Prospect Nemotan, pulbere
Compozitie - Nemotan, pulbere
Tablete ce contin 30 mg nimodipin. Cutii cu 50 si 100 tablete si cutii pentru uz spitalicesc
Actiune terapeutica - Nemotan, pulbere
Nemotan este un blocant al canalelor de calciu din grupul dihidropiridinelor, cu activitate preferentiala pe vasele cerebrale. S-a demonstrat ca relaxeaza in special musculatura neteda a arteriolelor cerebrale. El creste fluxul sanguin cerebral la pacientii cu hemoragie subarahnoidiana (HSA), fara evidentierea unei captari sanguine in masa cerebrala si fara reducerea semnificativa a presiunii sanguine.
Indicatii - Nemotan, pulbere
Pentru prevenirea si tratamentul deficitelor neurologice tardive la pacientii cu HSA, ca rezultat al spasmului vascular cerebral. In atacul ischemic, deoarece creste fluxul sanguin colateral. In migrene - profilactic.
Doze si mod de administrare - Nemotan, pulbere
Tratamentul poate fi inceput cat mai curand posibil. Doza este de 60 mg/4ore, pentru 21 zile. Daca se efectueaza o interventie chirurgicala, tratamentul poate fi continuat inca 5 zile. La pacientii cu greutate corporala scazuta, insuficienta hepatica sau renala, doza va fi ajustata (15 - 30 mg) sub o atenta supraveghere.
Contraindicatii - Nemotan, pulbere
Nu se cunosc .
Reactii adverse - Nemotan, pulbere
Nemotan este bine tolerat. Efectele adverse sunt medii si foarte rar necesita oprirea tratamentului. Cel mai comun efect advers este scaderea presiunii sanguine. Tahicardia, bufeurile, rash-ul, si cresterea reversibila a enzimelor hepatice au fost observate. De asemenea sunt semnalate rar tulburari gastrointestinale.
Masuri de precautie - Nemotan, pulbere
Se foloseste cu atentie cand sunt prezente edemul cerebral sau presiunea intracraniana crescuta. Administrarea concomitenta cu alti antagonisti de calciu trebuie evitata sau, in caz de administrari inevitabile, pacientii vor fi atent monitorizati.Trebuie luata in considerare administrarea concomitenta de beta-blocante. Sarcina si alaptare: desi nu a fost observat nici un efect teratogen, proportia raportului beneficiu/risc trebuie sa fie luata in considerare cand utilizarea in timpul sarcinii este inevitabila. Conditii de pastrare: Se pastreaza intr-un loc racoros, uscat si ferit de lumina.
-
24 Nov
Bun venit NxPZbVCvcUD pe Webclinic.
-
24 Nov
Bun venit VrihQpoXcNsjCG pe Webclinic.
-
23 Nov
Bun venit CJFAUXDZoPe pe Webclinic.
- operatii chirurgicale constanta
- cabinete neurologie constanta
- oftalmologie constanta
- cabinete ginecologie constanta
- ginecolog arad
- cabinet fizioterapie oradea
- doctor neurolog bucuresti
- cabinete orl constanta
- imagistica medicala constanta
- doctor neurolog iasi
- centru medical oradea
- oftalmologie oradea
- dermatologie constanta
- cabinet ecografie bucuresti
- recuperare medicala constanta
- medic orl iasi
- medic orl bucuresti
- implantologie constanta