Prospect Moradol, solutie injectabila
Compozitie - Moradol, solutie injectabila
Solutie injectabila continand butorphanol tartrat 2 mg / ml.
Actiune terapeutica - Moradol, solutie injectabila
Moradol este un analgezic puternic, cu actiune mixta agonist-antagonista asupra receptorilor opioizi. Durata analgeziei este de 3 ÷ 4 ore si este echivalenta, aproximativ, cu cea a morfinei. Analgezia se instaleaza in aproximativ 10 min. dupa administrare intramusculara si foarte rapid in cazul administrarii intravenoase. Actiunea analgezica maxima se realizeaza in curs de 30 ÷ 60 min. de la administrarea intramusculara si mult mai rapid dupa cea intravenoasa.
Indicatii - Moradol, solutie injectabila
Ameliorarea durerilor moderate si severe, medicatie preoperatorie sau pre-anestezica, ca supliment al anesteziei intraoperatorii, analgezia in cursul travaliului.
Doze si mod de administrare - Moradol, solutie injectabila
Intramuscular: in general, se administreaza o doza unica de 2 mg (1 ml), care poate fi repetata la 3 ÷ 4 ore daca este necesar. Doza eficienta este de 1 ÷ 3 mg repetate la 3 ÷ 4 ore in functie de severitatea durerii. Intravenos: in general, se administreaza o doza unica de 1 mg (0,5 ml), care poate fi repetata la 3 ÷ 4 ore daca este necesar. Doza eficienta depinde de severitatea durerii, si este de 0,5 ÷ 2 mg repetate la 3 ÷ 4 ore. Utilizarea in anestezie: este folosit ca un component analgezic in cursul perioadei de anestezie, de exemplu, premedicatie si intretinere. O parte din factorii ce trebuie luati in considerare in recomandarea dozelor sunt varsta, greutatea corporala, starea fizica, medicatia concomitenta, tipul de anestezie folosit si tehnica chirurgicala. Premedicatie: dozele medicatiei preoperatorii cu MORADOL trebuie individualizate. Doza uzuala este de 2 mg administrate intramuscular cu 60 ÷ 90 min. inaintea interventiei chirurgicale. Intretinere: folosirea butorphanolului in cursul mentinerii anesteziei trebuie individualizata. Doza uzuala pentru administrare intravenoasa este de 0,5 ÷ 1 mg. Doza poate fi crescuta pana la 0,06 mg/kg corp, in functie de restul medicatiei ce se administreaza (sedative, analgezice, hipnotice). Doza totala variaza intre 4 ÷ 12,5 mg (0,06 pana la 0,18 mg/kg corp). Moradol asigura o analgezie adecvata daca este administrat in cursul anesteziei ca supliment al oxidului de azot. In general, aceasta se reflecta prin cresterea tonusului simpatic general. Daca tensiunea arteriala continua sa creasca dupa dozele repetate de butorphanol, trebuie asociat un alt anestezic volatil sau o alta medicatie intravenoasa (cum ar fi thiobarbituratul sau benzodiazepinice).
Contraindicatii - Moradol, solutie injectabila
Hipersensibilitate cunoscuta la butorphanol tartrat.
Reactii adverse - Moradol, solutie injectabila
Dupa administrarea de Moradol pot apare: sedare, greata, transpiratii, cefalee, vertij, senzatie de plutire, pierderea constientei, confuzie. Foarte rar, s-au inregistrat vise deosebite, agitatie, euforie, halucinatii si crize epileptice. Mai pot apare palpitatii, cresterea sau scaderea tensiunii arteriale si tahipnee.
Masuri de precautie - Moradol, solutie injectabila
Daca Moradol trebuie administrat unor pacienti cu dependenta la opiacee, inainte de folosire trebuit realizata detoxifierea acestora, datorita actiunii butorphanolului ca antagonist. Se va acorda o atentie deosebita pacientilor care au primit o cantitate importanta de opiacee inainte de butorphanol. De asemenea, trebuie acordata o atentie deosebita in cazul administrarii de MORADOL la pacienti cu instabilitate emotionala, cu abuz de stupefiante in antecedente. La pacienti cu leziuni cranio-cerebrale, Moradol-ul trebuie administrat cu maxima atentie datorita cresterii presiunii intracraniene. Folosirea Moradol la pacienti cu infarct miocardic acut, insuficienta coronariana sau disfunctie ventriculara, trebuie limitata numai la cei care au hipersensibilitate la sulfat de morfina sau meperidina. La pacientii cu depresie respiratorie de diferite etiologii, MORADOL trebuie administrat cu mare atentie si in doze mici. Moradol trebuie administrat cu precautie la pacientii cu insuficienta hepatica. Sunt necesare precautii in cazul folosirii Moradol ca medicatie preanestezica datorita cresterii presiunii arteriale. Nu se recomanda administrarea Moradol in cursul sarcinii si alaptarii si la copii sub 18 ani deoarece nu s-a stabilit inca siguranta in folosire in aceste cazuri. Supradozaj: in caz de supradozaj se va administra intravenos NALOXON si se va asigura mentinerea functiilor vitale. ""
-
22 Dec
Bun venit QzNxxcmzXLGCBTJ pe Webclinic.
-
22 Dec
Bun venit WMaVhCgsl pe Webclinic.
-
21 Dec
Bun venit XAEOqzaVq pe Webclinic.
- chirurgie estetica constanta
- medic recuperare medicala oradea
- chirurgie bucuresti
- doctori chirurgie constanta
- fizioterapie constanta
- laborator analize medicale iasi
- analize medicale constanta
- doctor orl constanta
- clinici iasi
- cabinete genetica medicala constanta
- cabinete ortopedie traumatologie constanta
- cabinete psihologie constanta
- doctor neurolog bucuresti
- medic pediatru bucuresti
- clinica oradea
- stomatologie constanta
- cabinete ginecologie constanta