CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Nitrazepam, comprimate




Compozitie - Nitrazepam, comprimate
1 comprimat contine 2,5 mg nitrazepam.

Actiune terapeutica - Nitrazepam, comprimate
Sedativ, hipnotic si miorelaxant benzodiazepinic; efectul se instaleaza dupa 1/2-1 ora si dureaza 6-8 ore.

Indicatii - Nitrazepam, comprimate
Tulburari de somn - insomnie, somn agitat si neodihnitor, adormire dificila - si stari de tensiune emotionala, suprasolicitare nervoasa, anxietate, depresiuni psihice, care sunt insotite de tulburari ale ritmului normal veghe-somn. Tulburari de somn la batrani si copii.

Doze si mod de administrare - Nitrazepam, comprimate
Se va folosi doza minima eficienta. Tratamentul sa nu depaseasca 4 saptamani si, daca este posibil, sa fie intermitent. Nu se recomanda un tratament cronic, de lunga durata. Tratamentul cu benzodiazepine se va intrerupe treptat. intreruperea unui tratament mai indelungat se va face intr-o perioada mai lunga de timp. Oral: adulti: 2 comprimate seara la culcare - la nevoie, pana la 4 comprimate in conditii ambulatorii si 8 comprimate in stationar. Varstnici: 1-2 comprimate/zi. Copii de la 6-14 ani: 2 comprimate/zi. Copii de la 1-6 ani: 1/2-1 comprimat/zi.

Contraindicatii - Nitrazepam, comprimate
Alergie la benzodiazepine, insuficienta pulmonara acuta, deprimare respiratorie, miastenie grava, psihoza cronica, depresie, tulburari de personalitate.

Masuri de precautie - Nitrazepam, comprimate
Prudenta la batrani, bolnavi cu insuficienta respiratorie cronica si cu ateroscleroza cerebrala avansata (doze mici).Sarcina si alaptare: prudenta sau se evita in primul trimestru de sarcina.Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: se evita administrarea Nitrazepam la conducatorii auto si la persoanele cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase.

Reactii adverse - Nitrazepam, comprimate
Este in general bine suportat, deregleaza mai putin ca hipnoticele barbiturice modelul fiziologic al somnului; uneori somnolenta sau vertij la trezire (mai ales cand se administreaza repetat); batranii pot prezenta stari confuzionale (se recomanda doze mici); mai rar scaderea libidoului, hipotonie musculara, ameteli, artralgii (tratament indelungat cu doze mari). Utilizarea abuziva prelungita poate fi cauza de dependenta de tip barbituric.

1 comprimat contine 2,5 mg nitrazepam. Sedativ, hipnotic si miorelaxant benzodiazepinic; efectul se instaleaza dupa 1/2-1 ora si dureaza 6-8 ore. Tulburari de somn - insomnie, somn agitat si neodihnitor, adormire dificila - si stari de tensiune emotionala, suprasolicitare nervoasa, anxietate, depresiuni psihice, care sunt insotite de tulburari ale ritmului normal veghe-somn. Tulburari de somn la batrani si copii. )))Doze si mod de administrare Se va folosi doza minima eficienta. Tratamentul sa nu depaseasca 4 saptamani si, daca este posibil, sa fie intermitent. Nu se recomanda un tratament cronic, de lunga durata. Tratamentul cu benzodiazepine se va intrerupe treptat. intreruperea unui tratament mai indelungat se va face intr-o perioada mai lunga de timp. Oral: adulti: 2 comprimate seara la culcare - la nevoie, pana la 4 comprimate in conditii ambulatorii si 8 comprimate in stationar. Varstnici: 1-2 comprimate/zi. Copii de la 6-14 ani: 2 comprimate/zi. Copii de la 1-6 ani: 1/2-1 comprimat/zi. )))Contraindicatii Alergie la benzodiazepine, insuficienta pulmonara acuta, deprimare respiratorie, miastenie grava, psihoza cronica, depresie, tulburari de personalitate. )))Masuri de precautie Prudenta la batrani, bolnavi cu insuficienta respiratorie cronica si cu ateroscleroza cerebrala avansata (doze mici).Sarcina si alaptare: prudenta sau se evita in primul trimestru de sarcina.Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: se evita administrarea Nitrazepam la conducatorii auto si la persoanele cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase. Este in general bine suportat, deregleaza mai putin ca hipnoticele barbiturice modelul fiziologic al somnului; uneori somnolenta sau vertij la trezire (mai ales cand se administreaza repetat); batranii pot prezenta stari confuzionale (se recomanda doze mici); mai rar scaderea libidoului, hipotonie musculara, ameteli, artralgii (tratament indelungat cu doze mari). Utilizarea abuziva prelungita poate fi cauza de dependenta de tip barbituric.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente