CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Melfalan (levofalan), fiole




Compozitie - Melfalan (levofalan), fiole
Fiole a 10 ml continand 10 mg melfalan dizolvat in1 ml acid clorhidric 0,75 N si fiole a 10 ml continand 9 ml solutie neutralizanta de citrat de sodiu (2%), carbonat de sodiu anhidru (0,32%) si bicarbonat de sodiu 90,03%).

Actiune - Melfalan (levofalan), fiole


terapeutica - Melfalan (levofalan), fiole
Antineoplazic alchilant bifunctional, de tip azotiperitic.

Indicatii - Melfalan (levofalan), fiole
Mielom, seminom si metastazele lui, reticulosarcom, angioendoteliom malign, tumori osoase, ascita dupa neoplasmele de ovar.

Mod de administrare - Melfalan (levofalan), fiole
Doza uzuala este de 10 mg zilnic sau 20 mg la 2-3 zile, pana la o doza totala de 100-150 mg, in raport cu toleranta bolnavului. Administrarea se poate face: intravenos, intraarterial sau intracavitar (intrapleural sau intraperitoneal). Administrarea intracavitara se efectueaza dupa evacuarea lichidului, introducand-se pana la 30 g Melfalan intrapleural si pana la 40 mg Melfalan intraperitoneal, dupa prealabila anestezie a seroasei.

Contraindicatii - Melfalan (levofalan), fiole
In stadiile terminale ale bolii, in prezenta leucopeniei, in afectiuni grave ale aparatului cardiovascular, hepatice sau renale, in graviditate si perioade de dupa alaptare. Tratamentul cu Melfalan poate incepe dupa minimum 4-6 saptamani de la terminarea unui tratament anterior radioterapic sau cu citostatice.

Precautii - Melfalan (levofalan), fiole
In cursul tratamentului este obligatorie efectuarea controlului hematologic de 2 ori pe saptamana. Nu se incepe tratamentul cu Melfalan sau se intrerupe in cazul in care leucocitele scad la 3 000/mm3. Solutia pentru injectare se prepara obligatoriu ex tempore, adaugand continutul fiolei de solutie neutralizanta peste continutul fiolei cu Melfalan. Amestecul celor doua solutii se va utiliza in maximum 20 minute de la preparare. In cazul administrarii in perfuzii, solutia de Melfalan, preparata dupa procedeul descris, se dilueaza cu 300-500 ml solutie glucoza 5% sau ser fiziologic.

Reactii adverse - Melfalan (levofalan), fiole
Greturi, varsaturi, mai ales dupa doze mari. Reactia cea mai obisnuita este leucotrombopenia..

Fiole a 10 ml continand 10 mg melfalan dizolvat in1 ml acid clorhidric 0,75 N si fiole a 10 ml continand 9 ml solutie neutralizanta de citrat de sodiu (2%), carbonat de sodiu anhidru (0,32%) si bicarbonat de sodiu 90,03%). )))Actiune )))terapeutica Antineoplazic alchilant bifunctional, de tip azotiperitic. Mielom, seminom si metastazele lui, reticulosarcom, angioendoteliom malign, tumori osoase, ascita dupa neoplasmele de ovar. )))Mod de administrare Doza uzuala este de 10 mg zilnic sau 20 mg la 2-3 zile, pana la o doza totala de 100-150 mg, in raport cu toleranta bolnavului. Administrarea se poate face: intravenos, intraarterial sau intracavitar (intrapleural sau intraperitoneal). Administrarea intracavitara se efectueaza dupa evacuarea lichidului, introducand-se pana la 30 g Melfalan intrapleural si pana la 40 mg Melfalan intraperitoneal, dupa prealabila anestezie a seroasei. )))Contraindicatii In stadiile terminale ale bolii, in prezenta leucopeniei, in afectiuni grave ale aparatului cardiovascular, hepatice sau renale, in graviditate si perioade de dupa alaptare. Tratamentul cu Melfalan poate incepe dupa minimum 4-6 saptamani de la terminarea unui tratament anterior radioterapic sau cu citostatice. )))Precautii In cursul tratamentului este obligatorie efectuarea controlului hematologic de 2 ori pe saptamana. Nu se incepe tratamentul cu Melfalan sau se intrerupe in cazul in care leucocitele scad la 3 000/mm3. Solutia pentru injectare se prepara obligatoriu ex tempore, adaugand continutul fiolei de solutie neutralizanta peste continutul fiolei cu Melfalan. Amestecul celor doua solutii se va utiliza in maximum 20 minute de la preparare. In cazul administrarii in perfuzii, solutia de Melfalan, preparata dupa procedeul descris, se dilueaza cu 300-500 ml solutie glucoza 5% sau ser fiziologic. ))) Reactii adverse Greturi, varsaturi, mai ales dupa doze mari. Reactia cea mai obisnuita este leucotrombopenia..
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente