Prospect Kytril, fiole
Compozitie - Kytril, fiole
Fiole transparente, fiecare fiola continand 3 mg de granisetron sub forma de hidroclorura in solutie salina izotonica, cu aspect limpede, incolor.
Indicatii - Kytril, fiole
Kytril este indicat in prevenirea sau tratarea greturilor si varsaturilor induse de terapia citostatica, precum si in prevenirea si tratarea greturilor si varsaturilor postoperatorii. Granisetronul este un antagonist puternic si inalt selectiv al receptorilor pentru 5-hidroxitriptamina (5-HT3), cu actiune antiemetica.
Contraindicatii - Kytril, fiole
Hipersensibilitate la granisetron sau substantele inrudite.
Precautii - Kytril, fiole
Deoarece Kytril poate reduce motilitatea intestinului gros, pacientii cu simptome de obstructie intestinala subacuta trebuie supravegheati dupa administrarea de Kytril. Din studiile clinice cu Kytril nu au rezultat reactii adverse deosebite. Date rezultate din studii de carcinogeneza, efectuate pe durata a doi ani, au aratat cresterea incidentei carcinomului si/sau adenomului hepatocelular la sobolani si soareci de ambele sexe si carora li s-au administrat 50 mg/kg (dozajul la sobolani a fost redus la 25 mg/kg/zi din saptamana 59). Cresterea incidentei neoplaziei hepatocelulare a fost semnalata si la doza de 5 mg/kg la sobolanii masculi. in cazul ambelor specii, efectele induse medicamentos (neoplaziile hepatocelulare) nu au fost observate la grupul cu dozaj redus (1 mg/kg). in mai multe studii in vivo si in vitro, Kytril nu s-a dovedit genotoxic asupra celulelor de mamifere. Folosirea in timpul sarcinii si alaptarii: Desi studiile asupra animalelor nu au relevat nici un efect teratogen, nu exista experienta in ceea ce priveste administrarea de Kytril in timpul sarcinii la om. De aceea, Kytril nu se administreaza femeilor insarcinate decat daca situatia clinica o impune. Nu exista date privind excretia de Kytril in laptele matern. Din aceasta cauza, alaptarea trebuie intrerupta in timpul terapiei.
Reactii adverse - Kytril, fiole
In cursul studiilor clinice, Kytril a fost bine tolerat. Ca si in cazul altor substante din aceeasi clasa, cele mai frecvente reactii adverse semnalate au fost cefaleea si constipatia, insa de o intensitate mica sau moderata in cea mai mare parte. Au fost raportate rare cazuri de reactii de hipersensibilitate, ocazional severe (de exemplu, reactii anafilactice). Alte reactii alergice au constat in eruptii cutanate minore. Cresteri tranzitorii ale valorilor transaminazelor hepatice, in general intre limitele normale, au fost observate in studiile clinice.
Mod de administrare - Kytril, fiole
Terapia citostatica: Intravenos. Kytril fiole este destinat doar administrarii intravenoase. Adulti:" 3 mg Kytril, care trebuie administrat fie intravenos in 15 ml lichid de perfuzie in bolus timp de minimum 30 de secunde, fie diluat in 20-50 ml lichid de perfuzie si administrat timp de peste cinci minute. Profilactic: in studiile clinice, majoritatea pacientilor a primit doar o singura doza de Kytril pentru a controla greturile si varsaturile timp de cel putin 24 de ore. Se pot administra doua doze suplimentare a 30 mg Kytril in cursul a 24 de ore. Exista si experiente clinice cu pacienti carora produsul li s-a administrat zilnic, timp de cinci zile consecutiv in cadrul unei cure terapeutice. Cand se administreaza profilactic, cura de Kytril trebuie completata inaintea initierii terapiei citostatice. Curativ: Aceeasi doza de Kytril ca si in profilaxie. Dozele suplimentare se administreaza la cel putin 10 minute interval. Doza zilnica maxima: in decurs de 24 de ore, pot fi administrate pana la trei doze a 3 mg Kytril. Doza maxima de Kytril in 24 de ore nu trebuie sa depaseasca 9 mg. Utilizarea concomitenta a dexametazonei: Eficacitatea Kytrilului poate fi crescuta prin adaugarea de dexametazona. Varstnici: Nu exista indicatii speciale pentru varstnici. Copii:" Profilactic- O singura doza de 40 g/kg-corp (pana la 3 mg), diluata in 10-30 ml lichid de perfuzie si administrata timp de cel putin cinci minute. Administrarea trebuie facuta inaintea initierii terapiei citostatice. Curativ: Aceeasi doza de Kytril ca si in cazul profilaxiei. O doza suplimentara de 40 g/kg corp (pana la 3 mg) poate fi administrata in 24 de ore. Aceasta doza se administreaza la cel putin 10 minute distanta de prima. Pacienti cu afectiuni renale sau hepatice: Nu exista indicatii speciale pentru pacientii cu afectiuni renale sau hepatice.
-
23 Nov
Bun venit WVCWaSyPv pe Webclinic.
-
23 Nov
Bun venit LQNpHmVTBbuw pe Webclinic.
-
23 Nov
Bun venit IrLNYFhwPMwpbT pe Webclinic.
- balneologie constanta
- ginecolog arad
- cardiolog bucuresti
- reumatologie iasi
- cabinete orl constanta
- cabinete pneumologie constanta
- centre medicale chirurgie constanta
- cabinete genetica medicala constanta
- psiholog constanta
- optician arad
- neurologie arad
- cabinet chirurgie bucuresti
- doctor ginecolog bucuresti
- medicina hiperbara constanta
- cabinete medicina muncii constanta
- oftalmologie oradea