perfuzia intravenoasa intermitenta: 100 pana la 200 mg de ketoprofen diluat in 100 ml de solutie perfuzabila normala salina, administrata pe o perioda mai mare de 1/2 pana la 1 ora; poate fi repetata in 8 ore; maximum 48 de ore. Perfuzia intravenoasa continua: 100 pana la 200 mg ketoprofen diluat in 500 ml de solutie perfuzabila (normala salina, lactata Ringer, glucoza) administrata pe o perioda mai mare de 8 ore; poate fi repetata in 8 ore; maximum 24 de ore. Ketoprofen poate fi combinat cu analgezice cu actiune centrala; poate fi combinat cu morfina in acelasi flacon: 10 pana la 20 mg morfina si 100 pana la 200 mg ketoprofen sunt diluate in 500 ml solutie salina sau lactata Ringer, repetata in 8 ore.
Contraindicatii - Ketonal, solutie injectabila
Ketonal este contraindicat in timpul sarcinii. Este contraindicat la pacientii cu ulcer peptic activ. Nu se va administra copiilor si persoanelor cu hipersensibilitate la Ketonal sau salicilati.
Precautii - Ketonal, solutie injectabila
Ketoprofenul trebuie folosit cu precautie de catre pacientii cu antecedente de ulcer gastric sau duodenal, sangerari gastrointestinale, de catre pacientii cu insuficienta hepatica sau renala si de catre pacientii in tratament anticoagulant cumarinic. Ca si alte antiinflamatoare nesteroidiene, Ketonalul poate masca semnele si simptomele unei infectii acute. Influenta Ketonalului asupra abilitatilor psihofizice ale pacientilor nu a fost determinata. A nu se lasa la indemana copiilor. Nu se amesteca tramadol si ketoprofen in acelasi flacon deoarece se formeaza precipitat. Flacoanele perfuzabile trebuie sa fie acoperite cu hartie neagra sau folie de aluminiu, deoarece ketoprofen este sensibil la actiunea luminii.
Reactii adverse - Ketonal, solutie injectabila
Tulburarile gastrointestinale sunt cele mai frecvente. Greata, flatulenta, durerea abdominala, diareea, constipatia si dispepsia apar la 3-9% din cazuri. In 1-3% anorexia, varsaturile si stomatita pot aparea. Cea mai frecventa reactie a SNC este cefaleea (3%). Vertijul, somnolenta, tulburarile psihice apar rareori (1%). Tulburari vizuale, reactii hepatice si renale au fost semnalate foarte rar. Rash-ul cutanat si alte reactii alergice pot aparea la pacientii care primesc Ketonal.
-
21 Nov
Bun venit WiFoxRXk pe Webclinic.
-
21 Nov
Bun venit VBLKzALvxyVHjaR pe Webclinic.
-
21 Nov
Bun venit ISSOiSeFNZ pe Webclinic.
- psiholog constanta
- cabinete pneumologie constanta
- doctor ginecologie constanta
- medic diabet bucuresti
- cabinete dermatologie constanta
- ochelari oradea
- analize medicale constanta
- medic dermatolog oradea
- orl constanta
- cardiolog iasi
- clinici iasi
- chirurgie constanta
- cabinet chirurgie bucuresti
- cabinet cardiologie bucuresti
- homeopatie iasi
- ecografie abdominala arad