CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Levomepromazin, comprimate




Compozitie - Levomepromazin, comprimate
1 comprimat contine 2 mg sau 25 mg maleat de levomepromazina.

Actiune terapeutica - Levomepromazin, comprimate
Neuroleptic antipsihotic cu actiune sedativa intensa; analgezic, simpatolitic, anticolinergic.

Indicatii - Levomepromazin, comprimate
Schizofrenie, stari depresive sau manie cu agitatie, psihoze halucinatorii cronice, sindroame confuzionale (inclusiv delirium tremens), tulburari de comportament de epileptici si oligofreni; nevroze, sindrom psihovegetativ; preanestezie, sedare dupa anestezie; asociat cu analgezice in dureri rebele.

Mod de administrare - Levomepromazin, comprimate
Adulti:" Tulburari psihice: oral, se incepe cu 25-50 mg/24 ore in 2-4 prize; apoi se creste progresiv pana la doza utila (200-400 mg). In tratamentul de intretinere dozarea este de 75 mg/zi; parenteral, injectii intramusculare, se incepe cu 75-100 mg/24 ore in 3-5 prize, apoi se creste progresiv pana la doza utila (150-250 mg). Anxietate (tratament simptomatic): oral, 6-12 mg/zi in 3 prize sau priza unica seara. Algii: oral, 50-75 mg/zi in 2-5 prize. Copii (3-15 ani): "0,5-2 mg/kg corp si zi.

Contraindicatii - Levomepromazin, comprimate
Hipotensiune arteriala, hipersensibilitate la fenotiazine, stari comatoase, intoxicatiile cu deprimante ale SNC; la bolnavii cu afectiuni severe cardiace, renale, hepatice sau cu discrazii sanguine.

Precautii - Levomepromazin, comprimate
Solutia decolorata nu se administreaza. Nu se asociaza in perfuzie sau seringa cu alte solutii injectabile.

Sarcina si alaptare - Levomepromazin, comprimate
Se administreaza cu prudenta in sarcina si alaptare.

Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini - Levomepromazin, comprimate
Se evita administrarea Levomepromazin la conducatorii auto si la persoanele cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase.

Reactii adverse - Levomepromazin, comprimate
Tulburari neurovegetative: hipotensiune ortostatica; efecte anticolinergice: uscaciunea gurii, constipatie, retentie urinara; tulburari neuropsihice: sedare, somnolenta, anxietate, modificari ale timiei; tulburari endocrine: hiperprolactinemie (amenoree, galactoree, ginecomastie), hiperglicemie, alterarea tolerantei la glucoza.

1 comprimat contine 2 mg sau 25 mg maleat de levomepromazina. Neuroleptic antipsihotic cu actiune sedativa intensa; analgezic, simpatolitic, anticolinergic. Schizofrenie, stari depresive sau manie cu agitatie, psihoze halucinatorii cronice, sindroame confuzionale (inclusiv delirium tremens), tulburari de comportament de epileptici si oligofreni; nevroze, sindrom psihovegetativ; preanestezie, sedare dupa anestezie; asociat cu analgezice in dureri rebele. )))Mod de administrare Adulti:" Tulburari psihice: oral, se incepe cu 25-50 mg/24 ore in 2-4 prize; apoi se creste progresiv pana la doza utila (200-400 mg). In tratamentul de intretinere dozarea este de 75 mg/zi; parenteral, injectii intramusculare, se incepe cu 75-100 mg/24 ore in 3-5 prize, apoi se creste progresiv pana la doza utila (150-250 mg). Anxietate (tratament simptomatic): oral, 6-12 mg/zi in 3 prize sau priza unica seara. Algii: oral, 50-75 mg/zi in 2-5 prize. Copii (3-15 ani): "0,5-2 mg/kg corp si zi. )))Contraindicatii Hipotensiune arteriala, hipersensibilitate la fenotiazine, stari comatoase, intoxicatiile cu deprimante ale SNC; la bolnavii cu afectiuni severe cardiace, renale, hepatice sau cu discrazii sanguine. )))Precautii Solutia decolorata nu se administreaza. Nu se asociaza in perfuzie sau seringa cu alte solutii injectabile. ))) Sarcina si alaptare Se administreaza cu prudenta in sarcina si alaptare. ))) Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini Se evita administrarea Levomepromazin la conducatorii auto si la persoanele cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase. Tulburari neurovegetative: hipotensiune ortostatica; efecte anticolinergice: uscaciunea gurii, constipatie, retentie urinara; tulburari neuropsihice: sedare, somnolenta, anxietate, modificari ale timiei; tulburari endocrine: hiperprolactinemie (amenoree, galactoree, ginecomastie), hiperglicemie, alterarea tolerantei la glucoza.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente