Prospect Nitrofurantoin, comprimate
Compozitie - Nitrofurantoin, comprimate
Comprimate enterosolubile continand nitrofurantoina 100 mg (flac. cu 30 buc.).
Actiune terapeutica - Nitrofurantoin, comprimate
Antibacterian cu spectru larg, realizeaza in urina concentratii bacteriostatice sau bactericide pentru mare parte din germenii infectiilor urinare; sunt sensibili majoritatea colibacililor si alti bacili coliformi, parte din tulpinile de Klebsiella-Aerobacter, stafilococul auriu si enterococul; rezistenta se dezvolta rar. Dupa administrarea orala realizeaza concentratii eficace numai in urina.
Indicatii - Nitrofurantoin, comprimate
Infectii urinare acute - bacteriurie vezicala, pielonefrita, profilaxia de durata a infectiilor urinare recurente (dupa ce urina a fost sterilizata printr-un chimioterapic eficace).
Doze si mod de administrare - Nitrofurantoin, comprimate
Adulti: in infectiile acute 1/2-1 comprimat (50 sau 100 mg de 4 ori/zi, la mese), 1-2 saptamani; pentru profilaxie 1/2-1 comprimat in fiecare seara, timp indelungat. Copii (mai mari de 1 an): 4-5 mg/kg corp si zi in 4 prize, in infectiile acute; 2,5 mg/kg corp si zi in infectiile cronice.
Reactii adverse - Nitrofurantoin, comprimate
Uneori greata, voma, diaree, colici abdominale, eruptii cutanate, edem angioneurotic, reactii antifilactoide, febra, infiltratii pulmonare alergice, cefalee, ameteli, nistagmus, somnolenta, dureri musculare; rareori parestezii, polinevrite (mai ales la bolnavi cu insuficienta renala, diabet, hipovitaminoza B, dezechilibru electrolitic, debilitate marcata), anemie megaloblastica, anemie hemolitica (la cei cu deficit de glucoza-6-fosfat-dihidrogenaza), leucopenie, parotidita, hepatita, icter colestatic, fibroza pulmonara, sindrom lupoid.
Contraindicatii - Nitrofurantoin, comprimate
Alergie la nitrofurantoina, deficit de G-6-PD, oligurie, anurie, insuficienta renala avansata (clearance-ul creatininei sub 30 ml/minut); prudenta in timpul sarcinii si alaptarii, se evita in ultima perioada a sarcinii, la nou-nascuti si sugari (poate provoca hemoliza si culoarea galbena a dintilor); prudenta la debilitati, in insuficienta renala usoara (doze mai mici), in prezenta dezechilibrului electrolitic si la diabetici; tratamentul se intrerupe daca apar parestezii sau reactii pulmonare. Nu se asociaza cu acid nalidixic (antagonism).
-
03 Apr
Bun venit ZVMBdFjOOMHDN pe Webclinic.
-
03 Apr
Bun venit BBbzFVWlFRpUD pe Webclinic.
-
03 Apr
Bun venit CqrpiheZ pe Webclinic.
- medic recuperare medicala oradea
- doctor medicina interna iasi
- medic ginecolog bucuresti
- cardiolog iasi
- cabinet chirurgie bucuresti
- cabinet medical dermatologie oradea
- clinica oradea
- cabinete dermatologie constanta
- computer tomograf constanta
- cabinete medicale iasi
- medic orl bucuresti
- ochelari oradea
- clinica obstetrica ginecologie arad
- doctor medicina muncii constanta
- cabinete medicina interna constanta
- cardiologie constanta