CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Napoton, drajeuri




Compozitie - Napoton, drajeuri
Un drajeu contine 10 mg clordiazepoxid.

Actiune terapeutica - Napoton, drajeuri
Tranchilizant minor si miorelaxant din grupa benzodiazepinelor, cu efect relativ durabil.

Indicatii - Napoton, drajeuri
Stari de anxietate, tensiune psihica (si implicatii - insomnie, cefalee etc.), sindrom psihovegetativ, stari depresive cu agitatie, sindrom de abstinenta la alcoolici, tulburari de comportament la copii; medicatie pre- si postoperatorie; spasme reactive ale musculaturii striate (psiho-neurogene, miogene sau reumatice), stari spastice la copii (tetraplegie, atetoza dubla, boala Little).

Doze si mod de administrare - Napoton, drajeuri
Adulti: de obicei 1 drajeu (10 mg) de 2-3 ori/zi (la batrani 1/2 drajeu de 1-2 ori/zi); pentru indicatiile psihiatrice se poate creste la 6-12 drajeuri/zi. Copii: 1/2-2 drajeuri/zi.

Contraindicatii - Napoton, drajeuri
Stari comatoase, colaps, insuficienta pulmonara acuta, deprimare respiratorie, miastenie grava, alergie la clordiazepoxid si alte benzodiazepine.

Masuri de precautie - Napoton, drajeuri
Prudenta la debilitati, batrani, insuficienta renala si hepatica, insuficienta pulmonara cronica (doze mai mici).Sarcina si alaptare: prudenta in timpul sarcinii si alaptarii. Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: prudenta la soferi si la cei ce folosesc masini.

Reactii adverse - Napoton, drajeuri
In general minore: somnolenta, oboseala (mai ales la batrani), apatie, stare de agitatie, cefalee, ameteli, ataxie, hipotensiune ortostatica, greata, constipatie, mai rar diaree, impotenta sexuala, tulburari menstruale, polakiurie, eruptii cutanate; foarte rar disfunctie hepatica si discrazii sanguine. Oprirea brusca a tratamentului indelungat cu doze mai mari poate provoca un sindrom de abstinenta, uneori chiar convulsii.

Un drajeu contine 10 mg clordiazepoxid. Tranchilizant minor si miorelaxant din grupa benzodiazepinelor, cu efect relativ durabil. Stari de anxietate, tensiune psihica (si implicatii - insomnie, cefalee etc.), sindrom psihovegetativ, stari depresive cu agitatie, sindrom de abstinenta la alcoolici, tulburari de comportament la copii; medicatie pre- si postoperatorie; spasme reactive ale musculaturii striate (psiho-neurogene, miogene sau reumatice), stari spastice la copii (tetraplegie, atetoza dubla, boala Little). )))Doze si mod de administrare Adulti: de obicei 1 drajeu (10 mg) de 2-3 ori/zi (la batrani 1/2 drajeu de 1-2 ori/zi); pentru indicatiile psihiatrice se poate creste la 6-12 drajeuri/zi. Copii: 1/2-2 drajeuri/zi. )))Contraindicatii Stari comatoase, colaps, insuficienta pulmonara acuta, deprimare respiratorie, miastenie grava, alergie la clordiazepoxid si alte benzodiazepine. )))Masuri de precautie Prudenta la debilitati, batrani, insuficienta renala si hepatica, insuficienta pulmonara cronica (doze mai mici).Sarcina si alaptare: prudenta in timpul sarcinii si alaptarii. Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: prudenta la soferi si la cei ce folosesc masini. In general minore: somnolenta, oboseala (mai ales la batrani), apatie, stare de agitatie, cefalee, ameteli, ataxie, hipotensiune ortostatica, greata, constipatie, mai rar diaree, impotenta sexuala, tulburari menstruale, polakiurie, eruptii cutanate; foarte rar disfunctie hepatica si discrazii sanguine. Oprirea brusca a tratamentului indelungat cu doze mai mari poate provoca un sindrom de abstinenta, uneori chiar convulsii.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente