Prospect Levomepromazin, fiole
Compozitie - Levomepromazin, fiole
1 ml solutie apoasa contine 25 mg maleat de levomepromazina.
Actiune - Levomepromazin, fiole
terapeutica - Levomepromazin, fiole
Neuroleptic antipsihotic cu actiune sedativa intensa; analgezic, simpatolitic, anticolinergic.
Indicatii - Levomepromazin, fiole
Schizofrenie, stari depresive sau manie cu agitatie, psihoze halucinatorii cronice, sindroame confuzionale (inclusiv delirium tremens), tulburari de comportament de epileptici si oligofreni; nevroze, sindrom psihovegetativ; preanestezie, sedare dupa anestezie; asociat cu analgezice in dureri rebele.
Mod de administrare - Levomepromazin, fiole
Adulti:" Tulburari psihice: oral, se incepe cu 25-50 mg/24 ore in 2-4 prize; apoi se creste progresiv pana la doza utila (200-400 mg). In tratamentul de intretinere dozarea estede 75 mg/zi; parenteral, injectii intramusculare, se incepe cu 75-100 mg/24 ore in 3-5 prize, apoi se creste progresiv pana la doza utila (150-250 mg). Anxietate (tratament simptomatic): oral, 6-12 mg/zi in 3 prize sau priza unica seara. Algii: oral, 50-75 mg/zi in 2-5 prize. Copii (3-15 ani):" 0,5-2 mg/kg corp si zi.
Contraindicatii - Levomepromazin, fiole
Hipotensiune arteriala, hipersensibilitate la fenotiazine, stari comatoase, intoxicatiile cu deprimante ale SNC; la bolnavii cu afectiuni severe cardiace, renale, hepatice sau cu discrazii sanguine.
Precautii - Levomepromazin, fiole
Solutia decolorata nu se administreaza. Nu se asociaza in perfuzie sau seringa cu alte solutii injectabile. Sarcina si alaptare: Se administreaza cu prudenta in sarcina si alaptare.Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: Se evita administrarea Levomepromazin la conducatorii auto si la persoanele cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase.
Reactii adverse - Levomepromazin, fiole
Tulburari neurovegetative: hipotensiune ortostatica; efecte anticolinergice: uscaciunea gurii, constipatie, retentie urinara; tulburari neuropsihice: sedare, somnolenta, anxietate, modificari ale timiei; tulburari endocrine: hiperprolactinemie (amenoree, galactoree, ginecomastie), hiperglicemie, alterarea tolerantei la glucoza.
-
22 Dec
Bun venit QzNxxcmzXLGCBTJ pe Webclinic.
-
22 Dec
Bun venit WMaVhCgsl pe Webclinic.
-
21 Dec
Bun venit XAEOqzaVq pe Webclinic.
- neurologie arad
- ecografie bucuresti
- dermatologie iasi
- cardiolog bucuresti
- computer tomograf constanta
- cabinet medicina interna iasi
- analize medicale constanta
- medic endocrinolog iasi
- cardiolog iasi
- oftalmolog constanta
- ginecolog oradea
- ginecologie constanta
- analize medicale iasi
- cabinete medicale iasi
- operatii chirurgicale constanta
- doctor neurolog bucuresti
- doctor ginecolog bucuresti
- oftalmologie oradea