Prospect Lovir, comprimate
Forma de prezentare - Lovir, comprimate
Cpr. disp. 200 mg; ct. � 1 blist. � 10 cpr."
Indicatii - Lovir, comprimate
Tratamentul si profilaxia infectiilor cu herpes simplex tip I si II; trat.amentul si profilaxia infectiei cu herpes zoster; trat. encefalitei herpetice; trat. varicelei adultului sau a copilului imunodeprimat. Indicatii de perspectiva: tratamentul aftelor bucale si/sau genitale; prevenirea aparitiei bolii Kaposi la bolnavi cu SIDA si eventual ca mijloc terapeutic al ei; scurtarea evolutiei hepatitei cu virus B."
Dozaj si mod de administrare - Lovir, comprimate
Adm sistemica: infectii cu herpes simplex: adulti: oral, 200 mg de 2-5 ori/zi. Profilaxia infectiilor cu herpes simplex la adulti: oral, 200 mg aciclovir de 4 ori/zi. Infectii cu herpes zoster: oral, 800 mg aciclovir de 5 ori pe zi, 7 zile. La pacientii cu imunodeficienta severa sau cu deficit de absorbtie intestinala doza poate fi dublata sau se poate recurge la tratament intravenos. Administrarea trebuie sa inceapa cat mai curand dupa debutul infectiei. Copii: tratamentul si profilaxia infectiilor cu herpes simplex la pacienti imunodeprimati, copiii in varsta de peste 2 ani: doze identice cu cele pentru adulti, copiii sub varsta de 2 ani: jumatate din dozele de adulti. La varstnici si la cei cu afectare renala severa se recomanda reducerea dozelor. Administrarea topica: Adulti si copii: aplicare pe leziuni de 5 ori/zi, timp de 5-10 zile. Tratamentul trebuie inceput cat mai precoce."
Contraindicatii - Lovir, comprimate
La pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la substanta activa si la propilenglicol (pentru crema)"
Atentionari - Lovir, comprimate
In cazul tratamentului injectabil, trebuie evaluat riscul si beneficiul terapeutic in caz de deshidratare, tulburari hematologice si IR. In insuficienta renala este necesara modificarea dozei pentru a preveni acumularea aciclovirului. Concentratiile mai mari de 5 mg/ml produc flebita. Nu se recomanda aplicarea cremei pe mucoasa orala, vaginala sau conjunctivala. A se evita introducerea accidentala in ochi. Probenecidul potenteaza efectul aciclovirului. Alte medicamente ce afecteaza fiziologia renala pot eventual influenta farmacocinetica aciclovirului."
Reactii adverse - Lovir, comprimate
Exceptional se poate ajunge la IRA. Perfuzia extravasculara produce reactii inflamatorii locale grave. S-au raportat greata si varsaturi. Ocazional reactii neurologice, in special agitatie, stari de confuzie, convulsii, coma, ameteala, halucinatii, psihoze si somnolenta. Pot sa apara rash si febra. Rar s-au semnalat: cresteri tranzitorii si usoare ale bilirubinei si enzimelor hepatice, ale creatininei si ale ureei sanguine, scaderea elementelor sanguine cu anemie, leucopenie, trombocitopenie, alopecie difuza. Dupa aplicarea cremei pot aparea senzatii de arsura sau intepaturi, uscarea si descuamarea pielii, eritem si prurit. Dupa aplicarea de unguent oftalmic pot aparea senzatii de intepaturi usoare, tranzitorii, la un procent mic din pacienti. S-a mentionat aparitia de keratopatie superficiala punctiforma, iritatii si inflamatii locale, cum ar fi blefarita si conjunctivita."
-
22 Dec
Bun venit QzNxxcmzXLGCBTJ pe Webclinic.
-
22 Dec
Bun venit WMaVhCgsl pe Webclinic.
-
21 Dec
Bun venit XAEOqzaVq pe Webclinic.
- doctor endocrinolog iasi
- dermatologie constanta
- cabinet orl bucuresti
- doctor iasi
- doctor orl constanta
- optica oradea
- oftalmologie arad, ochelari arad
- neurologie constanta
- cabinet chirurgie bucuresti
- pneumologie constnata
- reumatologie iasi
- neurologie bucuresti
- doctor dermatolog iasi
- diabet bucuresti
- medicina hiperbara constanta